در 23 اسلاید قابل ویرایش
پروانه ثبت اختراع و مراحل ثبت آن
مقدمه : پروانه ثبت اختراع عبارت اند از یك سند قانونی از طرف دولت به مخزن اعطا می گردد و به وی حقوق كاملی در رابطه با ساخت بهره برداری و فروش یك اختراع برای سالهای مشخص واگذار می نماید. این زمان معمولاً بین 4 تا 20 سال است كه بستگی به ارزش علمی – تجاری اختراع دارد.
هدف پروانه ثبت اختراع این است كه مبتكرین را تشویق به پیشبرد و گسترش وضعیت فن آوری حاضر بنماید این اقدام از طریق اعطا حقوق قانونی و بهره مندی مبتكر از مزایای مادی و معنوی ثبت گردد. قانون ثبت اختراعات بخشی از مقررات مالكیت معنوی است قانون مالكیت معنوی در اصل به سه موضوع زیر اختصاص دارد :
ثبت و حفظ اختراعات
نشان شركتها
تألیف كتب و مقالات و ساخت فیلم ها
تاریخچه
در ایالت متحده كه دفتر ثبت اختراع قدمت توجهی دارد ثبت اولین اختراع به سال 1641 باز می گردد در آن سال اولین ثبت اختراع در رابطه با حمایت از ابداع روش تولید نمك در یكی از ایالت های تحت مستعمره صورت گرفت در سال 1789 (210 سال قبل ) كه قانون ایالت متحده تصویب شد به كنگره این اجازه داده شد تا نسبت به تهیه قانون ثبت اختراعات كشور اقدام نماید.
لذا اولین قانون ثبت اختراع در این كشور در سال 1790 شكل گرفته است. در حال حاضر نیز دفتر ثبت اختراعات بنگاهی است وابسته به وزارت بازرگانی آمریكا.
در حال حاضر 52 كشور جهان دارای دفاتر ثبت اختراع هستند. كه از جمله می توان آمریكا ، روسیه ، كانادا ، فرانسه ، آلمان ، انگلستان ، ایتالیا اسپانیا كشور های اوپای شرقی ژاپن ، كره ، اندونزی ، مالزی ، و تعدادی از كشورهای آمریكای لاتین را نام برد.
بیشترین اختراعات به كشورهای 7 میلیون و آمریكا نزدیك به 6 میلیون اختراع و ژاپن با حدود 6 میلیون اختراع تعلق دارد.
در سال 1994 – 120 كشور جهان با رعایت قوانین حقوق مالكیت معنوی موافقت كرده اند و لذا حمایت از اختراعات و حق تألیف و چاپ بعد جهانی پیدا كرده است.
مراحل ثبت اختراع
ابتدا تقاضا نامه ثبت اختراع خود را تكمیل می كند این تقاضا نامه شامل 3 بخش است : اطلاعات فنی اختراع
1- اطلاعات فنی اختراع
2- بخش دوم به ادعاهای فن آوری در اختراع پرداخته و دقیقاً توضیح می دهد كه نو آوری مورد بحث چگونه عمل می كند و چگونه مونتاژ می شود.
.3- و بخش سوم حاوی اشكال دقیقی است كه قادر به نمایش نوآوری باشند.
سپس بازرس علمی دفتر اختراعات كه یك متخصص ویژه است ادعای نوآوری را مورد بررسی و آزمایش قرار می دهد. به ادعای مخترع هیچگونه امتیاز حقوقی تعلق نمی گیرد تا ادعا مورد تأیید قرار گرفته و رسما ثبت شود. در طول مراحل بررسی اختراع طبق قانون مخترع باید به كلیه سوالات علمی و فنی بازرس پاسخ كامل دهد. لذا گاهی مراوده بین دفتر ثبت اختراع و مخترع به 2 الی 3 سال هم می رسد تا یك اختراع مراحل ثبت قانونی را طی كند.
علوم انسانی