شامل 30 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان حقوق ، علوم سیاسی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
لغتنامهی دهخدا افترا را «نسبت دروغ دادن به کسی، تهمت و اسناد خیانت» بیان کرده است. در قرآن کریم نیز بهکرات از این واژه و مشتقات آن که از رذایل اخلاقی کافران در مقابل خداوند و رسالت پیامبرش بوده،استفاده و بهشدت نکوهش شده است، زیرا از بزرگترین و زشتترین گناهان بهشمار میرود.
در فصل بیست و هفتم از قانون مجازات اسلامی، قانونگذار به بیان جرم افترا و توهین پرداخته و آن را شرح میدهد. وی بیان میکند: «هر کس بهوسیلهی اوراق چاپی یا خطی یا بهوسیلهی درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیلهی دیگر، به کسی، امری را صریحاً نسبت دهد یا آنها را منتشر کند که مطابق قانون، آن امر، جرم محسوب میشود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت نماید…»
در ابتدای ماده، عبارت «هر کس» استفاده شده که نشانگر این مطلب است که قانونگذار مرتکب این جرم و حتی قربانی جرم را تنها توسط اشخاص حقیقی یعنی شخص انسان، پیشبینی کرده است. بهعبارت دیگر، اشخاص حقوقی مانند شرکتها نمیتوانند مرتکب چنین جرمی شوند یا نسبتدادن امری مجرمانه به آنها نمیتواند جرم محسوب شود.
وسایل ارتکاب جرم بهطور تمثیلی در این ماده ذکر شده و ازآنجاییکه قانونگذار از عبارت «به هر وسیله دیگر» استفاده کرده، بنابراین وسیلهی ارتکاب جرم چندان موضوعیت نداشته و اهمیت زیادی ندارد. پس مرجع قضایی در کشف جرم راحت بوده و همین که جرم مذکور محقق شود، موضوع روشن است؛ اما با کمی دقت میتوان دریافت، وسایل ارتکابیای که قانونگذار بیان کرده با یکدیگر شباهت دارند و میتوان گفت همگی از یک نوع هستند. بنابراین چنانچه کسی کنار گوش دیگری امری مجرمانه را به وی نسبت دهد، عمل وی مشمول افترا نمیشود.
هر چند قانونگذار از واژههای جمع اوراق و مجامع استفاده کرده است اما متعدد بودن اوراق منتشره یا مجامعی که مرتکب در آنها نطق کرده است، تأثیری در ارتکاب جرم نداشته است. بهعبارت دیگر تفاوتی ندارد که نسبت دادن امری به کسی در یک برگ انجام شود یا در اوراق متعدد؛ در هر صورت جرم انجام شده و تنها میتوان گفت که تعداد اوراق یا وسایل ارتکاب جرم شاید در نظر قاضی برای تعیین مدت یا مقدار مجازات تأثیرگذار باشد.
برای تحقق جرم افترا وجود سه شرط ضروری است:
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
انتساب جرم به دیگری
مجازات افتراء
پایان
عنوان : جرم افترا و مجازات آن در قانون
فرمت : پاورپوینت
حجم : 304 کیلوبایت
تعداد صفحات : 30
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
فقه و حقوق اسلامی