شامل 94 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم اجتماعی ، تاریخ و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
همگام با پیدایش شهرهای متعدد در اقصا نقاط عالم، تعدادی از دانشمندان نیز در دورههای گوناگون به تحقیق و تتبع در وجوه مختلف زندگی شهری و تبیین شرایط، ویژگیها و شاخصهای شهر پرداخته و از خود آثار گرانقدری نیز بر جای نهادهاند. بررسی آثار به جای مانده از دانشمندان مذكور، نشانگر این واقعیت است كه از آغاز عمر شهرنشینی انسان، بیش از چند هزار سال نمیگذرد. از سوی دیگر با تفحص در شهرهای كهن شاهد تحول شگرفی در آنها طی قرون گذشته تا به امروز هستیم و چنین امری فقط در سایة تلاش و پیشرفت مستمر انسان امكانپذیر بوده است؛ افزون بر آن مكاتب دینی و فلسفی موجود در دنیا نیز در طول پیدایش و تكامل خود، با محل زیست انسان، به ویژه شهر برخوردهای متفاوتی داشته و هر كدام از آنها شرایط و ویژگیهای خاصی را برای جایگاه زندگی انسان و ابعاد و خصوصیات مختلف آن تبیین كردهاند.
دین مبین اسلام نیز از آغاز پیدایش خود در سرزمین حجاز و بهوسیلة پیامبر گرامی آن به تدریج اصول و شرایط مشخص و معینی را برای محل زیست انسان تعیین و بیان كردهاست. در كتاب آسمانی اسلام یعنی قرآن مجید نیز به دفعات ودر آیات گوناگون از لغات «مدینه» و «بلد» به معنای «شهر» استفاده و اسامی مذكور بارها ذكر شده و افزون بر آن در آیات و احادیث به جای مانده از امامان معصوم(ع) همواره شهرنشینی مورد مدح و ستایش قرار گرفته است. در این راستا نیز دانشمندان و فلاسفة گوناگون در زمینة شهر و مسائل مبتلابه آن به بررسی و تحقیق و كنكاش پرداخته و آثار گرانقدری نیز از خود برجای نهادهاند.
یكی از مهمترین دانشمندانی كه طی قرون گذشته به مسأله شهر و شهرنشینی پرداخته، «عبدالرحمن بن محمد بن خلدون حضرمی» فیلسوف و جامعهشناس شهیر سدههای هشتم و نهم هجری است. او در شاهكار فلسفی خود به نام «المقدمه» تحقیق گرانسنگی در زمینة شهر و اصول و شرایط ایجاد و حفظ آن انجام داده و دارای نظریات خاصی در زمینة نگرش به شهر و شهرنشینی است. موقعیت تاریخی او در فرهنگ اسلامی و شرایط اجتماعی وی در طول حیاتش و مراتب سیاسیای كه در طول زندگی پیمود، او را آماده ساخت تا بتواند تاریخ را به شكل یك رشتة علمی در آورد و دانش نوینی به نام جامعهشناسی پایهگذاری كند. او از این راه توانست تا به شهر و خصوصیات آن از ابعاد گوناگون نگاهی نو و كاملاً دگرگون بیندازد كه پیشینیان وی هرگز قادر به انجام چنین كاری نبودند. او نمونة مورخی است كه با تفسیر وضع موجود درصدد دریافت بهتر اوضاع گذشته برآمد و متقابلاً برای فهم بهتر حال به كنكاش در گذشته پرداخت و به این ترتیب همواره سیالیت و انعطافی كارآ در آثار وی ملاحظه میشود.
در مبحث حاضر دیدگاه «ابن خلدون» در زمینة خصوصیات اخلاقی شهروندان مورد نقد و بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت و امید است در پایان بتوان به جمعبندی مشخصی در این زمینه دست یافت.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
طرح مسأله
شرایط اجتماعی و سیاسی زندگی ابنخلدون و معرفی المقدمه
نقد پدیدة شهرنشینی و خصوصیاتاخلاقی شهروندان از دیدگاه ابنخلدون
نتیجهگیری
پایان
عنوان : ابن خلدون و اخلاق شهرنشینی
فرمت : پاورپوینت
حجم : 664 کیلوبایت
تعداد صفحات : 94
علوم اجتماعی