شامل 49 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
برای اینکه انسان بتواند در اجتماع زندگی کند، باید رفتار اجتماعی را بیاموزد و هنجارهای اجتماعی را رعایت نماید. یکی از راههای اجتماعی شدن و مورد قبول قرار گرفتن رفتار در اجتماع، رعایت قوانین و مقررات انضباطی حاکم بر جامعه میباشد. این قوانین انضباطی هستند که به کنترل رفتار فرد میپردازند و مانع از انجام خواستههای نابجای افراد میگردند. در مواردی که رفتار فرد، در جهت خلاف مقررات گروه یا به عبارتی برخلاف انتظارات جامعه و توقعات آنها قرار گیرد، او را فردی بیانضباط میخوانند. پس پیروی از مقررات پذیرفتهشده در فرهنگ اجتماع و گروه همان انضباط است.
تعریف انضباط
واژه Discipline (دیسیپلین)، از Discipulus به معنی کسی که از دیگری یاد میگیرد و آن هم از فعل Discere به معنای "یاد گرفتن" مشتق شده است. از نظر روانشناختی نیز، دیسیپلین به عنوان معرفتی است که از ویژگی آن مناسب بودن برای تدریس و قابل استفاده بودن برای یادگیری میباشد. به این اعتبار، دیسیپلین، معرفت سازمانیافته مناسب برای آموزش است.
انضباط، از کلمه ضبط و به معنی خویشتنداری و پیروی از قواعد است. قواعد ممکن است امر "ذاتی" برای راه بردن عقل و یا روشی از تفکر علمی، ریاضی، تاریخی و نیز قواعدی که برای یادگرفتن امری ضروری هستند، مانند قواعد تمرین، بررسی و تجدیدنظر کردن و آزمودن مثالهای مختلف باشد. قواعد، متضمن یک یا چند معنای انضباط، از معانی یاد شده میباشند. در نتیجه آموزش و پرورش ضرورتا مستلزم انضباط نیز میشود.
انضباط به معنی صحیح یعنی اینکه فرد شخصا اعمال و رفتار خود را تحت نظم و قاعده درآورد. خویشتن را کنترل و هدایت کند و با توجه به آثار و نتایج اعمال خویش اقدام نماید. افراد در هر دوره از زندگی، مسئول کار خود میباشند. در دوره بلوغ، این مسئولیت جنبه قانونی نیز پیدا میکند. قدرت مافوق، ترس از تنبیه، محدودیت، گروه همسن و معلم در تمام اوقات و مراحل مختلف زندگی قادر به کنترل و اداره فرد نیستند. در موارد خاصی طرز کار فرد لطمهای به منافع جمع وارد نمیکند که دستگاههای اجتماعی جلوی فعالیت او را بگیرند، در اینگونه موارد آثار اعمال فرد در وضع خود او تأثیر میگذارد. بنابراین باید فرد را طوری تربیت کرد که خود شخصا اعمال خویش را کنترل نماید و رفتار خود را مطابق قاعده و قانون معینی سازد. فرد باید در هر مرحله از زندگی عاقلانه رفتار نماید و از روی سنجش و تدبیر اعمال خود را اداره کند، انضباط در این معنی هدف اساسی تعلیم و تربیت را تشکیل میدهد.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف انضباط
انضباط آموزشی
هدف از برقراری انضباط
فنون انضباط
اصول انضباط
اصول تنبیه خوب
موجبات بیانضباطی در آموزشگاه
پایان
عنوان : انضباط چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 388 کیلوبایت
تعداد صفحات : 49
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی