سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق صدقه، مشارکت و مشارکت سیاسی و اجتماعی

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
31 اردیبهشت

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق صدقه، مشارکت و مشارکت سیاسی و اجتماعی

 

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 80

 

نظریه بنیادی هومنز که به بررسی رفتار فردی و کنش متقابل باید در کانون جامعه شناسی قرار گیرد .علاقه اصلی او متوجه الگوهای ترغیب و سابقه پاداش ها و خسارت هایی بود که مردم هر کاری را در گذشته از آن پاداش دید باشند،ادامه می دهند.برعکس از دست زدن به هر کاری که از آن زیان دیده باشند،سرباز می زنند.برای فهم رفتار،نیاز به فهم سابقه فردی پاداش ها و خسارت ها است،سروکار داریم.به همین دلیل جامعه شناسی نباید بر آگاهی و یا ساختارها و نهادهای اجتماعی،بلکه باید روی الگوهای ترغیب تاکید داشته باشد .

نظریه تبادل نه تنها با رفتار فردی بلکه با کنش های متقابل انسانها که در برگیرنده تبادل پاداش ها و و خسارت هاست سروکار دارد.فرض بر این است که کنشهای متقابل تنها وقتی ادامه می یابند که تبادل پاداشها در کار باشد برعکس،کنش های متقابلی که به زیان یکی از دو طرف انجامید،کمتر احتمال می رود که ادامه یابد. به تعبیر هومنزنظریه تبادل رفتار اجتماعی را به عنوان یک تبادل ملموس و یا غیر ملموس و کم و بیش پاداش دهنده یا غرامت آمیز میان دست کم دو شخص،در نظر گرفت(هومنز،1961:ص 13).

 

2-2- قضیه موفقیت

در مورد همه اعمالی که اشخاص انجام می دهند،غالبا این گونه است که هر عملی از یک شخص اگر که مورد پاداش قرار گیرد،احتمال تکرار آن عمل به وسیله همان شخص افزایش می یابد.(هومنز،1974:16).

این قضیه به آن معنا است که یک شخص اگر در گذشته با مشورتهای مفید دیگران پاداش گرفته باشد،احتمال بیشتری میرود که در آینده از دیگران کمک مشورتی بخواهد به عبارت دیگر،هر چه ان شخص مشورت های سودمندتری در گذشته دریافت کرده باشد در اینده بیشتر درخواست مشورت خواهد کرد.به همین سان،اگر دیگری در گذشته با تایید بیشتری پاداش گرفته باشد،در اینده آمادگی بیشتری برای مشورت دادن از خود نشان خواهد داد.

 

3-2-قضیه محرک

اگر در گذشته ،وجود محرک خاصی ،یا یک رشته از محرک ها،باعث شده باشد که شخصی با کنش خود پاداش گرفته باشد،محرک های کنونی و آتی هر چه به محرک گذشته شباهت بیشتری داشته باشند،احتمال بیشتری می رود که آن شخص در برخورد با این برخورد با این محرکها آن کنش یا همانندش را انجام دهد .

هومنز به فراگرد تعمیم علاقه داشت ،یعنی گرایش به این داشت که رفتار را به موقعیتهای مشابه بسط دهد.با توجه به همان مثال ماهی گرفتن،یکی از جنبه های تعمیم،حرکت از ماهی گرفتن در ابگیرهای کاملا گل الود،به سوی ماهی گرفتن در هر آبگیر با هر درجه ای از گل آلودگی است.به همین سان،موفقیت در ماهیگیری،احتمالا از یک نوع ماهیگیری به نوعی دیگر(برای مثال،از ماهیگیری در اب زلال به ماهیگیری در اب شور)منجر می شود و یا حتی از ماهیگیری به شکار می انجامد. به هر روی،فراگرد تمایز قایل شدن نیز تاثیرش را می گذارد. یعنی اینکه، یک کنشگر ممکن است تنها در موقعیتهایی ماهی بگیرد که موفقیت امیز بودن انها در گذشته اثبات شده باشد دیگر انکه اگر شرایط موفقیت بسیاردشوار شده باشد،بعید است که شرایط مشابه،آن رفتار را برانگیزاند.اگر محرکتعیین کننده بسیار زود از رفتار مربوط رخ دهد در عمل نمی تواند ان رفتار را تحریک کند.کنشگر ممکن است در برابر محرک حساسیت بیش از اندازه ای نشان دهد،به ویژه اگر ان محرک برای کنشگر بیش از حد با ارزش باشد.در واقع،کنشگر تا زمانیکه که شکست های پی در پی او موقعیت رال تصحیح نکند،ممکن است به محرک های نامربوط نیز واکنش نشان دهد.همه این موقعیت ها بستگی به محرکها دارد.

 

فهرست مطالب

پیشینه تحقیق

قضیه موفقیت

قضیه محرک

قضیه ارزش

قضیه محرومیت-سیری

نظریه جهان حیاتی شوتس

نظریه پایگاه اجتماعی وبر

پیر بوردیو

نظریه تبادل تلفیقی بلاو

نظریهکارکرد گرایی پارسونز

دیدگاه دین اسلام در مورد صدقه ‌

معنای لغوی صدقه

اهمیت انفاق و صدقه در اسلام

مفهوم صدقه وانفاق

آداب و شرایط انفاق

موارد مصرف صدقه و انفاق

نفقه

کفارات

مساله

صدقه

ادبیات مشارکت

اهمیت مشارکت اجتماعی

اهمیت و ضرورت مشارکت مردم در انقلاب اسلامی

اهمیت مشارکت در دوران تثبیت انقلاب اسلامی

تشریح مشارکت

تعاریفی از مشارکت اجتماعی

پیشینه و ادبیات مشارکت سیاسی و اجتماعی:

دیدگاه اسلام

نقش عوامل فرهنگی در توسعه مشارکت سیاسی و اجتماعی

نقش آگاهی های عمومی در توسعه مشارکت اجتماعی و سیاسی

جشن های دسته جمعی وهمبستگی اجتماعی

راهکارهای توسعه مشارکت اجتماعی در جوامع شهری

مشاركت عامه مردم در پيشرفت كشور

اهداف اقتصادي مشاركت

تصميم گيري و وفاق اجتماعي

اهميت مشاركت در فرآيند نوسازي جامعه

مصاديق مختلف مشاركت

موانع مشاركت

ويژگي هاي مشاركت

ديدگاه هاي نظري درباره مشاركت

مصاديق مختلف مشاركت

موانع مشاركت

منابع فارسی


علوم اجتماعی
قيمت فايل:15000 تومان
تعداد اسلايدها:80
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی