شامل 32 اسلاید زیبا ، که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و تمام اسلایدها دارای slide show بسیار زیبا و کارشده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان حقوق ، علوم سیاسی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
اجرای عدالت یکی از آرمانها و آرزوهای دیرین جامعه بشری است. منظور از اجرای عدالت، یعنی حل اختلافات و منازعات افراد با یکدیگر یا افراد با دولت بر طبق قوانین مصوب
این وظیفه خطیر بر عهده قوهقضائیه گذاشته شده است که قوهای مستقل و پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت و عهدهدار و ظایف زیر است:
وظایف قوه قضائیه
به موجب اصل 156 وظایف قوهقضائیه عبارت است از:
• رسیدگی و صدور حکم در مورد تظلمات، تعدیات، شکایات، حلوفصل دعاوی و رفع خصومات و اخذ تصمیم و اقدام لازم درآن قسمت از امور حسبیه، که قانون معین میکند. این وظیفه عمدتاً برعهده تشکیلاتی از دستگاه قضاء است که به نام دادگستری خوانده میشود و شامل 2 تشکیلات عمده دادسرا یا پارکه و محاکم یا دادگاهها میشد. اصل 159 مقرر میدارد:«مرجع رسمی تظلمات و شکایات، دادگستری است.» تشکیل دادگاهها و تعیین صلاحیت آنها منوط به حکم قانون است، بنابراین وظیفه اصدارحکم برعهده محاکم میباشد.
• احیای حقوق عامه و گسترش عدل آزادیهای مشروع.
• نظارت برحسن اجرای قوانین: تنها اجرای قوانین هدف عمده دستگاهها نمیباشد بلکه باید علاوه برآن حسن جرای قوانین نیز تأمین گردد. نظارت برحسن اجرای قوانین در محاکم برعهدهی دیوانعالی کشور است و نظارت بر حسن اجرای قوانین در ادارات برعهده سازمان بازرسی کلکشور است. (اصل161 و174 قانوناساسی)
• کشف جرم وتعقیب مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدود و مقررات مدون جزائی اسلام. وظیفه مزبور را عمدتاً تشکیلاتی به نام دادسرا برعهده دارند.
• اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم واصلاح مجرمین.
دستگاه قضاء نباید منتظر بنشیند تا جرمی بهوقوع بپیوندد و سپس وظیفه او شروع شود و مجرم یا مجرمین را تعقیب و دستگیر کند و به مجازات قانونی برساند. بلکه عمده وظیفه این قوه آن است که تمهیدات مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم را بهکار بندد.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
وظایف قوه قضائیه
سازمان و تشکیلات قوه قضائیه
رئیس قوهقضائیه
محاکم و دادسراها
وزیر دادگستری
قضات «دادرسان»
دیوانعدالتاداری و سازمان بازرسیکلکشور
اصول و قواعد حاکم برامورقضایی درنظام جمهوریاسلامی ایران
پایان
عنوان : معرفی قوه قضائیه
فرمت : پاورپوینت
تعداد صفحات : 32
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
فقه و حقوق اسلامی