و انواع آن(زمین لرزه) ، در حجم 24 اسلاید قابل ویرایش.
بخشی از متن:
ساختار درونی زمین :
پدید آمدن زلزله های اخیر که حاصل جابجایی در پوسته زمین است، و انفجار مواد مذاب از یک آتشفشان فعال، تنها نمایشگر قسمتهای پایانی از یک پروسه طولانی است که ساختار کنونی کره زمین را بوجود آورده است. پدیدههای زمین شناسی که در داخل زمین اتفاق میافتند تنها در سایه توجه به تاریخچه کره زمین و نحوه تغییرات آن در طول سالیان کهن قابل شناخت است.در ابتدای پیدایش کره زمین، بدلیل بالا بودن دمای آن، تمام مواد تشکیل دهنده آن بصورت مذاب بودند که به دلیل تفاوت در وزن و چگالی این مواد، سه لایه اصلی در سطح زمین پدید آمده است. این تقسیم بندی بر اساس تفاوت خصوصیات شیمیایی مواد تشکیل دهنده آن قابل تشخیص است :
1- پوسته
2-گوشته
3-هسته
زمینلرزه یا زلزله:
زمینلرزه یا زلزله لرزش و جنبش زمین است که به علّت آزاد شدن انرژی ناشی از گسیختگی سریع در گسلهای پوستهٔ زمین در مدّتی کوتاه روی میدهد.
محلّی که منشأ زمینلرزه است و انرژی از آنجا خارج میشود را کانون ژرفی، و نقطهٔ بالای کانون در سطح زمین را مرکز سطحی زمینلرزه میگویند. پیش از وقوع زمینلرزهٔ اصلی معمولاً زلزلههای نسبتاً خفیفتری در منطقه روی میدهد که به پیشلرزه معروفاند. به لرزشهای بعدی زمینلرزه نیز پسلرزه میگویند که با شدّت کمتر و با فاصلهٔ زمانی گوناگون میان چند دقیقه تا چند ماه رخ میدهند.
زمین لرزه نتیجهٔ رهایی ناگهانی انرژی از داخل پوسته زمین است که امواج ارتعاشی را ایجاد میکند.
و...
فهرست مطالب:
ساختار درونی زمین
پوسته
گوشته
هسته
زمینلرزه یا زلزله
لرزه شناسی
مدل لرزه نگار ساده
بزرگی زمینلرزه
انواع زمین لرزه
نواحی زلزله خیز در نقشه
خرابی های بعد زلزله
جدول بعضی از زمین لرزه ها در ایران
نیرو منجر به زلزله
عوامل موثر بر شدت تخریب
مراجع
این فایل با فرمت پاورپوینت در 24 اسلاید قابل ویرایش تهیه شده است.
عمران و ساختمان