سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق هوش معنوی، سلامت سازمانی و نقش میانجی شادکامی

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
29 اردیبهشت

 

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 74

به عنوان يك توانايي شناختي، در اوايل قرن بيستم توسط آلفرد بينه مطرح شد و همچنين آزموني براي اندازه گيري ميزان هوش بهره هوش افراد ابداع كرد و بعدها لوئيس ترمن و ديويد وكسلر آزمون هاي جديدتري ساختند اما در دو دهه اخير، مفهوم به حوزه هاي ديگري مانند هوش هيجاني، هوش طبيعي، هوش وجودي و هوش معنوي گسترش يافته است. علاوه براين، ديگر هوش به عنوان يك توانايي كلي محسوب نمي گردد، بلكه به عنوان مجموعه اي از ظرفيت هاي گوناگون در نظر گرفته مي شود.

گاردنر[1](2009)، هوش را شامل مجموعه توانايي هايي مي داند كه براي حل مسئله و ايجاد محصولات جديدي به كار مي رود كه در يك فرهنگ ارزشمند تلقي مي شوند. از نظر وي، انواع هوش عبارتند از: زباني، موسيقايي، منطقي رياضي، فضايي، جنبشي بدني،  بين فردي و درون فردي.

مفهوم هوش معنوي كه در پايان قرن بيستم توسط دانا زوهر مطرح شد، بسياري از فضاهاي خالي مانده از تعريف هوش انساني را در كنار بهره هوشي و هوش هيجاني تكميل نمود. مدل زوهر با ۱۲ مولفه، اين مفهوم را در فضاهاي سازماني و كسب و كار قابل استفاده نموده است. وي ابتدا در سال ۲۰۰۰ با بهره گيري از عرفان شرق مدل هوش معنوي را به شكل يك گل نيلوفر آبي با شش گلبرگ ارائه نمود و سپس در سال ۲۰۰۴ مدل خود را با ابعاد ۱۲ گانه اي تكميل و ارائه نمود.

لنگرلنگر2-2-2- معنويت

آنچه امروزه در دنياي معاصر كمبودش احساس مي شود معنويت است. اين خلأ در جهان غرب بيشتر است. آنان در ماديات و از معنويات فاصله گرفته اند و در شهوات غوطه ور شده اند ويژگي شهوات اين است كه در بدو امر شهوت است؛ اما در ادامه جهنم است.  وقتي شهوات بر زندگي فرد يا ملتي حاكم شد، به دوزخ، تبديل مي شود. اين خاصيت شهوات بشري است براي مهار شهوات و ويران ساختن اين دوزخ خود ساخته، به يك معجزه اجتماعي نياز است كه از روحانيت و معنويت برمي خيزد (نازل، 2004).

معنويت، به دليل آنكه واژه بشر است، در زمينه هاي گوناگوني به كار مي رود، تعريف آن مشكل است؛ اما بررسي نقادانه و تطبيقي معنويت در زمينه هاي جهاني، پديده نوظهوري است. موضوع معنويت دل مشغولي ديرپاي بسياري از اديان است؛ با وجود اين امروزه مفهوم معنويت عموميت يافته است در اينجا، به برخي از تعريف هاي  معنويت رساندن مفهوم معنويت اشاره مي شود.

معنويت، جست وجوي مداوم براي يافتن معنا و هدف زندگي. معنويت به عنوان انرژي، معنا، هدف و آگاهي در زندگي است درك عميق و ژرف ارزش زندگي، وسعت عالم، نيروهاي طبيعي موجود و نظام باورهاي شخصي تلاشي در جهت پرورش حساسيت نسبت به: اما در يك تعريف جامع تر و دقيق تر، مي توان معنويت را اين گونه معرفي كرد خويشتن، ديگران، خدا، يا كندوكاوي در جهت آنچه براي انسان شدن مورد نياز است، و جست وجويي براي رسيدن به انسانيت كامل از سوي ديگر، معنويت داراي سه بعد است (نازل، 2004).

2. Gardner

 

فهرست مطالب

مبانی نظری هوش معنوی

هوش

معنويت

انواع هوش

هوش معنوي در مقابل ايگو

تاریخچه هوش معنوی

تعاریف هوش معنوی

مولفه­های هوش معنوی در اسلام

رشد هوش معنوی

هوش معنوی و سلامت روانی

مقایسه هوش معنوی با هوش­های دیگر

کسب و کار

جايگاه هوش معنوی در سازمان

اندازه گیری هوش معنوی

كاربردهاي هوش معنوي

ابعاد و مولفه هاي هوش معنوي

مدل هاي هوش معنوي

مدل زهر و مارشال

مدل هوش معنوي از ديدگاه سيندي ويگلزورث

مدل آمرام

مدل كينگ

بررسی نقش هوش معنوی در محیط کار با تأکید برآموزه­های اسلامی

مبانی نظری سلامت سازمانی

تعریف سازمان

محیط سازمانی

جو سازمانی

ویژگی های خاص جو سازمانی

عوامل موثر برجو سازمانی

شکل گیری فرهنگ سازمانی

سلامت سازمانی

ابعاد هفت­گانه سلامت سازمانی

بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی و سبک های رهبری مدیران

مبانی نظری شادکامی

تعریف شادکامی

اجزای شادکامی

دیدگاه های مقابله و شادکامی

علل شادکامی

عوامل مؤثر بر شادکامی

خصایص شخصیتی و شادکامی

موانع دست یابی به شادکامی

پیشینه تحقیق

تحقیقات انجام شده در داخل کشور

تحقیقات انجام شده در خارج از کشور

منابع و ماخذ


مدیریت
قيمت فايل:17000 تومان
تعداد اسلايدها:74
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی