(فصل دوم تحقیق)
مشخصات این متغیر:
منابع: دارد
پژوهش های داخلی و خارجی: دارد
کاربرد این مطلب: منبعی برای فصل دوم پایان نامه، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی
نوع فایل:wordوقابل ویرایش
فصل دوم : سابقه پژوهش 8
استرس و سندرم فرسودگی 9
افسردگی 10
افسردگی زیست - شیمیایی 12
افسردگی واكنشی 14
مدل سلیه از استرس 16
افسردگی 16
سرزنش خود 17
نومیدی 18
ترحم به خود 19
معضل افسردگی واقعاً تا چه حد جدی است 20
نظریه روانكاوی 21
نظریه های یادگیری 23
رویكرد شناختی 24
تعریف 24
افسردگی واكنشی 26
افسردگی درون زاد 27
افسردگی روان زاد 28
تشخیص و سنجش افسردگی 29
اختلال افسردگی عمده 30
اختلال افسرده خلقی 31
علایم افسردگی 33
چگونگی مقابله با افسردگی 34
روش های درمان افسردگی 35
روش بازسازی شناختی برای درمان افراد افسرده 36
روش دو ستونی 36
درمان كوتاه مدت 38
مشاوره و روان درمانی گروهی 39
چه عوامل روانی- اجتماعی در افسردگی دخیل هستند 39
چگونه كسی می تواند بفهمد آیا افسرده است یا خیر 40
خسارت استرس 42
روند استرس 43
نشانه های هیجانی افسردگی 44
به هنگام افسردگی چه كاری باید انجام دهیم 47
دیدگاههای نظری درباره افسردگی 49
تعریف امدادگر 53
خصوصیات یا ویژگیهای امدادگر 53
تعریف كمكهای اولیه و امداد 54
هدف ما از كمكهای اولیه 54
تعریف عملیات نجات 55
تعریف دیگر امدادگر 55
تعریف كمك های اولیه 55
بقیه ویژگی های یك امدادگر 55
حفظ آرامش در ارائه كمكهای اولیه 56
وظایف امدادگر 58
نحوه مراقبت از خود 59
كنترل استرس 59
واكنش به استرسها 59
واكنش های دیررس 60
واكنش های شدید 61
مروری بر سابقه پیشینه تحقیق 62
استرس و سندرم فرسودگی
هر فردی در طول حیات خود در معرض تجربیاتی كه شامل رویدادهای استرسزا میباشد قرار میگیرد. به طور طبیعی افراد سالم آنهایی هستند كه میتوانند با استرس طولانی مدت سازگاری پیدا كنند و با فشارهای روانی كوتاه مدت و گذرا كنار بیایند. اگر فرد نتواند در زمینههای مختلف سازگاری از خود نشان دهد و یا این كه با آن كنار نیاید دچار بیماری میگردد. (به نقل از شیفر، مارتین، بلورچی، پروین)
استرس در واقع هر نوع تنش و عدم تعادل روانی است كه تعادل عمومیانسان را مورد تهدید قرار میدهد و تعادل زیستی وی را بر هم میزند و میتواند احساسات منفی ایجاد كند و احساس خوب بودن فرد را به مخاطره بیندازد و ممكن است باعث شود كه دیدگاه فرد نسبت به واقعیتها تغییر یابد و یا فرآیند تفكر و حل مساله وی را به طور كلی مختل سازد و همچنین استرس میتواند روابط بین افراد و احساس تعلق نسبت به دیگران را دگرگون سازد و یا به طور كلی نگرش افراد نسبت به زندگی را تغییر دهد.
تحقیقات مختلف بیانگر این واقعیت است كه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض استرس به تغییر مهم فیزیولوژیكی و روانی و بیثباتی محیط داخلی بدن میانجامد این حالت عدم تعادل در محیط داخلی بدن منجر به گسترش علائم، سندرمها و بیماریهای اختصاصی میگردد. استرس سیستم درونی فرد را تخریب میكند و زمانی كه پاسخهای تیز و گریز جهت برطرف نمودن تأثیرات منفی عوامل استرس زا با شكست مواجه شده حالات ضعف و خستگی در فرد عارض میشود و به صورتهای گوناگون نمایان میشود. این اختلالات به صورت حالات ذهنی عاطفی و یا رفتاری بروز مینماید. (به نقل از پایان نامه چاپ شده میرزا علمداری، سیدابراهیم، 1381)
افسردگی
مارتین سلیگمن (1975) پیشنهاد میكند كه درماندگی آموخته شده را میتوان به عنوان الگوی وقوع طبیعی افسردگی یك قطبی كه مبنای محیطی دارد در نظر گرفت. مردم درمانده، نظیر افسردهها، موفقیت آزارنده را به صورت موقعیتی كنترل ناپذیر كه توسط عوامل درونی، پایدار و كلی ایجاد شدهاند در نظر میگیرند.
درست به همان صورتی كه درماندگی آموخته شده توسط ادراك پیامدهای كنترل ناپذیر ایجاد میشود، افسردگی اغلب توسط احساس عدم كنترل وقایع و پیامدهای مهم در زندگی شخص به وجود میآید. از دید انتسابی، درماندگی آموخته شده و افسردگی، ویژگی مشتركی دارند: سبك تبیینی بدبینانه. به خاطر این همپوشی آشكار، چندین پژوهشگر گمان كردهاند كه ممكن است افراد افسرده كسانی باشند كه گرایش به انتسابهای ایجاد كنندة درماندگی آموخته شده دارند (مثل انتساب درونی، پایدار، و كلی برای پیامدهای آسیب زا). (به نقل از جانمارشال ریو، مترجم سید محمدی، یحیی، 1380)
علوم انسانی