خبرنگار اجتماعی ، محمد مهدی زاهدی امروز در پنجمین همایش ملی روانشناسی مدرسه، اظهار کرد: باید به دنبال مدرسهای کارآمد باشیم تا بتواند آینده کشور را به خوبی ساماندهی کند و در این رابطه مسئولیت سنگینی بر عهده سیاستگذاران این بخش است.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب در بیانیه اخیرشان، امید دادن به نسل جوان و نوجوان را اشاره کردند و فرهنگیان باید به آن به عنوان ریشهایترین جهاد به این موضوع توجه داشته باشند از سوی دیگر باید توجه داشت نیاز است تمرکززدایی و انعطافپذیری را در مناطق مختلف کشور داشته باشیم شاید جنوب کشور به اختیاراتی مانند شمال کشور نیاز نداشته باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: وزارت آموزش و پرورش باید از سیاسیبازی و سیاسیکاری جدا باشد و این ظلم مضاعف به این وزارتخانه است البته آقای بطحایی برای کمرنگ کردن آن تلاش نموده است اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم و سند تحول باید ملاک کار باشد نه اینکه با تغییر دولتها همه چیز به هم بریزد و آموزش و پرورش تحت تاثیر القائات سیاسی برنامهریزی کند.
زاهدی تاکید کرد: مدرسه سنگر و جبهه است که پشتیبانهای آن به لحاظ سیاستگذاری و تصمیمگیریها مهم است و باید بین خط مقدم و سنگر یعنی مدرسه ارتباط وجود داشته باشد و عوامل پشتیبان به کمک مدرسه بیایند.
وی با اشاره به اینکه نمیتوان از فضای مجازی فرار کرد و این فضا روز به روز پررنگتر میشود، گفت: مدرسه باید با فضای مجازی درگیر و قاطی شود و نمیتواند از آن جدا شود؛ در مدارس آموزش مهارتی و سبک زندگی را نیاز داریم و در کنار آن باید از فضای مجازی استفاده کنیم، در دنیا فناوری نرم آمده است که هنوز آن را جدی نگرفتهایم این فناوری مجموعهای از مقررات و سامانههای دانشی و به هنجاری است که رفتار انسان و نیازهای روحی، روانی و اجتماعی او را هدف قرار داده است. فناوری فرهنگی جزوی از فناوری نرم است که منتقلکننده ارزشهای فرهنگی مورد نظر فناوران حوزه فرهنگی است.
زاهدی در پایان چند پرسش را مطرح کرد و گفت: آیا با رشد فناوریهای جدید هنوز باید سیستم سنتی آموزش رایج باشد؟ آیا میتوان بخشی از آموزش را به خارج از مدرسه مثلاً محیط خانه یا جامعه منتقل کرد؟ آیا میتوان از بستر فناوریهای جدید برای توسعه عدالت آموزشی بهره برد و آیا میتوان از همین بازیهای رایانهای برای آموزش بهتر بچهها استفاده کرد و تا کی باید منتظر اجرای فناوریهای منطبق بر فرهنگ در خدمت نظام آموزش و پرورش باشیم؟
پایان/