شامل 59 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی ، اجتماعی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
فرهنگ به عنوان مجموع ویژگیهای رفتاری و عقیدتی اکتسابی یک جامعه خاص تعریف میشود و همگرایی فرهنگی، بهمعنای پیدایی و رشد ویژگیهای مشابه فرهنگی در نقاط مختلف، بهطور مستقل و بدون ارتباط با یکدیگر میباشد. همگونی فرهنگی (Cultural Assimilation) نیز عبارت است از نوعی انفعال و استحاله که بر یکپارچهشدن فرهنگی و کاهش تنوع فرهنگی تأکید میکند. سیاست مزبور رویه معمول تعدادی از دولتها در قبال خواستههای اقلیتهاست؛ سیاستی که از اقلیتها میخواهد آداب و سنن و باورهای اخلاقی خاص خود را کنار بگذارند و فرهنگ عمومی و مرکزی را بپذیرند.
نظریه همگرایی
نظریه همگرایی از نظریههای مربوط به فرایند تحول، است که از کلارک کر (Clark Kerr: 1911-2003) و همکارانش است. بر طبق این نظریه، صنعتیشدن نیروی عمده شکلدهنده دنیای امروز است که در راستای آن، جوامع، از برخی جهات به یکدیگر شبیه میشوند. به عقیده او، "منطق صنعتگرایی" باعث میشود توسعه اجتماعی، یک سلسله تغییرات معین در نهادهای اجتماعی را پدید آورد. او فرایندهای اجتماعی و اقتصادی کمککننده صنعتیشدن را نام میبرد:
1- نظام تولید انبوه از الگوهای منظم و منسجمی پیروی میکنند و دامنه وسیعی از مهارتهای فنی و صلاحیت حرفهای را طلب و تقسیم کار پیچیدهای را ایجاد میکنند.
2- جوامع صنعتی از جوامع قبل از خود بازترند و میزان تحرک اجتماعی عمودی و جانبی در آنها زیاد است که گرایش به سوی برابری فرصتها در نظامهای آموزشی و شغلی دارند.
3- بخش بزرگ آموزشی برای انتقال مهارتها و دانش لازم توسعه مییابد.
4- این جوامع، کاملا شهرنشین بوده و اکثریت، جمعیت آنها همراه با نظام پیشرفته ارتباطات، در شهرها زندگی میکنند.
5- توافق عمومی در باب ارزشهای فرهنگی، شامل دنیاییشدن اعتقادات، پذیرش سودمندی علم و تکنولوژی، مخالفت با سنت و پذیرش اصول اخلاق کار وجود دارد.
6- با شبیهشدن جوامع صنعتی بههم و وابستگی متقابل اقتصادی آنها، خطر جنگ کاهش مییابد؛ چراکه جنگها ناشی از تصادمات فرهنگی و یا از اختلافات منافع اقتصادی سرچشمه میگیرد.
کر پس از دهه 1960م که نظریه خود را برای نخستینبار مطرح کرد، معتقد بود که همگرایی بیش از همه در وسایل و روشهای تولید آشکار است. بعدها نظریه او بهخاطر محدودیتهایش به چالش کشیده شد؛ از آن جمله که هرچند صنعتیشدن تأثیر فراگیری دارد، اما تنها یکی از تأثیراتی است که به توسعه جوامع مدرن شکل میدهد.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
نظریه همگرایی
اهداف همگرایی فرهنگی
پدیدههای فرهنگی فراملی؛ کاربرد همگرایی
سیاستگذاری فرهنگی
مسئله چندفرهنگی
عوامل مؤثر بر همگرایی فرهنگی
پایان
عنوان : همگرایی فرهنگی چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 496 کیلوبایت
تعداد صفحات : 59
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی