جلسه کارگروه تخصصی ستاد ساماندهی امور جوانان شهرستان سراوان با حضور رئیس اداره ورزش و جوانان، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و جمعی از مسئولین و جوانان در اداره ورزش و جوانان برگزار شد.
محمد رضا گمشادزایی رئیس اداره ورزش و امور جوانان شهرستان سراوان در این جلسه گفت: سنت ها و آیین هایی در جامعه اسلامی ایران وجود دارد که باید برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی ترویج داده شود.
وی افزود: قاچاق سوخت، بیکاری و دوست های ناباب از جمله عواملی هستند که روی شخصیت، رفتار و کردار جوانان اثر گذاشته و با توجه به مرزی بودن این شهرستان اگر کمترین بی توجهی به جوانان شود، منجر به لغزش این قشر از جامعه می شود.
رئیس اداره ورزش و امور جوانان سراوان ادامه داد: شاید شغل های کاذب همچون قاچاق سوخت در یک مقطع پاسخگو باشد اما از نظر روحی و روانی جوانان در حال فشار هستند.
گمشادزایی با بیان اینکه در شأن یک مدیر فرهنگی نیست که دست به قاچاق سوخت بزند، اضافه کرد: در مناطق مرزی دانش آموزان برای درآمد کاذب حاصل از قاچاق سوخت ترک تحصیل کرده اند، که این موضوع یک شکست سنگین برای منطقه مرزی محسوب می شود.
حجت الاسلام و المسلمین مراد نورایی یار رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان سراوان نیز در این جلسه افزود: نیرو، انگیزه و استعداد هر کشور وابسته به نیروی انسانی و به ویژه قشر جوان آن کشور است.
وی خاطر نشان کرد: علی رغم انجام تمامی اقدامات و فراهم سازی زیر ساخت ها برای جوانان، اما مشکلات عدیده ای در حوزه جوانان وجود دارد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان سراوان ادامه داد: وقتی سخن از جوان به میان می آید، همه ذهن ها معطوف به بیکاری می شود اما مشاهده می شود جوانان شاغل در بحث فرهنگ، اخلاق و آداب اسلامی دارای مشکل هستند.
حجت الاسلام و المسلمین نورایی یار اضافه کرد: بسیاری از جوانان شاغل دارای مشکلاتی همچون مفاسد اخلاقی، اجتماعی و استعمال انواع مواد مخدر سنتی و صنعتی هستند که می طلبد با همکاری متولیان فرهنگی برای رفع این معضل فعالیت های مناسب انجام شود.
وی با بیان اینکه فساد، فحشا، قتل، جنایت و خیانت از دل اعتیاد بیرون می آید، اظهار کرد: سن اعتیاد در این برهه از زمان پایین آمده، که باید دغدغه حل مشکلات جوانان را داشته باشیم، آیا توانسته این با امر به معروف و نهی از منکر جوانان را به راه راست هدایت کنیم؟
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی سراوان با اشاره به اینکه شاید بیکاری زمینه ساز فساد و سرقت باشد، خاطر نشان کرد: ظرفیت مناسبی در شهرستان سراوان وجود دارد که برای سرگرمی و تفریحات سالم جوانان وظیفه داریم آسیب ها را شناسایی و با توجه به اینکه زیر بنای همه معضلات اعتیاد است، باید با ابزار فرهنگی مقابل این معضل ایستاد.
محمد علمی نژاد کارشناس مشاور و سلامت آموزش و پروش در این جسله با اشاره به فعالیت های انجام شده در خصوص آسیب های اجتماعی در مناطق در معرض خطر، پرخطر و آسیب زا شهرستان، گفت: طبق گزارشات استخراج شده از سامانه پایش آسیب های اجتماعی که کلیه مدیران مدارس سطح شهرستان در خصوص اینکه منطقه شما از نظر خطر پذیری در چه وضعیتی قرار دارد، ثبت کرده اند، منطقه پرخطر اعلام شده است.
وی افزود: آسیب های اجتماعی به ترتیب اولویت که در مدارس دامنگیر شده اند؛ بزهکاری، سرقت، حمل سلاح، خرده فروشی مواد مخدر، خسارت شدید به دیگران، شرکت در خشونت های دست جمعی، مصرف مواد در اولویت سوم، خشونت در اولویت چهارم، ترک تحصیل دانش آموزان در اولویت پنجم، فرار از مدرسه، فرار از منزل، انحرافات اخلاقی، کودک همسری و ازدواج زود هنگام، کار کودکان، کودکانی که مورد خشونت قرار گرفته اند، آسیب به خود (تیغ زنی)، مصرف الکل و خودکشی در اولویت های بعدی قرار گرفته اند.
کارشناس مشاور و سلامت آموزش و پرورش سراوان ادامه داد: طبق گزارش به دست آمده از سطح مدارس شهرستان در خصوص مصرف مواد مخدر میان دانش آموزان به ترتیب مصرف پان و ناس، قرص ترامادول، گل، حشیش، الکل، کوکائین، قرص x و تریاک دارای اولویت است.
علمی نژاد ارتباط با جنس مخالف، نارضایتی از جنس خود، گرایش به همجنس، آزار جنسی، خود ارضایی، تجاوز به عنف و توزیع فیلم و سی دی مبتذل را به ترتیب اولویت در بحث انحرافات اخلاقی اعلام کرد.
وی ادامه داد: طبق گزارشات ثبت شده در سامانه پایش آسیب های اجتماعی؛ طلاق والدین، اعتیاد، بد سرپرستی، خشونت خانگی، حاشیه نشینی، اختلافات خانوادگی، ارتکاب جرائم، زندانی بودن والدین، سوء استفاده و آزار جنسی، خودکشی، کودک آزاری، ازدواج زود هنگام و ازدواج مجدد والدین از عوامل مخاطره آمیز است.