سایت کاریابی جویا کار

برای عضویت در کانال فرهنگیان در تلگرام کلیک کنید

طرح جابربن پاکسازی لکه های نفتی

دسته بندي: مقالات / تحقیقات فرهنگیان / طرح جابربن حیان
11 دی

قسمتی ازین مجموعه

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از ساینس دیلی، برخی از سرخس های آبزی می توانند حجم زیادی نفت را در عرض مدت کوتاهی جذب کنند زیرا برگ های آنها به اندازه زیادی دافع آب و در عین حال به شدت جاذب نفت هستند.

محققان موسسه فناوری کارلسروهه به همراه دانشگاه بن متوجه شدند که قابلیت جذب نفت توسط این گیاهان ناشی از ساختار ریز مویی برگ های آنها است.

اکنون محققان از این گیاه به عنوان الگویی برای توسعه بیشتر و بهبود ماده جدید ‘نانو خز’ به منظور پاک کردن زیست سازگار لکه های نفتی استفاده می کنند.

پژوهشگران در جریان تحقیق خود برای یافتن گزینه ای برای از بین بردن لکه های نفتی که با محیط زیست هم سازگار باشد، گونه های مختلف سرخس های آبی را با هم مقایسه کردند و برای اولین بار متوجه قابلیت این گیاهان در زمینه جذب نفت شدند.

سرخس های آبزی در اصل در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کنند و اکنون در بخش هایی از اروپا نیز یافت می شوند.

محققان متوجه شدند که یک گونه سرخس آبزی به نام ‘سالوینیا’ کرک هایی به طول ۰٫۳ تا ۲٫۲ میلی متر روی سطح برگ ان دارد.

به گفته محققان، می توان از این گیاهان در دریاچه ها برای جذب لکه های نفتی استفاده کرد زیرا در کمتر از ۳۰ ثانیه برگ های آنها به حداکثر جذب می رسد و می توان کل آنها را به همراه نفت جذب شده از آب جدا کرد.

مقایسه گونه های مختلف سالوینیا نشان داد که بلندی کرک های روی برگ تاثیری در افزایش میزان جدب نفت ندارد، بلکه شکل این زائده های کرک مانند، میزان جذب نفت در این گیاه را تعیین می کند.

محققان آلمانی بر اساس اطلاعات به دست آمده ی مرتبط با ساختار سطحی برگ ها و قابلیت جذب نفت توسط آنها، موفق به بهبود عملکرد ماده جدید ‘نانو خز’ شدند.

نانوخز پلاستیکی با تقلید اثر دفع کنندگی آب و جذب کنندگی نفت گیاه سالوینیا، می تواند نفت را از آب جدا می کند.

خطوط لوله آسیب دیده، تانکرهای نفتی حادثه دیده، بروز حوادث در زمینه حفر نفت و تولید سکوهای نفتی باعث آلودگی نفتی پهنه های آبی می شود.

قيمت فايل:8000 تومان
خريد فايل
دسته بندی ها
تبلیغات متنی