شامل 43 اسلاید زیبا ، که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و تمام اسلایدها دارای slide show بسیار زیبا و کارشده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان حقوق و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد.
مقدمه
سازمان تجارت جهانی(world trade organization ) صورت کامل و ارتقاءیافته موافقتنامهی عمومی تعرفه و تجارت موسوم به "گات" است که برای شناخت آن لازم است در ابتدا آشنایی مختصری در مورد موافقتنامهی موسوم به گات بهدست آورد.
موافقتنامهی عمومی تعرفه و تجارت موسوم به گات general agreement on tariffs and trade ( GATT) حاصل گفتگوهای طولانی نمایندگان بسیاری از کشورهای جهان در طول 45 سال گذشته است. ضرورت وجود یک سازمان بینالمللی ناظر بر بازرگانی جهانی و تسهیلکنندهی تجارت آزاد در فاصلهی جنگ جهانی اول و دوم احساس گردید. اما این ضرورت پس از جنگ جهانی دوم ابعاد تازهتری یافت. نابسامانیهای اقتصادی ناشی از جنگ جهانی اول در اروپا، کشورهای این قاره را وادار به اعمال سیاستهای حمایتی از صنایع داخلی و اتخاذ تدابیر تلافیجویانه علیه رقبای خارجی بالاخص آمریکا کرد.
سیاستهای حمایتی موجب اشباع بازارهای داخلی شد و ادامهی حیات صنایع تنها با ایجاد بازارهای جدیدی در فراسوی مرزها میسر مینمود. در حقیقت مازاد سرمایه و تولید انبوه، نگاه به بیرون را در سرلوحهی اقدامات نظام سرمایهداری قرار داد. معضلات ناشی از سیاستهای حمایتی حتی در دورهی قبل از جنگ جهانی دوم، برخی کشورهای غربی را به فکر حذف موانع تجاری و ایجاد تسهیلات برای رونق تجارت جهانی انداخت.
آمریکا بهدلیل دور ماندن از صحنههای نبرد جنگ دوم جهانی و سالم ماندن مراکز صنعتی و اقتصادی این کشور، بیش از سایر کشورهای غربی خواهان ایجاد یک نظام کاملا آزاد تجارت بود.
اولین نشست در این زمینه در سال 1947 با حضور 23 کشور در ژنو تشکیل شد و موافقتنامهی عمومی تعرفه و تجارت(گات) بهعنوان چارچوب همکاریهای تجاری در سطح بینالمللی مورد پذیرش قرار گرفت.
و ...
فهرست مطالب
- مقدمه
- دلائل و عوامل شکلدهندهی گات
- اهداف گات
- شکلگیری سازمان تجارت جهانی(WTO)
- اهداف سازمان تجارت جهانی
- اصول حاکم بر سازمان و حاکمیت اعضا
- وظایف یا کارکردهای سازمان تجارت جهانی
- ساختار سازمان تجارت جهانی
- شیوهی تصمیمگیری در سازمان تجارت جهانی
- الحاق و خروج از سازمان تجارت جهانی
- نتایج عضویت درWTO برای کشورهای در حال توسعه
- کشورهای مسلمان و سازمان تجارت جهانی
- ایران و سازمان تجارت جهانی
- فواید و مضرات الحاق ایران به WTO
- پایان