قسمت هایی از طرح مورد نظر به شرح ذیل
مسئله :
تا چه حد با کود های طبیعی و شیمیایی و انواع آن آشنایی دارید؟
کود های طبیعی و شیمیایی چه ویژگی هایی دارند؟
تعریف
تعریف کود: به هر نوع ماده معدنی یا آلی یا بیولوژیک که دارای عناصر غذایی باشد و باعث بالا بردن حاصل خیزی خاک و همچنین با تیمار گیاهی باعث افزایش عملکرد کیفی و کم محصول شود کود اطلاق میشود.
کود ها به چند دسته تقسیم میشوند که عبارتند از :شيميايي – آلي يا ارگانيک – بيولوژيک يا زيستي
کود های شیمیایی
که برخی از آنها جز عناصر پر مصرف گیاه یا ماکرو المنت و برخی نیز جز عناصر عناصر کم مصرف گیاه ( میکرو المنت ) میباشد.
عناصر پر مصرف (ماکرو) شامل: ازت – فسفر – پتاس – کلسیم – منیزیم
عناصر کم مصرف (میکرو) شامل : آهن – روی – منگنز – مس – بر
به کود هایی که مجموع عناصر فوق را با هم و به نسبت متناسب دارا باشد اصطلاحا کود کامل اطلاق میشود.گیاهان مختلف بر حسب نیاز و با توجه به نتایج آزمایش برگ و خاک به کود های فوق نیازمند خواهند بود.ترکیب شیمیایی و درصد خلوص کودهای مختلف حاوی یک عنصر، بسیار متفاوتند. این تفاوتها بر مورد مصرف، نحوه پخش، زمان کوددهی و اثر بخشی کودها تاثیر بسیار مهمی دارند.بنابراین شناخت کافی از انواع کودهای شیمیائی قبل از انتخاب و یا مصرف آنها ضرورت دارد.
نتیجه گیری
کود ورمیکمپوست از جمله کودهای آلی میباشند که بصورت فرایندهای طبیعی تهیه میشوند و در تولید آنها مواد شیمیایی به کار نمیرود و دارای مضرات کودهای شیمیایی برای سلامت انسان نمیباشند. کودهای آلی (بیولوژیک و غیر بیولوژیک) و شیمیایی لازم و ملزوم یکدیگر بوده، هر دو نوع برای ایجاد شرایط مناسب جهت رشد گیاهان مورد نیاز است. عوارض نامطلوب مصرف درازمدت و بیرویه کودهای شیمیایی ثابت شده است. یکی از مهمترین آنها کاهش باروری خاک به دنبال از بین رفتن هوموس میباشد. آزمایشهای بیشماری که در این مورد انجام شده نشان دادهاند که کودهای آلی، گذشته از نداشتن این عوارض نامطلوب، موجب افزایش هوموس خاک و نگهداری آن در سطحی نامناسب میشوند. به عبارت دیگر، کودهای آلی بطور غیر مستقیم هوموس تولید میکنند.