شامل 30 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم اجتماعی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
نسبت (Proportion) در لغت بهمعنای سهم است و در اصطلاح کمیت نسبی یک عدد را به عدد دیگر نشان میدهد. نسبت جنسی (Sex Rashio)، نیز یک اصطلاح جمعیتشناسی است که، عبارت است از تعداد مرد در برابر هر صد نفر زن، که برحسب سن و گروههای سنّی محاسبه میشود:
علل تغییر نسبت جنسی
بسیار جالب توجه است که تغییرات نسبت جنسی از هنگام تولد تا سنین آخر بررسی و عوامل مؤثر بر آن شناسایی شود. چون آگاهی بر این عوامل جمعیتشناس را یاری میکند که در تحلیل و بررسی کاهش یا افزایش نسبت جنسی یک منطقه و یا حتی در سنین مختلف، نگرشی جامع و دقیق داشته باشند.
با توجه به آنکه هنگام تولد، تعداد معینی پسر در مقابل 100 دختر بهدنیا میآید (105) لذا تأثیر باروری زنان تا حدود زیادی در این مورد منتفی است. یعنی نمیتوان گفت که در یک منطقه، نسبت جنسی به هنگام تولد به ۱۰۰ یا 110 میرسد چراکه گفتیم این نسبت در مناطق مختلف و حتی کشورهای گوناگون به حدود 105 بالغ میشود. پس عوامل مهم دیگر را باید در این خصوص دخیل دانست.
بیش از هر عامل دیگری معمولا مرگومیر تأثیرات تعیینکنندهای بر روی شاخص نسبت جنسی دارد. مطالعات مختلف نشان داده است که در شرایط مساوی بنا به علل زیستشناختی و ... مقاومت زنان در مقابل بیماریها و شداید زندگی بیشتر از مردان است. بههمین دلیل طول عمر آنها نیز بهطور متوسط بیشتر از مردان است. در تحلیل این وضعیت میتوان گفت که سطح بهداشت، نوع اشتغال و چگونگی باروری زنان از عوامل مهم در تغییرات مربوط به نسبت جنسی در جمعیتهای بسته (جمعیّتهای برکنار از مهاجرت) است. در سطوح بهداشت و طول عمر بالاتر، که معمولا با سطح باروری پایینتری نیز همراه است، احتمال بقای زنان و درنتیجه نسبت جنسی با بالا رفتن سن رو به کاهش میگذارد. در مقابل، در جمعیتهایی که باروری آنها قویتر و سطح بهداشت و طول عمر پایینتر باشد مرگومیرهای شدید دوران زایمان باعث کاهش تعداد زنان و درنتیجه افزایش نسبت جنسی میشوند.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
نسبت جنسی در بدو تولد
ضریب تأنیث یا نسبت دخترزایی
نسبت پسرزایی
نسبت جنسی ویژه
علل تغییر نسبت جنسی
نسبت جنسی در کشورهای جهان سوم
پایان
عنوان : نسبت جنسی چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 228 کیلوبایت
تعداد صفحات : 30
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم اجتماعی