، حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان در سلسله نشستهای آموزش و پرورش به مناسبت دهه مبارک فجر که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، اظهار کرد: کشور ما کشوری دینی، فرهنگی و باستانی است و ما همواره خداپرست بودیم.
وی با بیان اینکه در قدیمالایام نیز آموزش در ایران زمین وجود داشت، گفت: عباس میرزا، امیرکبیر و حسن رشدبه، سه نفر بودند که در زمینه آموزش در کشور تلاش کردند.
خنیفر با بیان اینکه، دارالمعلمین ۱۰۰ سال پیش ایجاد شد، افزود: شهید باهنر بنیاد ۴۰۰ دانشسرا را در کشور ایجاد کرد تا جذب معلم پس از انقلاب اسلامی ایران در کشور صورت گیرد.
وی از ایجاد دانشگاه فرهنگیان در سال ۹۱ اشاره کرد و ادامه داد: در سال ۹۱ تعداد ۲۱ هزار دانشجو در دانشگاه فرهنگیان جذب شد که این تعداد هر سال کاسته شد و در سال ۹۶ تعداد ۳ هزار نفر جذب شد و تاکنون هیچ دلیل قانع کننده از این کاهش پیدا نکردم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه تا سال ۹۷ حداقل ۸۷ هزار نفر و در حقیقت ۱۲۳ هزار کمبود معلم در آموزش و پرورش وجود داشت، گفت: کلاس بدون دبیر در پی تربیت معلم بدون تدبیر وجود دارد.
وی با بیان اینکه ملتها از لباس، خوراک و آموزشی عمومی نمیگذرند، افزود: امسال ۱۷ هزار نفر از طریق ماده ۲۸ گرفتیم که در بین آنها افراد خوبی است و این روند ادامه دارد و امیدواریم روزی برسد که کلاس بدون معلم نداشته باشیم.
خنیفر با اشاره به شرط هیات علمی شدن در دانشگاه فرهنگیان گفت: تابع قوانین وزارت علوم هستیم و در این بین اگر فرهنگی دارای شرایط باشد از فرهنگی استفاده میکنیم؛ نه اینکه به کسی باج بدهیم یا فردی از رانت استفاده کند؛ همچنین ۲۷۰ نفر تطبیق عضو هیأت علمی داشتیم.
وی با بیان اینکه مادامی که قانون متعهدین خدمت جاری است، تنها راه استخدام آزمایشی و رسمی است، گفت: برای ورودیهای ۹۷ مشکل در حال حل شدن است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره وضعیت بودجه و مطالبات اظهار کرد: بودجه به جاهای خوبی رسیده است و برای ۳ ماه آخر سال تخصیص را گرفتیم و مطالبه حقالتدریس اساتید با هماهنگی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی در حال حل شدن است همچنین مطالبه بازنشستگان حل شد.
وی در خصوص رایزنی برای جذب دانشجومعلم در سال تحصیلی آینده در دانشگاه فرهنگیان گفت: پیشنهاد ما ۱۵هزار نفر از طریق کنکور و ۱۵ هزار نفر از طریق ماده ۲۸ است که خبرها حاکیست رایزنیها برای ۳۰ هزار نفر از طریق کنکور و ۲۵ هزار نفر از طریق ماده ۲۸ است؛ به عبارت دیگر جذب نیرو بین ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر مد نظر است.
خنیفر درباره جذب دانشجومعلم در دانشگاه فرهنگیان از سال آینده به صورت پیمانی، ادامه داد: مدافع دانشگاه فرهنگیان، وزیر آموزش و پرورش است و وی با سازمان اداری و استخدامی در حال رایزنی است.
وی در خصوص درخواست رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره تغییر نام این دانشگاه به تربیت معلم، گفت: درخواست این تغییر را داریم و خواسته قاطبه فرهنگیان است؛ نامه تغییر نام این دانشگاه به تربیت معلم را به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه دادیم که موافقت کرد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان اضافه کرد: این موضوع به شورای انقلاب فرهنگی ارائه شد و جلسه گرفتند که عدهای موافق بودند و میگفتند «تربیت معلم» کلمه بینالمللی است ولی عدهای مخالف بودند و میگفتند کلمه «فرهنگیان» بهتر و کوتاهتر است؛ در حال حاضر نامه به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشتیم و در حال پیگیری هستیم.
وی در خصوص تعداد دانشجومعلم فارغالتحصیل در سال آینده اظهار کرد: سال آینده بین ۸ تا ۱۰ هزار نفر فارغالتحصیل دوره کارشناسی دانشگاه فرهنگیان و ۱۳ هزار نفر از طریق ماده ۲۸ جذب مدارس میشوند.
خنیفر در خصوص طرح سه ساله شدن دوره کارشناسی گفت: این پیشنهاد از بین ۸ پیشنهاد مطرح است و هنوز ایده خام است.
وی از بازنگری برخی دروس دانشجومعلمان در دانشگاه فرهنگیان خبر داد و ادامه داد: ما ظرفیت دانشگاه را بر اساس خلأهای موجود افزایش دادیم و ۲۵ هزار جای خالی را احیا کردیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه این دانشگاه دارای مشکلات زیرساختی است و باید کار کرد، درباره تنبیه بدنی در برخی مدارس گفت: جای آموزش حقوق شهروندی خالیست باید درسی تحت عنوان حق متقابل معلم و متعلم در دانشگاه باشد.