سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری جامعه اطلاعاتی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، شهر الکترونیک، دولت الکترونیک، شهرداری الکترونیک، شهر مجازی

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
25 اردیبهشت

(فصل دوم تحقیق)

 

مشخصات این متغیر:

منابع: دارد

پژوهش های داخلی و خارجی: دارد

کاربرد این مطلب: منبعی برای فصل دوم پایان نامه، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی

نوع فایل:wordوقابل ویرایش

 

جامعه اطلاعاتی[1]

مانوئل كسلز استاد برنامه ریزی دانشگاه بركلی كالیفرنیا کسی است که از معتبرترین نظریه های در زمینه جامعه اطلاعاتی برخوردار است. تاكید وی بر دو موضوع ویژه است:

    دگرگونی های به وقوع پیوسته در ساختارهای طبقاتی شهرها
    تحولات فرهنگی وابسته به آن كه برخی از افراد براساس آن فرارسیدن شهر پست مدرن را اعلام می‌كنند.

تز محوری كسلز این است كه هماهنگی تجدید ساختار سرمایه داری و نوآوری تكنولوژیك عامل عمده تحول جامعه است. كسلز شیوه تولید سرمایه داری را از شیوه اطلاعاتی توسعه متمایز می‌كند. شیوه اطلاعاتی توسعه یك پارادایم اجتماعی تكنیكی نوین است كه ویژگی اصلی آن عبارت است از پدیدار شدن فرایند اطلاعات به عنوان هسته آن كه اثر بخشی و بهره وری تمامی فرایندهای فرآوری، پخش، مصرف و مدیریت را تعیین می‌كند. از دید كسلز شیوه‌های توسعه براساس منطق درونی خود رشد می كند. كسلز معتقد است جامعه اطلاعاتی انحصاراً بر مبنای پیوستگی و استمرار نوآوری تكنولوژیك بنا شده است. مفهوم سازی های عصر جدید، به صورت شگفت آوری در كارهای بل و كسلز یكسان است. كسلز «انقلاب اطلاعاتی تكنولوژیك» را به عنوان «ستون فقرات سایر تحولات ساختاری می‌داند» و به این ترتیب به ترسیم «جامعه اطلاعاتی» می‌پردازد كه به عنوان قالب نهادهای اجتماعی جایگزین یك جامعه صنعتی می‌شود.

هسته مبحث كسلز این است كه توسعه شبكه‌های تكنولوژی اطلاعاتی در سراسر جهان اهمیت جریان های اطلاعاتی را برای سازماندهی اجتماعی و اقتصادی افزایش و در عین حال اهمیت نقاط خاص جغرافیایی را كاهش داده است. در نتیجه در اقتصاد اطلاعاتی نگرانی عمده سازمان ها مدیریت و چگونگی پاسخگویی به جریان های اطلاعات است.

شبكه‌ها باید دارای مركز عصبی باشند، مكان هایی كه در آنها صرفاً اطلاعات جریان نمی‌یابد بلكه گردآوری، پردازش و براساس آن اقدام می‌شود. كسلز این نقاط رهبر را شهر اطلاعاتی نامیده است. كسلز شهر اطلاعاتی را یك شهر جهانی، دو قطبی می‌داند كه در آن ما دارای گروهی از افراد طبقه پایین شدیداً محروم و گروه دیگر، نخبه در حرفه‌های اقتصاد اطلاعاتی و مرفه هستیم.

از نظرفرهنگی شهر پست مدرن گردابی از تغییرات در اندیشه‌ها، مدها و ... است. لذت جویی و مصرف در رأس امور شهر پست مدرن است. (وبستر، 1383، ص450-408)


علوم انسانی
قيمت فايل:19000 تومان
تعداد اسلايدها:22
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی