شامل 48 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
عدم رعایت آنها توسط افراد نابهنجار حالتی مخرب دارد چرا که نظم اجتماعی را به مخاطره میاندازند. بنابراین میتوان گفت هنجار و نابهنجار که از مفاهیم اساسی جامعهشناسی بهویژه جامعهشناسی انحرافات هستند در تنظیم زندگی اجتماعی و ایجاد نظم اجتماعی یا اختلال در آن تاثیر بهسزایی دارند که به توضیح آنها میپردازیم:
هنجار
واژه هنجار دارای معادل لاتین norm است. در لاتین norm معنای گونیا میدهد و از اینرو، از آن قانون، قاعده یا مثالی بر میآید که بدان رجوع میشود. در محاوره این واژه معنای دوم را حفظ کرده است به این معنی که قانون، قاعده یا اصلی که باید هدایت یا راهبری یک رفتار را موجب شود، از آن مستفاد میشود. آندره لالاند (Andre Lalande: 1867-1963) محقق فلسفهشناس فرانسوی، با دیدی بیشتر فلسفی، هنجار را چنین تعریف میکند: «نوع ملموس و یا فرمول مجرد آنچه باید باشد (در هر زمینه که قضاوت ارزشی در آن راه یابد)؛ از اینرو معناهای آرمان، قاعده، هدف، مدل بر حسب موارد از آن بر میآید.»
در اصطلاح جامعهشناسی هنجارها را الگوهای استانداردشده رفتار میگویند. این الگوها نشاندهنده رفتار ایدهآل یا مطلوب جامعه است. هنجارها در جامعهشناسی بهعنوان یک قاعده رفتاری عمل میکنند که نه فقط افراد برای انجام کارها از آن پیروی میکنند، بلکه در عین حال رفتار انسانها با آن سنجیده میشود. بنابراین هنجارهای اجتماعی است که تعیین میکند انسان چه باید بگوید و از گفتن چه چیزهایی باید اجتناب ورزد. باید چگونه بیندیشد و چگونه رفتار کند. و به همین دلیل هر کس سعی میکند رفتار خود را با هنجارهای اجتماعی سازگار نماید تا جامعه او را به عضویت خود بپذیرد. قوانین، طرز لباس پوشیدن، مقررات رسمی و اداری، احکام فقهی و شرعی، برنامه تحصیلی، قواعد ورزشها و بازیها، آداب و رسوم و نظایر آن از جمله هنجارهای جامعه محسوب میشوند.
هنجار بهعنوان شیوه تنظیم اجتماعی از زمان دورکیم تا به حال مورد توجه جامعهشناسان بوده است. با این حال تاریخ مفهوم هنجار به زمانی برمیگردد که انسانها به ثبت و ضبط رفتارهای خود پرداختند و این مفهوم در تحلیلهای فلسفی و اخلاقی مورد توجه قرار گرفت، هرچند که واژه هنجار، از نظر مفهومسازی، جدید بهشمار میرود.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
هنجار
مشخصههای هنجار اجتماعی
رابطه هنجار و ارزش
منشأ هنجارها
هنجارها و مجازات
نابهنجار
نابهنجاری، کجرو و کجروی
علت پیدایش نابهنجاریها
روشهای شناخت انحرافات (کجرویهای) اجتماعی
کجروی (انحراف) فردی و گروهی
پایان
عنوان : هنجار و نابهنجار
فرمت : پاورپوینت
حجم : 508 کیلوبایت
تعداد صفحات : 48
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی