(فصل دوم تحقیق)
مشخصات این متغیر:
منابع: دارد
پژوهش های داخلی و خارجی: دارد
کاربرد این مطلب: منبعی برای فصل دوم پایان نامه، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی
نوع فایل:wordوقابل ویرایش
تنشهای محیطی:
تنش یا استرس واژهای است که اولین بار توسط دانشمندان علوم بیولوژیک در مورد موجودات زنده به کار برده شد. بعدها این واژه از علم فیزیک برگرفته شده و آن را به عنوان هر عاملی که امکان بالقوه وارد آوردن صدمه به موجودات زنده را دارد تعریف نمودند (کافی، 1379). تنش، نتیجه روند غیرعادی فرایندهای فیزیولوژیکی است که از تأثیر یک یا ترکیبی از عوامل زیستی و محیطی حاصل میشود. بنابراین تنش دارای توان آسیبرسانی میباشد که به صورت نتیجه یک متابولیسم غیرعادی روی داده و ممکن است به صورت آفت رشد، مرگ گیاه و یا مرگ بخشی از گیاه بروز کند (حکمت شعار، 1372). تنشهای محیطی را معمولاً به دو دسته تقسیم کردهاند:
1- تنشهای ناشی از عوامل زنده - تنشهای ناشی از عوامل غیرزنده
تنشهای ناشی از عوامل زنده شامل آفات و امراض است و تنشهای عوامل غیرزنده به پنج گروه تقسیم شدهاند که از بین آنها خسارت وارد به گیاهان زراعی در اثر تنشهای کمبود آب، شوری و دما در سطح جهان گستردهتر بوده و به همین جهت بیشتر مورد مطالعه قرار گرفتهاند (کافی، 1372).
- نقش آب در گیاهان
به طور کلی نقش آب در سلولهای گیاهی به شرح زیر است:
1- حلال بوده و محیطی مناسب برای واکنشهای شیمیایی را فراهم میکند.
2- محیطی مناسب برای انتقال موادمعدنی میباشد.
3- محیطی مناسب است که موجب تورم سلولهای گیاهی میشود. آماس باعث بزرگ شدن سلول، ساختار گیاه و شکلگیری آن میگردد.
4- باعث آبگیری و خنثیسازی بار الکتریکی روی مولکولهای کلوئیدی میشود. درمورد آنزیمهای آبگیری، موجب حفظ ساختمان آنزیم و تسهیل فعالیتهای کاتالیزوری آن میگردد.
5- ماده خام فتوسنتزی، فرآیندهای هیدرولتیکی و سایر واکنشهای گیاهی را تشکیل میدهد.(1/٪)
6- تبخیرآب و تعرق موجب خنک شدن سطوح گیاه میگردند (99٪آب جذب شده توسط گیاه صرف تعرق میشود).
7- آب جزء تشکیل دهنده اصلی پرتوپلاسم است و 89-85 درصد وزن تر اغلب بافتها را تشکیل میدهد(علیزاده، 1384).
علوم انسانی