شامل 42 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان اقتصاد ، علوم اجتماعی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
امنیت اقتصادی بهلحاظ لغوی، مرکب از دو واژه امنیت و اقتصاد است. واژه security در زبان انگلیسی، از ریشه کلمه لاتین secarus که se بهمعنی بدون و curus بهمعنی پریشانی، گرفته شده و بهمعانی امنیت سالم و بیخطر، رهایی از اضطراب، آزاد بودن از شک و ابهام، آزاد بودن از ترس و خطر و اطمینان داشتن آمده است. بهطور کلی «امنیت بحثی کلی درباره پیگیری رهایی از تهدید است.» بر این اساس، امنیت اقتصادی عبارت است از آزادی از هر نوع ترس، شک و ابهام در بلااجرا ماندن تعهدات و مطالبات و در عین حال حصول اطمینان از برخورداری از ثمره فعالیتهایی که در زمینه تولید ثروت و توزیع و مصرف آن صورت میگیرد.
امنیت اقتصادی، وضعیت باثباتی از شرایط و ساختار فعلی و افق معلوم و روشنی از آینده است که در آن فرد، جامعه، سازمان و دولت احساس رهایی از خطر کرده و بهطور بهینه میتوانند به تولید، توزیع و مصرف ثروت بپردازند. بهعبارت دیگر یک جامعه را زمانی میتوان از لحاظ اقتصادی ایمن دانست که ثبات در آن جامعه وجود داشته و خانوارها و بنگاهها بهعنوان مهمترین نهادهای اقتصاد و بازار بتوانند در محیط رقابتی سالم و با میزان اطلاعات یکسان به بهینهسازی رفتار خود بپردازد.
هر چند در دوران پس از جنگ جهانی دوم تا اواخر قرن بیستم و بهخصوص طی دوران جنگ سرد، امنیت کشورها در مقابل تهدیدات خارجی مهمترین دغدغه موجود بوده و حوزههای امنیت نظامی و سیاسی بیش از امنیت اقتصادی مورد توجه بوده است، با پایان یافتن جنگ سرد و شکلگیری روابط جدید در نظام بینالملل، اولویتهای امنیتی دستخوش تحول شده و امنیت اقتصادی بهعنوان مهمترین شاخص امنیت ملی مطرح گردید. روند جهانی شدن، گسترش تجارت بینالملل و جریان بینالمللی سرمایهها، مهمترین عواملی هستند که امنیت اقتصادی را در صدر توجهات امنیتی قرار داده است. بهطوری که فراهم کردن بسترهای مناسب برای حمایت از سرمایهگذاران داخلی و جذب سرمایههای خارجی در کشورها، بدون وجود امنیت اقتصادی میسّر نیست. در حال حاضر، امنیت اقتصادی، یکی از مهمترین شاخص توسعهیافتگی است. کشورهای در حال توسعه، جوامعی هستند که اولین و مهمترین گام برای آنها دستیابی به امنیت اقتصادی است تا در پرتو آن به یک نظام اقتصادی مطلوب برای ارتقای تولید و کارآیی منبع دست یافته و آنگاه به رفاه اقتصادی یا تقلیل کمبود کالاها و خدمات که هدف نهایی هر نظام توسعه یافته است، برسند.
از زمانیکه علم اقتصاد بهصورت یک علم مستقل در میان سایر علوم مطرح شده، ایجاد و حفظ امنیت، جایگاه خود را در متون اقتصادی باز کرده است؛ تا جاییکه آدام اسمیت در سال 1776 از امنیت بهعنوان یک کالای عمومی یاد کرده و تأمین و حفظ آنرا یکی از وظایف اصلی دولت دانست.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
فقدان امنیت، ریسک و عدم اطمینان
ابعاد امنیت اقتصادی
عوامل مؤثر بر امنیت اقتصادی
آثار امنیت اقتصادی بر متغیرهای اقتصادی در کوتاهمدت و بلندمدت
پایان
عنوان : امنیت اقتصادی چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 328 کیلوبایت
تعداد صفحات : 42
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
اقتصاد