شامل 29 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم اجتماعی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
تقسیم کار یکی از مفاهیمی است که مورد کاربرد جامعهشناسان بوده است و عمدتاً امیل دورکیم (Emile Durkheim: 1858-1917)، در کتابی با همین عنوان به آن پرداخته است. «پیش از او یکی از اقتصاددانان قرن هجدهم به نام آدام اسمیت (Adam Smith: 1723-1790) در اثرش بهنام "رسالهای در باب ثروت ملل" تقسیم کار را نخستینبار تشریح کرد. وی این اصطلاح را در اشاره به تخصصیشدن فراگرد تولید که از شاخهشدنهای کار و درآمد بهصورت تقسیمات کوچک و فرعی ناشی میشود و شاخههای محدودتر و فرعی کار بهطور جداگانه بهوسیله کارگران مختلف انجام میشود، بهکار برده است.»
دورکیم خود، معتقد است که ایده تقسیم کار را از آگوست کنت (1857-Auguste Comte: 1798 ) و سنسیمون (1825-Saint Simon: 1760)، گرفته است «وی در کتاب تقسیم کار، هفده بار به نویسنده درسهایی درباره فلسفه اثباتی ارجاع میکند و با تأکید، یادآور شده که کنت تشخیص داده بود که تقسیم کار، سرچشمه همبستگی اجتماعی است و یکپارچگیای که تقسیم کار میان افراد متقابلا وابسته، ایجاد میکند، تا اندازهای از کنت و سن سیمون مایه گرفته است».
در جامعهشناسی مارکس (1883-1818 :Karl Heinrich Marx) نیز سخن از تقسیم کار اجتماعی به میان آمده و مراد وی از آن، تشریح ویژگیهای فرایند تمایزیابی و تخصصی شدن کارهای گوناگون و مشاغل ضروری، در جریان مطلوب جامعهای است که هر روز پیچیدهتر میشود. «مارکس معتقد بود، که تقسیم کار در جامعه سرمایهداری، تمام جنبههای جالب و خلّاق کار را نابود کرده و فقط اعمال مرارتبار و تکراری را بر جای گذاشته است. وی در نوشتههای بعدی خود اظهار نظر کرده است، که تقسیم تکنیکی کار در هر جامعه صنعتی مورد نیاز است؛ بهطوری که حتی در شرایط سوسیالیسم و بعد از لغو مالکیت خصوصی و نابرابری هم ادامه خواهد داشت.» آگوست کنت نیز پیش از مارکس، جنبههای منفی تقسیم کار در جامعه را مورد تأکید قرار داده و معتقد بود که تقسیم کار، سبب ایجاد شکاف و تفرقه در جامعه میشود.
از نظر امیل دورکیم که در کتاب تقسیم کار اجتماعی (1893) او منعکس است، هرچه جمعیت جوامع بیشتر شود، تقاضای مردم برای استفاده از منابع طبیعی بیشتر میشود. این امر محرّک رشد و توسعه روشهای تولیدات مادی و خدمات میشود.
و ...
عنوان : تقسیم کار چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 220 کیلوبایت
تعداد صفحات : 29
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم اجتماعی