شامل 31 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم انسانی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
واژه Ecology از لغت یونانی oikos بهمعنای مسکن و پسوند Logos بهمعنای شناخت، اولینبار توسط ارنست هکل (Ernst Haeckel: 1834-1919) زیستشناس آلمانی در سال 1869 بیان شد.
اکولوژی بهمعنای "محیطشناسی" عبارت است از مطالعه زیست یا بوم که چگونگی اشغال زمین توسط موجودات زنده و همچنین، نحوه تنسیق آنان در اماکن و چگونگی کنش و واکنش بین این موجودات با یکدیگر را شامل میشود. پس محیطشناسی، دانش شرایط هستی و تعامل یا کنش و واکنش بین موجودات زنده و محیط و یا دانش مرتبط با روابط موجود زنده و محیط میباشد. بهعبارت کلیتر، بومشناسی به مطالعه رابطه میان صور زندگی با محیط طبیعی اطلاق میشود.
هر چند بومشناسی در علوم طبیعی ریشه دارد ولی دانشمندان علوم اجتماعی نیز در سده گذشته، اصول آن را برای مطالعه جمعیتهای انسانی بهکار بردهاند. هنگامی که محیطشناسی در مورد انسان بهکار میرود به چگونگی استقرار انسان در جغرافیا و مخصوصا شیوههای تجمع انسانها و سکونت آنان در جغرافیا توجه دارد. از نظر مککنزی (Mac kenzie)، محیطشناسی انسانی، مطالعه وابستگی متقابل و گروهبندی انسانها در فضاست. او در اثرش با نام شهر (City: 1925) میگوید: «محیطشناسی اجتماعی از آنرو به مطالعه روابط موجودات انسانی در چارچوب فضا و زمان میپردازد که این روابط از نیروهای گزیننده، توزیع کننده، و انطباقبخش محیط طبیعی تأثیر میپذیرند.»
محیطشناسی یا بومشناسی، در اصطلاح جامعهشناختی نام یکی از مکاتب مطرح در حوزه جامعهشناسی شهری است. بنیانگذار این مکتب که به مکتب شیکاگو نیز معروف است رابرت پارک (Robert Ezra Park: 1864-1944)، است که در سال 1916 پس از ورود به دانشگاه شیکاگو مقالهای تحت عنوان "شهر: پیشنهادی برای تحقیق درباره رفتار انسان در محیط شهری" نوشت و جامعه را به ارگانیسم تشبیه کرد. در این مقاله وی، رویکرد بومشناسی را به اختصار، در آغاز ذکر کرده است. پارک در اینجا نیز این رویکرد را یکی از رویکردهای چهارگانه نسبت به شهر تلقی نموده است؛ سه رویکرد دیگر؛ جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی محسوب میشوند. پارک تلاش کرده که از مفاهیم زیستشناختی برای فهم شهر کمک بگیرد. وی در زمانی طرح خود را ارائه کرد که کاربرد نظریه اجتماعی داروین از شهرت عمومی برخوردار بود. داروینیسم اجتماعی از مفاهیم زیستشناختی برای توجیه نابرابریهای اجتماعی براساس مفاهیمی چون بقای اصلح استفاده میکرد. در واقع پارک روششناسی خود را از امیل دورکیم گرفته بود و نظریه خود را از چارلز داروین اخذ کرده بود. در مکتب اکولوژی به رابطه میان ارگانیسم و محیط میپردازد و این برگرفته از زیستشناسی داروینی است. همانطور که در زیستشناسی در میان انواع موجودات تفاوتهایی وجود دارد آنکه قویتر است سلطه بهوجود میآورد در میان گروههای شغلی و طبقاتی نیز آنکه قویتر است مسلطتر است و کنترل شهر را بهدست میگیرد. بهعنوان نمونه درختان در جنگل از طریق نور کنترل جنگل را در دست میگیرند و بخش تجاری نیز در یک شهر از طریق موقعیت مرکزی کنترل را در دست میگیرد و اعمال سلطه میکند.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
تقسیمات اکولوژی
مفاهیم متداول در مکتب اکولوژی
نظریه دوایر متحدالمرکز
نقد مکتب اکولوژی انسانی کلاسیک
رویکرد جدید در مکتب اکولوژی انسانی
نقد رویکرد نوین مکتب اکولوژی انسانی
پایان
عنوان : آشنایی با مفهوم اکولوژی
فرمت : پاورپوینت
حجم : 372 کیلوبایت
تعداد صفحات : 31
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم انسانی