بر اساس اطلاعات خبرنگار اجتماعی ، یکبار دیگر ناایمن بودن مدارس کشور جان دانشآموزان را به خطر انداخت و درست در روز جهانی کودک، همان روزی که مسئولان آموزشوپرورش در مراسمی نمادین میزبان کودکان بودند و بر ضرورت بازگشت شادی و نشاط به مدارس خبر میدادند، "دنیا ویسی" دانشآموز کلاس اول دبستان روستای گرماش از توابع سنندج، زیر آوار دیوار فرسوده حیاط مدرسه جان خود را از دست داد.
"دنیا" در شرایطی جان خود را از دست داد که تنها دو هفته بود رفتن به مدرسه را تجربه میکرد و حالا یک سوم مدارس ناایمن کشور جان سایر دانشآموزان را تهدید میکنند.
داریوش ورناصری - معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور درباره مدارس ناایمن کشور گفت: نسبت به ایمنی30 درصد مدارس کشور نگرانیم و این 30 درصد در میان 107 هزار واحد آموزشی کشور عدد کمی نیست. مدارس فرسوده و ناایمن بیشتر در مناطق و بافتهای فرسوده و قدیمی و در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم گسترده هستند و گاه و بیگاه باعث بروز اتفاقات تلخ میشوند.
معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور ادامه داد: با توجه به اینکه هزینههای مصالح و قیمت آن افزایش داشته است،تامین اعتبار برای تخریب و نوسازی مدارس فرسوده دشوار شده است و این افزایش هزینهها کار ما را دشوار کرده در حالیکه حذف مدارس فرسوده و ناایمن به اعتبار مالی نیاز دارد.
وی تاکید کرد: برای تخریب و بازسازی مدارس فرسوده برای هر کلاس درس 250 تا 300 میلیون تومان نیاز داریم و در خوشبینانهترین حالت در سال 2 هزار میلیارد تومان اعتبار به ما اختصاص مییابد که جوابگوی تخریب 7 تا 8 هزار کلاس درس فرسوده است در حالیکه 150 هزار کلاس درس جدید باید جایگزین کلاسهای فرسوده شود.
ورناصری تصریح کرد: حذف مدارس فرسوده با اعتبارات فعلی در مدت زمان یک یا دو سال امکانپذیر نیست و پیشبینی میشود با این روند 10 سال زمان نیاز داشته باشیم. یک سری از فعالیتها همچون رصد و کنترل مدرسه بر عهده مدیران است که باید آن را به مناطق و ادارات نوسازی آموزشوپرورش گزارش دهند.
روز دوشنبه 16 مهر همزمان با روز جهانی کودک، دنیا ویسی دانشآموز کلاس اولی دبستان روستایی ظفر گرماش بر اثر تخریب بخشی از دیوار فرسوده حیاط مدرسه جان خود را از دست داد.
پایان/