شامل 31 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم اجتماعی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
نخبه(Elite) از واژه "Eligere" به معنی انتخاب و یا انتخاب کردن، گرفته شده است. مفهوم اولی برای تبیین کیفیت اجناس و کالاهایی به کار میرود که دارای نوعی ویژگی و برتری، نسبت به سایر کالاها است.
نخبه به کلیترین مفهوم آن به گروهی از اشخاص گفته میشود که در هر جامعهای مواضع رفیع را در اختیار دارند. به بیان جزئیتر، نخبه مشتمل بر گروهی از افراد است که در رشتهای خاص برتری دارند.
دقیقترین تعریف از نخبگان را پارتو ارائه داده است. به اعتقاد او، نخبه کسی است که ذاتاً دارای امتیازات هوشی، جسمی و روانی است. این مواهب را طبیعت در وجود یک شخص به عاریت نهاده است. معمولاً برگزیدگان، دربرگیرنده تمام افراد و اشخاصیاند، که دارای خصوصیات استثنایی و منحصر به فرد بوده و یا دارای استعداد و قابلیت هایی عالی در زمینه کار خود و یا در برخی فعالیت ها می باشند. در دوره جدیدتر هـارولد لاسول، نخبگان را متشکل از افرادی می داند، که بیشترین دسترسی و کنترل به ارزشها را دارند. این نوع تعریف از نخبگان، مصداقی برای انواع مختلف نخبگان اجتماعی، مسامحه در تعبیر و سادهانگاری می باشد؛ زیرا همه گروههای نخبه، سیطره و کنترلی بر ارزشها ندارند. تعریف لاسول مخصوص به گروه خاصی از نخبگان اجتماعی است که در قالب نخبگان سیاسی میگنجد.
گرچه اندیشه بحث نخبهگرایی را در ایدهپردازیهای افلاطون، ماکیاول و دیگران می توان یافت؛ ولی واژه نخبه(Elite)، در قرن هفدهم میلادی برای توصیف و تبیین کیفیت اجناس و کالاهایی بکار میرفت، که دارای ویژگی و برتری نسبت به سایر کالاها باشد. در قرنهای هیجدهم و نوزدهم، نخبه به اشخاص و گروهای اجتماعیای اطلاق میشد، که از جایگاه و منزلت اجتماعی، سیاسی و روحانی برتری نسبت به دیگران برخوردار بودند. نخبه گرایی به عنوان یک نظریه پرقدرت اجتماعی توسط کارل مارکس، ویلفرد، پارتو، گائتانوموسکا و رابرت میخلز طرح گردیده است. دیدگاه مشترک این گروه از متفکران بر این مبنا استوار بود که حاکمیت در جامعه به دست گروه کوچکی از نخبگان میچرخد.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
انواع نخبگان اجتماعی
نخبهگرایی کلاسیک
نخبهگرایی دمکراتیک
بینشهای مدرن نخبهگرایی
پایان
عنوان : نخبه گرایی چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 248 کیلوبایت
تعداد صفحات : 31
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم اجتماعی