سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت تئوری رهبری کاریزماتیک

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
23 اردیبهشت

 

شامل 66 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان مدیریت و علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

کاریزما

کاریزما (charisma) در لغت به معنای لطف و عطیه ی خداوندی و یا همان فرهمندی است، جاذبه ای استثنایی. از نظر ماکس وبر (max weber) که سه نوع مشروعیت (اقتدار یا سلطه) سنتی، کاریزمایی و عقلانی را مطرح کرد، واژه کاریزما به ویژگی خاصی از شخصیت فرد نسبت داده می شود که به صرف آن او از افراد معمولی متمایز می گردد و با او چنان برخورد می شود که گویی دارای نیروی مافوق طبیعی، مافوق انسانی و یا دست کم به طور خاص دارای قدرت و کیفیتی استثنایی است که در دسترسی فرد معمولی نمی باشد، بلکه دارای منشأ الهی یا مثالی تصور می گردند و بر این اساس فرد، رهبر می شود.

کاریزما واژه ای تاریخی است و ریشه در اعماق تاریخ مسیح دارد. در اصل کاریزماتیک کلمه ای یونانی است به معنای موهبت و کاریزما در کتاب مقدس مسیحیان به کار رفته است تا روح مقدس را توصیف کند. کاریزما این ویژگی فوق العاده شخصیتی به گونه ای خارق العاده در چهره پیامبران، حکما، داوران یا رؤسای اقوام و قهرمانان جنگی آشکار می شود. افراد معمولی به چنین مقامی دست نمی یابند که مثل فرستاده خدا یا یک پیشوا مورد قبول مردم واقع شوند. مقصود از این واژه، سرشت واقعی چنین اشخاصی نیست، ممکن است چهره عوامفریب یا غوغاگر هم همان مقام کاریزمایی را احراز کند که قهرمانان یا ناجیان احراز می کنند . به همین دلیل کاریزما به قدرت برتر برخی افراد چه شخصیت های خوب و چه شخصیت های بد اشاره دارد که بر مردم به کار می بندد. کاریزما می تواند در شخصیت جادوگر و شخصیت پیامبر به صورت یکسان وجود داشته باشد. کاریزما می تواند هم در هیتلر و هم در پاپ وجود داشته باشد. به دلیل استفاده غیر ارزشی، در نظریه وبر در باب اجتماعی این مفهوم نقش محوری می یابد.

جدای از مباحث تاریخی، این واژه مفهومی مذهبی نیست ولو اینکه وبر آن را در مطالعاتش از دین اقتباس کرده باشد. معنای کاریزما نزد وبر در مفهومی عام تر و در معنای کاملاً “عاری از ارزش” به کار برده می شود نه در معنای مذهبی آن. کاریزما با هوش و تلاش ممکن نمی شود، بلکه استعداد و موهبتی است شخصی که به واسطه ی آن وی قادر می شود تا ورای نمای اجتماعی مردم را شهود کند. شخص کاریزما صدای مصیبت و رنج های عموم جامعه است. وی بیگانگی اجتماعی را آشکار می کند و با اقتدار نشأت گرفته از بیچارگی و نگون بختی مردم سخن می گوید. کاریزما قلب مردم را حس می کند و ذهنیت جدیدی را پیش می کشد که به واسطه ی آن مردم بر این مصیبت فائق آیند. اینجاست که شخصیت کاریزماتیک از غیر خود متمایز می شود. بنابراین یک شخض کاریزما، چه در معنای مسیحی این مفهوم چه در معنای ایده آل صورت بندی شده توسط وبر، اغلب کسی است که گمان می رود با نیروهای فراطبیعی و ناسوتی ارتباط مستقیم دارد.

آنچه وبر کاریزما می نامد، کارسیرر؛ اسطوره می خواند. او اسطوره رهبر یا سلطه کاریزمایی را در قالب اسطوره سیاسی بررسی می کند. نزد وبر، کاریزما یا سلطه ی کاریزمایی، سرسپردگی غیر عادی به قداست یک شخص، یک قهرمان و یا کسی است که خصائصی نمونه دارد. این شخص می تواند وعده دهنده ی نظم نوینی باشد و همان نظم نوینی که این شخص وعده اش را می دهد، خود می تواند نوعی کاریزما باشد. این همان چیزی است که کاسیرو اسطوره می نامد. اسطوره های سیاسی گسترش می یابند و باعث می شوند رهبران سیاسی بر موجی که این اسطوره های سیاسی راه انداخته اند، سوار شوند و سلطه اسطوره ای یا کاریزمایی خود را برقرار کنند. در این جاست که از دیدگاه وبر نیروی کاریزما تحول زا می شود، گاه سنت ها را احیا و بازسازی می کند و موجب تداوم سنت های منسوخ می شود و گاه نیز سنت های جدید را جایگزین سنت های قدیم ناسازگار با شرایط جدید جامعه می کند. حال دیگر نیروی کاریزما، پدیده ای اجتماعی می آفریند که، خود با وجود عاری از ارزش بودن، به خاطر بعد غیر مادی آن و به واسطه تصویری که از آن ساخته می شود، یعنی توسط صور ذهنی جمعی، اندیشه ها، باورها و نظام های ارزشی که به دور این پدیده تنیده می شود، اهمیت می یابد. این صور ذهنی جمعی که به تعبیری عوامل روحی و روانی جامعه به شمار می آیند، عامل اصلی نهادها هستند و چه با واقعیت منطبق باشند یا نباشند، تخیلی باشند یا نه، اهمیت چندانی ندارد، مهم هواداری گروه اجتماعی از آن هاست .

و ... 

 

فهرست مطالب

کاریزما

رهبری کاریزماتیک و ویژگی های رهبران کاریزما

جنبش های کاریزمایی

عوامل ظهور رهبران کاریزماتیک

عاقبت قدرت کاریزماتیک

پایان

 

عنوان : تئوری رهبری کاریزماتیک

فرمت : پاورپوینت

حجم : 448 کیلوبایت

تعداد صفحات : 66

 

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

 


علوم تربیتی
قيمت فايل:9800 تومان
تعداد اسلايدها:66
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی