شامل 30 اسلاید زیبا ، که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و تمام اسلایدها دارای slide show بسیار زیبا و کارشده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان حقوق ، علوم سیاسی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
«مجلس خبرگان رهبری» یکی از مهمترین نهادهای قانونی در ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران است.
مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ـ که به وسیله فقهاء، حقوقدانان و نخبگان جامعه تنظیم شد و به تأیید بنیانگذار جمهوری اسلامی و تصویب اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران رسید ـ این نهاد سه وظیفه عمده دارد:
1. انتخاب و تعیین رهبر:
در اصل 107 قانون اساسی آمده است: «پس از مرجع عالیقدر تقلید و رهبر کبیر انقلاب جهانی اسلام و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت ا... العظمی امام خمینی(قدس سرّه الشریف) که از طرف اکثریت قاطع مردم به مرجعیت و رهبری شناخته و پذیرفته شدند، تعیین رهبر به عهده خبرگانِ منتخب مردم است.»
2. نظارت بر بقاء و استمرار شرایط رهبر:
دومین وظیفه مهم مجلس خبرگان، نظارت و مراقبت بر استمرار اوصاف و شرایط رهبری است؛ زیرا گرچه رهبری همانند ریاست جمهور، عضویت مجلس خبرگان، عضویت شورای نگهبان، نمایندگی مجلس شورای اسلامی و… زمانمند و مدّتدار نیست، لیکن مشروط به شرایط و محدود به اوصافی است که همواره باید وجود داشته باشد.
3. قانونگذاری نسبت به خود:
گرچه تدوین و تصویب قانون مربوط به مجلس خبرگان مستقلاً بر عهده خود مجلس خبرگان است. زیرا اصل 108 قانون اساسی چنین میگوید: " قانون مربوط به تعداد و شرایط خبرگان، کیفیت انتخاب آنها و آییننامه داخلی جلسات آنان برای نخستین دوره باید به وسیله فقها اولین شورای نگهبان تهیه و با اکثریت آراء آنان تصویب شود و به تصویب نهایی رهبر انقلاب برسد. از آن پس هر گونه تغییر و تجدید نظر در این قانون و تصویب سایر مقررات مربوط به وظایف خبرگان در صلاحیت خود آنان است".
یعنی مصوبات این مجلس نه تنها نیازی به بررسی نهایی شورای نگهبان ندارد، بلکه محتاج به تصویب نهایی رهبر انقلاب هم نیست؛ بر خلاف مصوبات «مجلس شورای اسلامی» و «مجمع تشخیص مصلحت نظام» که به تأیید شورای نگهبان یا امضاء رهبری نیازمند است.
از اینجا استقلال مجلس خبرگان و نیز شأن والای آن معلوم میشود.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
جایگاه اجتماعی مجلس خبرگان
جایگاه دینی مجلس خبرگان
نقش مردم در تثبیت مجلس خبرگان رهبری
مجلس خبرگان رهبری در کلام امام خمینی(ره)
اهمیت انتخابات مجلس خبرگان رهبری در کلام رهبر انقلاب اسلامی
پایان
عنوان : معرفی مجلس خبرگان
فرمت : پاورپوینت
تعداد صفحات : 30
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
فقه و حقوق اسلامی