سایت کاریابی جویا کار

پاورپوینت دیدگاه‌ اقتصاددانان درباره اهمیت اقتصادی آموزش

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
23 اردیبهشت

 

شامل 46 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .

 

مقدمه

توجه بیش از حد دانش و اقتصاد به جوانب مادی و معیارهای قابل اندازه‌گیری در تولید و توزیع محصول طی سال‌های قبل از دهه 1950 به کم‌توجهی و غفلت نسبت به مفهوم «سرمایه انسانی» در ادبیات اقتصادی آن دوره منجر شده است.

در گذشته تلاش اقتصاددانان حول این محور دور می‌زده که حاصل تولید چگونه باید میان نیروی کار، سرمایه، زمین و منابع طبیعی توزیع شود. در چارچوب تفکرآن ها، انسان‌ها، نیروی کار متجانسی را تشکیل می‌دادند که کاملا قابل جانشینی یکدیگر بوده و هیچ تفاوت چشمگیری بین آنها وجود ندارد. این واقعیت که افراد ممکن است از توانایی‌های متفاوتی برخوردار باشند در تحلیل اقتصادی آن ها جایگاهی نداشت در حقیقت بعد از دهه 1950 بود که تغییرات کیفی در نیروی کار به‌صورت مهارت‌ها و تخصص‌های ناشی از سرمایه‌گذاری‌های آموزشی مطرح و به تدریج مفهوم سرمایه انسانی در تحلیل‌های اقتصادی از اهمیت شایسته‌ای بهره‌مند شد.

 

دیدگاه‌های اقتصاددانان کلاسیک درباره اهمیت اقتصادی آموزش

آدام اسمیت از معتبرترین اقتصاددانان کلاسیک است که اهمیت اقتصادی آموزش را مدنظر قرار داده است. او معتقد است که آموزش افراد در واقع نوعی سرمایه‌گذاری روی آن هاست. با آموزش، افراد تواناتر خواهند شد و رشد و قابلیت‌های آنان سبب می‌شود که نه تنها به درآمد بیشتری نائل آیند بلکه جامعه نیز از سرمایه‌گذاری در آنها منتفع شود. به‌عقیده اسمیت، انسان‌ها با آموزش به سرمایه مبدل می‌شوند و جامعه می‌تواند از توان تولیدی آنها به‌صورت بهتری بهره‌مند شود.

آدام اسمیت طرفدار تقسیم کار و تخصص بود و اعتقاد داشت که اگر نیروی کار با آموزش مشخص شود با تقسیم کار، کارآیی‌اش افزون و به نسبت بیشتر در تولید ملی مشارکت خواهند داشت. به علاوه اسمیت اظهار می‌کند که سرمایه‌گذاری در آموزش دارای بازده مثبت اقتصادی است به این معنی که ارزش مجموع هزینه‌های صرف شده در آموزش کمتر از منافع ناشی از آن است؛ به‌خصوص او تاکید دارد که هر قدر سطح آموزش تخصصی‌تر و پیشرفته شود بازده اقتصادی سرمایه‌گذاری درآن بیشتر خواهد بود. از آنجا که آدام اسمیت پایه‌گذار نظریه رقابت آزاد در دانش اقتصاد است از دیدگاه وی ایجاد رقابت میان مدارس و نیز دانشگاه‌ها در جهت بهبود حاصل کار ایشان ضروری است.

اسمیت معتقد است استادان و معلمان با درآمد ثابت و انگیزه ناکافی نباید به امر تدریس بپردازند بنابراین از دیدگاه وی باید حقوق و دستمزد معلم و استاد دانشگاه با میزان تلاش وی در امر آموزش مرتبط باشد. دیوید ریکاردو و رابرت مالتوس نیز دو تن از اقتصاددانان کلاسیک به شمار می‌آیند که درباره آموزش و پرورش اظهار نظر کرده‌اند. ریکاردو معتقد است توسعه و پیشرفت اقتصادی یک جامعه تنها از دو طریق امکان‌پذیر است:

۱- تعامل جمعیت

2- افزایش سرمایه

مالتوس ضمن هم‌عقیده بودن با ریکاردو در این زمینه‌ها براین باور بود که آموزش موجب دور اندیشی در مردم شده و از این رو برای دستیابی به آزادی و دموکراسی، آموزش توده‌های مردم ضرورت دارد. به هر حال اقتصاددانان کلاسیک معتقد بودند که ارائه آموزش و پرورش عمومی یک ضرورت است و برای نیل به رفاه و توسعه در یک جامعه مدرن دولت باید در این راه پیشگام باشد.

و ... 

 

فهرست مطالب

مقدمه
دیدگاه‌های اقتصاددانان کلاسیک درباره اهمیت اقتصادی آموزش
دیدگاه‌های اقتصاددانان نئوکلاسیک درباره اهمیت اقتصادی آموزش
دیدگاه‌های اقتصاددانان معاصر درباره اهمیت اقتصادی آموزش
پایان

 

عنوان : دیدگاه‌ اقتصاددانان درباره اهمیت اقتصادی آموزش

فرمت : پاورپوینت

حجم : 372 کیلوبایت

تعداد صفحات : 46

 

پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت

 


علوم تربیتی
قيمت فايل:8800 تومان
تعداد اسلايدها:46
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی