شامل 29 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم اجتماعی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم.
مقدمه
انتقال یا گذار جمعیت یکی از موضوعات عمده در مطالعات جمعیتی است، منظور از انتقال جمعیت این است که، چگونه جمعیتها از وضعیتی که سطح زاد و ولد و مرگومیر هر دو بالا و در نتیجه رشد جمعیت ناچیز است به وضعیتی انتقال مییابد که در آن سطح زاد و ولد و مرگومیر هر دو پایین و باز هم رشد ناچیز است.
این تئوری نخستینبار توسط وارن تامپسون (Warren Thompson: 1887-1973) در سال 1929 ارائه شد. این نظریه شرحی بود بر گذار از میزان تولد و مرگومیر زیاد به کم؛ وی زمانی که دادههای چند کشور را از سال 1908 تا 1929 جمعآوری و تحلیل کرد، نظریه خود را مطرح کرد. او نشان داد که براساس الگوهای رشد جمعیت، کشورها را میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
الف) اروپای شمالی و غربی و ایالات متحده امریکا؛ از اواخر سده نوزدهم تا 1927، میزان بالای رشد جمعیت در این کشورها افت بسیاری کرد و خیلی زود ثابت شد و سرانجام شروع به کاهش خواهد کرد.
ب) ایتالیا، اسپانیا و اسلاوهای اروپای مرکزی؛ در این کشورها اگرچه میزان تولد و مرگ کاهش خود را آغاز کرده است، بهنظر میرسد که برای مدتی میزان مرگ با همان سرعت، و یا حتی سریعتر از میزان تولد، کاهش یابد. شرایط کشورهای "ب" مشابه شرایط سی تا پنجاه سال پیش کشورهای الف است.
ج) بقیه کشورهای جهان؛ در بقیه کشورهای جهان نظارت چندانی بر میزانهای تولد و مرگ وجود ندارد.
و ...
فهرست مطالب
- مقدمه
- نظریه انتقال جمعیت
- مراحل انتقال جمعیت
- گذار جمعیتشناختی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه
- انتقادات وارد بر این مراحل
- پایان