شامل 44 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان مدیریت و علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
نظریه اقتضایی فیدلر تطبیق موقعیت و سبک رهبری است.در این تئوری شیوه های رهبری تقریباً مثل شبکه مدیریت در دو قطب انسان گرایی و سازمان گرایی یا روابط انسانی یا آمرانه قرار گرفته اند و سه عامل به عنوان شاخص و موقعیت و شرایط قلمداد گردیده اند که عبارتند از :
• چگونگی رابطه رهبر و پیرو
• مشخص بودن ساخت و وظایف در سازمان
• میزان قدرت شغلی و قانونی رهبر
بر اساس این تئوری، در صورتی که موقعیت بسیار مطلوب یا نا مطلوب باشد رهبری وظیفه گرا و آمرانه بسیار اثر بخش است. زمانی که موقعیت در حد میانه باشد( تا اندازه ای مطلوب یا نا مطلوب ) سبک رهبری انسان گرا و روابط انسانی اثر بهتری دارد .
الگوی فیدلر
فرد فیدلر، توانست جامعترین و گستردهترین تئوری اقتضایی را در مورد رهبری ارائه کند. تئوری او بیانگر این است که عملکرد موفقیتآمیز گروه به این امر بستگی دارد که شیوه رهبری باید متناسب با موقعیت و شرایطی باشد که فرد (در سازمان) قرار میگیرد و گذشته از این او در مورد موقعیت سه شاخص ارائه کرد که عبارتند از: رابطه رهبر با اعضای سازمان، ساختار کار یا وظیفهای که باید انجام شود و میزان قدرت رهبر.
شناسایی سبک رهبری
فیدلر بر این باور بود که شیوه یا سبک رهبری فرد، عامل اصلی موفقیت او در رهبری است. بنابراین او کار خود را با تعیین ماهیت شیوه یا سبک رهبری آغاز کرد. وی بدین منظور پرسشنامه ناخوشایندترین همکاررا تدوین کرد.
این پرسشنامه دارای ۱۶ صفت متناقض است، (مثل خوشایند-ناخوشایند، کارآمد –ناکارآمد، باز-بسته، پشتیبان-دشمن) به وسیله این پرسشنامه از فرد خواسته میشود تا درباره همه همکارانی که تاکنون داشته است بیندیشد و به کسی که بیشتر بدش می آمده با او کار کند نمره یک تا هشت بدهد، که این باید درباره شانزده جفت صفت متضاد اجرا شود. فیدلر براین باور بود که براساس پاسخهای فرد مورد آزمایش به این پرسشنامه ها، میتوان شیوه اصلی رهبری وی را تعیین کرد. اگر کسی که به این پرسشها پاسخ میدهد نمرههای نسبتاً بالایی به یکی از همکارانی بدهد که از او متنفر است در آن صورت مشخص میشود وی تمایل زیادی دارد که با این همکارش روابط شخصی خوبی داشته باشد.
یعنی اگر او کسی را که به دشواری میتواند با او همکاری کند به شیوهای مطلوب توصیف نماید، در آن صورت باید او را در زمره طرفداران (کارمند مدار) قلمداد کرد. برعکس اگر کسی به شخصی که تنفر دارد با وی کار کند نمره بسیار پائینی بدهد، در آن صورت شخص مورد آزمایش بیشتر به تولید و بازدهی علاقمند است و باید او را (کارمدار) یا طرفدار کار نامید.
فیدلر فرض را بر این میگذارد که شیوه یا سبک رهبری فرد ثابت است بدین معنی که اگر موقعیت به گونهای باشد که رهبر طرفدار کار باشد و کسی که در مقام رهبری است طرفدار کارمند باشد در آن صورت یا باید موقعیت را تغییر داد یا اینکه آن رهبر را عوض کرد (البته اگر هدف کسب بیشترین موفقیت باشد) فیدلر چنین استدلال میکند که سبک یا شیوه رهبری ذاتی یا فطری است (بنابراین انسان نمیتواند شیوه رهبری خود را عوض کند و آن را با شرایط در حال تغییر متناسب نماید).
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
الگوی فیدلر
شناسایی سبک رهبری
شناسایی موقعیت
تناسب رهبر با موقعیت
کاربرد دستاوردهای نظریه اقتضایی فیدلر
ارزیابی نظریه اقتضایی فیدلر
پایان
عنوان : نظریه اقتضایی فیدلر چیست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 340 کیلوبایت
تعداد صفحات : 44
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
علوم تربیتی