سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری و پیشینه تحقیق بازارچه های مرزی و گردشگری خرید

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
29 اردیبهشت

عنوان:

 

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 55

 

گردشگری[1] از پرشتاب ترین صنایع جهان به حساب می اید، اهمیت اقتصادی جهانی ان با صنایع نفت و خودرو سازی برابری می کند (توموری2010)[2] . رشد فزاینده گردشگری به سالهای بعد از 1950 و جنگ جهانی دوم بر می گردد . در دهه 1950 حدود 25 میلیون نفر (1% از جمعیت دنیا در ان دوره) در گردشگری بین المللی مشارکت می کردند ، در سال 2009 این رقم به 800 میلیون نفر رسید (حدود 12% از جمعیت جهان) (سازمان جهانی جهانگردی 2010) . به علاوه در ازای هر یک میلیون دلار سرمایه گذاری در این بخش 20000شغل جدید ایجاد می شود (فرزین 1383: 3).سازمان جهانی جهانگردی تا سال 2020 تعداد گردشگران بین المللی را 1.6 میلیارد گردشگر پیش بینی کرده که درامد حاصل از ان به دو تریلیون دلار می رسد . گردشگری هم اکنون به عنوان بزرگترین صنعت جهان شناخته شده که 10.9% از تولید ناخالص داخلی جهان ، استخدام حدود 12 میلیون نفر و تولید 637 میلیارد دلار درامد مالیاتی را با خود به همراه داشته است (ضرغام بروجنی ، 1389:16) . حجم درامدی که در اثر گردشگری داخلی ایجاد می شود و مهمتر از ان چرخش مالی ناشی از گردشگری سبب شده که برنامه ریزان ملی و محلی بر توسعه گردشگری به عنوان ابزاری برای درامد زایی ، اشتغال زایی و بهبود وضعیت اقتصادی و فرهنگی اصرار ورزند( پاپلی یزدی و سقایی ، 1385: 5) . ازین رو ضمن گسترش مناسبات قومی و ملی علاوه بر کاهش فقر و بیکاری از احتمال تنشها و تضادهای سیاسی کاسته می شود و همبستگی و پیوند فرهنگی افراد بالا می رود که در نتیجه امنیت کلی منطقه و کشور ارتقا می یابد . ازین جهت گردشگری در مناطق محروم و دارای استعداد مرزی به عنوان یکی از منطقی ترین گزینه ها در جهت اشتغال زایی ، درامد زایی و ارتقای حس همبستگی و پیوند فرهنگی می تواند به کار گرفته شود (ابراهیم زاده و اقاسی ، 1390: 6). مقبولترین تعریف گردشگری شامل مسافت مسافر از مبدا خود و زمان سپری شده در مقصد است. بر اساس این تعریفات ، گردشگری را به معنای عبور از مرزهای شهری ، استانی ، منطقه ای و بین المللی دانسته اند(تیموتی 1995) .

3-2 مصرف گرایی[3]

پیشینه مصرف[4] به ابتدای تاریخ بشری بر می گردد، زمانی که انسان اولیه برای تامین نیازهای خود به جمع اوری غذا از راه صید ماهی و شکار می پرداخت . در گذر زمان انسان برای تامین ما یحتاج خود به مبادلات "کالا به کالا "روی اورد .

مصرف یک فعالیت منطقی بشری است و انسان در طول دوران برای تامین نیازهای خود و بقای حیات به مصرف پرداخته است اما در اینجا منظور مصرف بی رویه و فرای بعد اقتصادی ان است که جنبه های اجتماعی و فرهنگی به خود می گیرد که ان را بهتر است مصرف گرایی بخوانیم . انقلاب صنعتی و قرن هیجدهم را می توان سر اغاز تولید انبوه و به تبع ان مصرف انبوه دانست . مصرف کلید اساسی در استمرار سرمایه داری مدرن و نشانه ای بارز از استعمار نوین[5] است . مصرف گرایی همزاد نظام سرمایه داری بود که مارکس بنیان گذار ان بود ، نظام سرمایه داری مارکس شامل مازاد تولید بود و مصرف گرایی واکنشی بود به این مازاد تولید (کلانتری و فرهادی، 1387)

 

[1]Tourism

[2]Mihali Tomori

[3]Consumerism

[4]consumption

[5]New colonialism

 

فهرست مطالب

گردشگری

مصرف گرایی

خرید

فرایند خرید مصرف کننده

آگاهی و اطلاع

پژوهش و درک

بسط و توسعه نگرش

ارزشیابی

خرید

رفتار پس از خرید

اهداف خرید مصرف کننده

گرایش به خرید یادگاری و یادبود

در جستجوی اصالت

بی مانند بودن یک کالا

پیوستگی فرهنگی و تاریخی

بعد زیبا شناختی

دست ساخت بودن کالا

تجربه خرید

کاربرد و سودمندی

تضمین اصالت

در جستجوی تازگی

گونه شناسی خریداران

گونه شناسی استون

گونه شناسی لسر و هیوگ

گونه شناسی فین و همکاران

گونه شناسی بلاچ و همکاران

خرید کارکردی

خرید فراغتی

گردشگری خرید

خرید در بازارچه های مرزی

مرز

مرزها از نظر تعیین خط مرز :

مرزها از نظر شکل گیری

مرزهای غربی

بازارچه های مرزی

اهداف تشکیل بازارچه های مرزی

مزایا بازارچه های مرزی

مشکلات تجارت خارجی از طریق بازارچه های مرزی

قوانین بازارچه های مرزی

اجزای گردشگری خرید

کالا

کالای گردشگری

کالا در گردشگری خرید

کالاهای خاص

سوغاتی / صنایع دستی

کالاهای معاف از مالیات

مقصد

مقاصدی که دارای مناطق خرید معروفی هستند

مقاصد خرید موضوعی

مراکز خرید معروف بزرگ

جشنواره های خرید

قیمت

انتخاب مقصد

پیشینه تحقیق

مطالعات داخلی :

مطالعات خارجی :

فهرست منابع:


مدیریت هتلداری
قيمت فايل:15000 تومان
تعداد اسلايدها:55
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی