عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق اعتماد سازمانی، بانکداری الکترونیکی و عملکرد کارکنان
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 65
گرچه بهنظر ميآيد كه اعتماد، داراي مفهومي واضح و آشكار بوده و براي همگان بديهي بهنظر ميرسد، اما در واقع چنين نيست. هنگاميكه سعي در ارائه تعريفي از اين مفهوم داريم، متوجه ميشويم كه كاري ساده نيست. اين پيچيدگي، زماني بيشتر ميشود كه متوجه شويم در تحقيقات صورت گرفته در اين زمينه، از مفاهيم ديگري نيز به جاي اعتماد سازماني استفاده شده است. علاوهبر اين، در تحقيقات انجام
شده، از ابعاد و شاخصهايي يكسان براي سنجش اعتماد، استفاده نشده است. پوتنام[1] (2002) يكي از صاحبنظران و پيشروان مباحث سرمايه اجتماعي، اين سرمايه را مجموعهاي از مفاهيمي نظير اعتماد، هنجارها و شبكهها تعريف كرده است كه منجر به ايجاد ارتباط و مشاركت بهينه اعضاي يك اجتماع ميشوند و در نهايت، منافع متقابل اعضاي آن اجتماع را تأمين ميكند. براساس اين تعريف، اعتماد يكي از ابعاد مهم سرمايه اجتماعي بوده و منبع اصلي جامعه مدني و زمينهساز تعهد مدني، تعهد سازماني و دموكراسي بهشمار ميآيد.
از نظر محققان سازماني، اعتماد سازماني مقدمهاي براي كنش جمعي موفقيتآميز در سازمانها و گسترش سرمايه اجتماعي تلقي ميشود. اگرچه در ابتدا بهنظر ميرسد كه اعتماد داراي مفهومي واضح و آشكار است، اما اگر در صدد دستيابي به تعريفي دقيق از آن باشيم، درمييابيم كه ارائه تعريفي از مفهوم اعتماد، كاري چندان ساده نيست. اين پيچيدگي زماني بيشتر ميشود كه متوجه ميشويم محققان از مفاهيم ديگري نيز بهجاي اعتماد استفاده كردهاند. از نظر «ديويد و جانسون[2]» اعتماد خصيصهاي ثابت و بدون تغيير نيست. اعتماد، بهطور مداوم در حال تغيير است و كسب و ايجاد آن گرچه بسيار دشوار است، اما از دست دادن آن براحتي اتفاق ميافتد و سازمانها ممكن است اعتمادي را كه طي سالهاي متمادي كسب كردهاند، يك شبه از دست بدهند و هرگز نتوانند اعتماد از دسترفته را مجدداً بهدست آورند.
دراینگونه سازمان ها همواره سازوکارهاي مؤثر براي اعتماد سازي تشویق می شود.بسياري از محققان معتقدند اعتماد به طور كلي اطمينان و خوش بيني نسبت به وقوع حوادث، يا اطمينانداشتن به ديگران بدون وجود دلايل اجباري است(اسمیت و بیرنی[3]، 2005).سه جريان گسترده در ادبيات اعتماد وجود دارد: نخست اعتماد درون سازماني- يعني به عنوان يك پديده درون سازمان، مثل اعتماد بين كاركنان و سرپرستان يا مديران، يا ميان همكاران- كه تأكيد ما در اين مطالعه بر اين نوع اعتماد است. دوم، اعتماد ميان سازمانها؛ يعني يك پديده ميان سازماني و سوم، اعتماد ميان سازمان ها و مشتريانشان كه به عنوان يك مفهوم بازاريابي مطرح ميشود (دایتز و هارتوگ ، 2006).در حقيقت اعتماد، باور ما به اين امر است كه ديگران همان كاري را انجام مي دهند كه ما از آن ها انتظار داريم، بدون اينكه آن ها تحتنظارت باشند (لویس[4]، 2007).
[1]. Putnam
[2]. David &Johnson
[3] .Smith & Birney
[4]. Lewis
فهرست مطالب
اعتماد سازمانی
مبانی نظری اعتماد سازمانی
تعاریف اعتماد
اهميت و ضرورت ايجاد اعتماد و علل نياز به آن
ابعاد اعتماد سازمانی
طبقه بندي اعتماد سازماني توسط الونن و همكارانش
عوامل مؤثر بر ايجاد اعتماد سازماني و پيامدهاي آن
اعتماد آنلاین
ايجاد اعتماد سازماني
پذیرش بانکداری الکترونیکی
مبانی نظری بانکداری الکترونیکی
ابعاد پذیرش بانکداری اللکترونیکی
سودمندی ادراک شده
سهولت استفاده ادراک شده
قابلیت اعتماد درک شده
نیت رفتاری نسبت به استفاده
پذیرش مشتری
رابطه میان سودمندی ادراک شده و پذیرش مشتریِ بانکداری الکترونیک
رابطه میان سهولت استفاده ی ادراک شده و پذیرش مشتریِ بانکداری الکترونیک
ارتباط میان قابلیت اعتماد درک شده و پذیرش مشتریِ بانکداری الکترونیک
رابطه میان نیت رفتاری مشتری و پذیرش بانکداری الکترونیک توسط مشتری
تاثير ابعاد بر پذيرش بانكداري الكترونيكي
تاثير آموزشهاي مقدماتي بر پذيرش بانكداري الكترونيكي
تاثير سهولت استفاده از تكنولوژي بر پذيرش بانكداري الكترونيكي
تاثير خودكارآمدي كامپيوتري بر پذيرش بانكداري الكترونيكي
تاثير مركز كنترل بر پذيرش بانكداري الكترونيكي
عملکرد کارکنان
مبانی نظری عملکرد کارکنان
تعریف مدیریت عملکرد
نظامهاي ارزيابي عملكرد
ارزشیابی چیست؟
مقدمه ای بر عملکرد
مفهوم ارزشيابي عملكرد
اهداف ارزشيابي عملكرد
رويكردهای ارزشيابي عملكرد
روشهاي ارزشيابي عملكرد
روشهاي مبتني بر ويژگيهاي فردي
روشهاي مبتني بر رفتار يا روشهاي رفتاري
روشهاي مبتني بر نتايج
پيشينه تحقيقاتي
پيشينه داخل كشور
پيشينه خارج از كشور
منابع
مدیریت