شامل 70 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم سیاسی ، علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
واژه "سیاست فرهنگی" به طور عام بر ارزش ها و اصولی که موجودات اجتماعی را در مسائل فرهنگی هدایت و راهنمایی میکند، اطلاق میشود.
یک اظهار نظر سیاسی ممکن است به طورساده یک گزاره شخصی همچون من" قصد دارم از زبانخشونتآمیز در نوشتههایم بپرهیزم" باشد. اما به طور، معمول سیاست ها پیچیدهتر هستند و حاصل جمع ارزش ها ومعیارهای تصمیمگیری یک سازمان میباشد.
سیاست های فرهنگی هر چند اغلب توسط دولت ها و از پای تختهسیاههای مدارس تا درون ساختمان های مجالس قانونگذاری وقوه مجریه تعیین میشود اما تعداد بسیار زیادی ازموسسههای دیگر در بخش خصوصی همچون شرکت ها و سازمان هایاجتماعی نیز در این امر دخیل هستند . سیاست های فرهنگیاصول راهنما برای کسانی که تصمیمات و اقدامات آنها برزندگی فرهنگی تاثیرگذاراست، فراهم میکند.
سیاست فرهنگی بعضی اوقات به صورت آشکار از طریق یکفرایند تعریف شده توسط یک سازمان متولی این امر تعیینمیگردد . به عنوان نمونه، یک وزارت فرهنگ و یا یک سازمانهنری ممکن است سیاستی تصویب کند که در بردارنده اهداف واصول عملی آن سازمان در خصوص تقویت موسسههای تئاتر درمناطق مختلف باشد. با این وجود، اغلب موارد سیاست فرهنگیبه طور رسمی تعریف نمیشود. در عوض، آنچه در این شرایط وجود دارد آثار فرهنگی حرکت اجتماعی است که برخی اوقاتغیرقابل پیشبینی نیز میباشد.به عنوان نمونه، "پدیده نوسازی شهری" را در نظر بگیرید.
هدف سیاستهای نوسازی شهری حل مشکلات مربوط به تخریب زیربناها، شرایط غیراستاندارد زندگی، جنایت و شلوغی بیشاز حد شهرهاست. اما در همین حال این سیاستها تاثیراتعمیقی بر کیفیت زندگی فرهنگی در مراکز شهری از طریقتضعیف زندگی فرهنگی، همسایگی، حذف پاتوقهای تجمع مردم،نابودی آثار تاریخی و سایر عواملی که تاثیر زیادی برفرهنگ مردم دارد به اضافه تضعیف ساختار اجتماعی، روابط وسازمان اجتماعی بر جا میگذارد.
این نوع سیاست فرهنگی مقطعی در واقع واکنش در برابرعوارض منفی آن دسته از اقدامات اجتماعی دولتها وسازمانهاست که بدون در نظر گرفتن آثار فرهنگی آنها انجام میشود.
"اگوستین گیرارد" از بخش مطالعات و تحقیقات وزارت فرهنگفرانسه در کتاب خود تحت عنوان" توسعه فرهنگی : تجربهها وسیاست ها" که از کارهای اساسی انجام شده در این زمینه است،سیاست فرهنگی را به صورت زیر تعریف کرده است: "یک سیاست، نظامی از اهداف غایی، مقاصد عملی و شیوههاییاست که توسط یک گروه دنبال میشود و به وسیله یک سازماناعمال میگردد . سیاست های فرهنگی در یک اتحادیه صنفی، یک حزب، یک نهضت آموزشی، یک شرکت، یک شهر یا یک دولت قابلتشخیص است.
اما صرفنظر از عامل مربوطه، یک سیاست بیانگروجود اهداف غایی (بلندمدت)، اهداف (کوتاه مدت و قابل سنجش) و ابزارهایی( همچون نیروی انسانی، منابع مالی وقانونی)است که در یک نظام "کامل همیشه با هم ترکیب شدهاند" .
همان طوری که فرهنگ یک امر فراگیر است، سیاست فرهنگی نیزمرکب از یک رشته اقداماتی است که برای توسعه زندگیفرهنگی انجام میشود. بسیاری از سیاست هایی که دارایپیامدهای عمیق فرهنگی هستند توسط سیاستگذارانی اتخاذمیشود که به ندرت قادر به درک ملاحظات فرهنگیتصمیمگیریهای مربوط به مسایلی همچون حمل و نقل یا بودجهکل کشور میباشند.
در یک جامعه کاملا، دمکراتیکپیامدهای فرهنگی امور مختلف نیز در کنار آثار اقتصادی وسیاسی آنها مورد ملاحظه قرار میگیرد. به عنوان نمونههنگام تصمیمگیری درباره مسائل حمل و نقل عمومی نقش اینتصمیمات در تشویق یا ممانعت از مشارکت فرهنگی مردم موردارزیابی قرار میگیرد.
امروزه، بسیاری از سیاستگذاران دچار آن تحول نظری کهفرهنگ را به طور کامل در ذهن و وجدان آنها قرار میدهد،نشدهاند . به عنوان نمونه، وقتی سازمانهای دولتی درکشورهای صنعتی سیاست فرهنگی را تعریف میکنند،عموما خود را به تخصصیترین تعریفهای فرهنگ همچون مطبوعات و ارتباطات، هنر، آموزش و پرورش و در برخی کشورها ورزش محدود میکنند. شیوههای متخذه برای اجرای سیاست فرهنگینیز کاملا متفاوت هستند. کمک به هنرمندان و موسساتفرهنگی معمولترین شیوهها هستند و همچون برنامههایایجاد اشتغال در بخش عمومی در سیاست اقتصادی میباشند.
علاوه بر این ایجاد ساختمانها و حفظ تسهیلات فرهنگی،تشویق و تامین منابع مالی برای حفظ آثار تاریخی و تنظیممقررات برای رسانههای صوتی و تصویری از دیگر شیوههایاجرای سیاست فرهنگی دولتها به شمار میرود.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
تاثیر حقوق فرهنگی
ریشههای تاریخی سیاست فرهنگی
شیوههای تقویت دمکراسی فرهنگی
چگونه باید مطبوعات و رسانههای دمکراتیک را تشویق ومحافظت کرد؟
شرایط دمکراسی فرهنگی
پایان
عنوان : سیاست فرهنگی چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 460 کیلوبایت
تعداد صفحات : 70
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی