نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ، درباره سرویس دانشآموزان اظهار کرد: هفته گذشته در منطقه خزانه تهران اتفاقی برای یکی از سرویسهای دانشآموزان رخ داد که این سرویس مجوز آموزش و پرورش را نداشت و تلاش ما این است مردم را تشویق کنیم از سرویسهای دارای مجوز استفاده کنند، چرا که آنها دارای شناسنامه هستند.
وی ادامه داد: نمیخواهم ادعا کنم وضع سرویس مدارس مناسب است، اما با امکاناتی که در اختیار داریم و از طریق همراهی سازمان تاکسیرانی و شهرداریها تلاش کردیم امکانات قابل قبولی را ارائه دهیم و منکر این نیستیم که ممکن است یک پیمانکار مرتکب خطایی شده و مشکلاتی ایجاد کند.
خانوادهها از سرویسهای دارای مجوز استفاده کنند
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر این که خانوادهها باید برای فرزندان خود از سرویس دارای مجوز استفاده کنند و به سرویسهای آزاد اعتماد نکنند، گفت: سرویسهای مورد تایید وزارت آموزش و پرورش علاوه بر داشتن مجوز، مراحلی را طی کردهاند و تحت نظارت قرار دارند. یعنی تیمهای نظارتی از سوی تاکسیرانی، انجمن اولیا و مربیان هر استان و پلیس راهور عملکرد آنها را بررسی میکنند.
عباسپور ادامه داد: این که گفته میشود سرویس دانشآموزی مسئول مشخصی ندارد، صحیح نیست و در این رابطه آئیننامه مصوب هیئت دولت و دستورالعمل ذیل آن را که توسط وزیر کشور ابلاغ شده است، داریم. وزیر کشور رئیس کارگروه ماده 19 است و برای سرویس مدارس در 2 سطح تصمیمگیری میشود که در سطح کلان کننده آموزش و پرورش و وزارت کشور حضور دارند و هر جا در کل کشور نیاز به دستورالعمل و بخشنامه باشد تصمیمگیری میشود. از سوی دیگر در سطح شهرها، کارگروه ماده 18 را داریم که 3 کننده از آموزش و پرورش، انجمن اولیا و مربیان و شهرداریها در آن حضور دارند که این کارگروه تصمیمگیر اصلی سرویس مدارس است.
رضایت خانواده ها و مدیران مدارس ملاک انتخاب سرویس مدارس
وی درباره انتخاب پیمانکاران سرویس مدارس، خاطر نشان کرد: شهرداری پیمانکاران را به آموزش و پرورش معرفی میکند که میزان رضایت خانوادهها و مدیران مدارس از عملکرد آنها مورد ارزیابی قرار داده شده است، و براساس این مقوله و محل استقرار پیمانکاران که در چه مناطقی هستند، تعدادی از شرکتها به مناطق آموزش و پرورش معرفی میشوند که مدیر مدرسه از بین آنها میتواند اقدام به انتخاب کند.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه مدرسه باید رعایت کند این است که برای سرویس مدارس از شرکتهای دارای مجوز استفاده کند تا راننده خودرو به لحاظ مسائل ایمنی مجوز لازم را کسب کرده باشد در حقیقت آموزش و پرورش تمام شرکتهای دارای مجوز را به مناطق معرفی میکند و در شهرستانها خودشان کار را انجام میدهند.
99 درصد تصادفات مربوط به سرویسهای آزادبر
عباسپور در واکنش به این موضوع که 50درصد سرویسهای مدارس آزادبر هستند، ادامه داد: این موضوع که خانوادهها برای فرزندان خود از چه سرویسی استفاده کنند، جزو حقوق آنهاست و ما باید به آنها پیشنهاد دهیم که از سرویسهای دارای مجوز بهره ببرند، چرا که 99 درصد تصادفات سرویس دانشآموزی مربوط به خودروهای آزادبر است که هیچ نظارتی بر آنها اعمال نمیشود.
اختلاف قیمت علت استفاده از سرویسهای آزاد
وی ادامه داد: هماکنون حدود 3 میلیون دانشآموز از سرویسهای مجوزدار استفاده میکنند که هر سال تعداد داوطلبان بیشتر میشود و تلاش کردیم تا اطلاعرسانی لازم را به خانوادهها داشته باشیم، اما برخی مواقع به دلیل اختلاف قیمت آنها از خودروهای آزادبر استفاده میکنند.
طراحی خودروی ویژه سرویس دانشآموزان
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در ادامه در خصوص مشکلات سرویس دانشآموزان در مناطق روستایی، گفت: در شهرستانها برای ورود پیمانکاران مشکل داریم و باید شرکتها توسعه یابند، البته در کارگروه ماده 19 بحثی را پیگیری میکنیم تا سرویس ویژهای را با همکاری صنعت خودروسازی برای دانشآموزان طراحی کنیم و این جزو مطالبات آموزش و پرورش است.
عباسپور در پایان تاکید کرد: هم اکنون در انجمن اولیا و مربیان 50 درصد انرژی خود را صرف ساماندهی سرویس مدارس کردهایم.
پایان/