سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت بازخورد در ارزشیابی توصیفی

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
24 اردیبهشت

 

شامل 86 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان جامعه شناسی ، علوم تربیتی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

مقدمه

از آنجا که پویایی و رشد وتعالی مستلزم شناخت و آگاهی از وضعیت ونتایج تلاشها و فعالیت های انجام گرفته و تنظیم برنامه آینده مبتنی بر آن شناخت و حرکت مستحکم و مداوم در مسیر پیش بینی شده است ، هر نظام حتی نظام های فیزیکی نیازمند عنصر اساسی بازخود می باشند .

  بازخورد  که در بسیاری از علوم فیزیکی و اجتماعی مفهوم زیربنائی داشته و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، در فرایند بازیابی اطلاعات نیز، عنصری بسیار اساسی در تسهیل ارتباط بین استفاده‌کنندگان و نظام‌های بازیابی اطلاعات محسوب می‌گردد . اگر یکی از هدف های فرایند نظام آموزشی، ایجاد تغییر در ساخت ‌شناختی و فرایندها‌ی ذهنی یادگیرندگان بدانیم  بدان گونه که دانش آموز، بتواند آنچه را در یک موقعیت فراگرفته ، در موقعیت متفاوت دیگری به کار گیرد ؛ توان  انتقال و کاربست آن آموخته ها را داشته باشد. این خواسته ممکن نمی گردد مگر یادگیرنده در فرایند آموزش به صورت پیوسته و هدفمند بازخورد های دقیق ، متناسب و کاملی را دریفت نماید تا بر آن اساس به خوبی از روند تلاش ، پیشرفت و موفقیت های خود آگاه گردیده و در مهندسی جریان یادگیری جایگاه خود را به خوبی درک می کند و فعالیت های خود را بر اساس نقش مؤثری که در سرنوشت خود ایفا می نماید ، مدیریت می کند . پر واضح است که بازخورد های عددی از ظرفیت لازم برای ایجاد شرایط ذکر شده ناتوانند و فقط بیانگر این نکته هستند که مشکلاتی در دستیابی دانش آموزان به اهداف وجود دارد اما این که این مشکلات کجا ، در چه افرادی و چرا وجود دارند ؟سکوت می کند . بنابراین باید چاره ای اندیشید و فکری کرد تا آن چه از یک بازخورد به معنای واقعی کلمه مورد انتظار است محقق شود .

تعریف بازخورد  : 

         بازخورد ( پس‌فرست، بازفرست، پس‌خور، پس‌خوراند، یا فیدبک) نوعی برگشت پیام ارتباطی است که در آن، گیرنده به طور عامدانه یا غیرعامدانه به پیام فرستنده واکنش نشان می‌دهد. این پیام‌ها، به فرستنده امکان می‌دهند تا وضعیت ارتباطی خود را با مخاطبانش ارزیابی کند.

گرچه بازخورد در ارتباطات مهندسی کاربرد معنا داری دارد لیکن تمامی نظام‌های سالم ارتباطی، بازخورد را غنیمتی برای اصلاح خود قلمداد می‌کنند .از بازخورد  تعاریف مختلفی  ارئه شده . به عنوان نمونه « نوربرت وینر» ، بازخورد را، روشی برای کنترل یک سیستم، بوسیله ی وارد نمودن مجدد نتایج عملکرد گذشته ی سیستم به درون آن می داند.

   در ارزش‌یابی تحصیلی نیز، بازخورد  عاملی است که در تحقق  اهداف آموزشی و بهبود کیفیت یادگیری ، ارتقای سطح کیفی آموزش و عملکرد فراگیران ، نقش بی بدیلی دارد و به عنوان مغناظیس توجه ، عامل مهمی است که توجه ذی‌نفعان(دانش آموز و والدین) را به خود جذب می نماید ؛ چراکه در این حوزه ، بازخورد، آیینه ی بازتاب داوری و تصمیم ها ی معلم است .

در حوزه ارزش یابی توصیفی نیز نه تنها واژه ای بیگانه ای نیست ، بلکه یکی از عناصر اصلی آن می باشد؛ که اگر فرایندی ، هدفمند و هوشمندانه ارائه گردد، در بهبود فرایند یادگیری دانش‌آموزان نقشی سازنده ، مهم و رشد دهنده خواهد داشت .چراکه دانش آموز خواهد فهمید که در چه موقعیتی قرار دارد و نیازمند انجام  چه فعالیت‌هایی می باشد تا انتظارات آموزشی را محقق گرداند .

 بازخورد آموزشی در یک تعریف کلی و ساده  به معنی  « بازگشت دادن » نتیجه‌ی عملکردهای دانش آموزان توسط محیط (معلم- فراگیران و خود فراگیر) به وی می‌باشد  .اما از آن جا که ما در این کتاب بیشتر بازخوردهایی که معلمان گرامی به دانش آموزان ارائه نماید را مد نظر داریم .منظور ما از بازخورد همان بازخوردهای معلم می باشد . بنابراین می توان گفت بازخورد عبارت است از انعکاس یا ارائه یا عرضه ی نظر و عکس العمل یا  نظر و واکنش معلم نسبت به وضعیت یادگیری دانش آموز که به شکل کتبی و شفاهی( کلامی ) شامل صحبت ها و جمله های توصیفی منظوم و منثور معلم که در هر مرحله از فرایند یاد دهی – یادگیری از آن ها استفاده می شود . به واقع همان داوری های شناختی ، فراشناختی و عاطفی معلم است که دانش آموز با دریافت به هنگام آن ها ، اطلاعاتی در خصوص میزان پیشرفت و موقعیت خود به دست می آورد و در جهت  بهبود عملکرد خویش از آن ها یاری می گیرد .

و ...

فهرست مطالب

مقدمه

تعریف بازخورد  

تاریخچه ی بازخورد

انواع بازخورد

بازخورد فرایندی( کلاسی )  

بازخورد پایانی

ویژگی های  بازخورد

 فرایند بازخورد در ارزش یابی کیفی – توصیفی

 نکات قابل توجه در خودسنجی و همسال سنجی

پایان

 

عنوان : بازخورد در ارزشیابی توصیفی

فرمت : پاورپوینت

حجم : 540 کیلوبایت

تعداد صفحات : 86 

 

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

 


علوم تربیتی
قيمت فايل:10800 تومان
تعداد اسلايدها:86
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی