پاورپوینت بررسی كتابخانه ی مجلس در 29 اسلاید قابل ویرایش
مجموعهها
آنچه كه اكنون كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی را بصورت یك گنجینه كم نظیر درآورده مجموعهای است از كتابها، نشریهها، اسناد و اشیایی كه به تدریج اهدا و یا خریداری شده است.
این گنجینه، متشكل از اجزای ذیل است كه در این قسمت به اجمال آنها را معرفی میكنیم:
· كتابهای چاپی
· گنجینه نسخ خطی
· نشریات
· مجموعههای اهدایی
· اسناد تاریخی و ملی
· اسناد و انتشارات سازمان ملل و مجامع بینالمللی وابسته
· گزارشهای دولتی
· میكروفیلم نسخ خطی و نشریات قدیمی
· تصاویر دیجیتالی نسخ خطی و نشریات قدیمی
· اشیاء موزهای شامل تابلوهای نقاشی، هدایای مقامات رسمی دیگر كشورها به روءسای مجلس شورای اسلامی
نیروی انسانی
هنگامی كه نخستین مدیر كتابخانه برگزیده شد، كتابخانه با یك مدیر، یك معاون و یك عضو آغاز به كار كرد و در مدت ریاست ایشان با اینكه تعداد كتابها فزونی گرفت ولی تشكیلات اداری كتابخانه آهنگی كند داشت و تعداد نیروی انسانی آن در سال 1316 به شش نفر رسید.
در طی سالهای 1316 ـ 1339 در ادامه روند توسعه و گسترش كتابخانه، تعداد كارمندان به سیزده تن رسید و به تدریج تا سال 1346 به شانزده نفر افزایش یافت. طی سالهای 1354 تا 1353 به رغم گسترش كمی و كیفی كتابخانه، تعداد كاركنان به 13 نفر و سپس در سال 1354 به ده نفر تقلیل یافت. از این پس، كتابخانه با 13 نفر اداره میشد.
بعدها تعداد كاركنان كتابخانه افزایش یافت؛ مخصوصاً پس از تصویب اساسنامه كتابخانه در مجلس شورای اسلامی، تعداد كاركنان در سال 1377 تا مرز 84 نفر رسید. توسعه روزافزون كتابخانه و ایجاد بخشهای جدید و ضرورت تسهیل دسترسی محققان به منابع كتابخانه موجب شده كه این تعداد تا كنون به 125 نفر برسد. البته محققان و مصححان برجسته و نامدار كشور كه در گروهها و شوراهای علمی با مركز پژوهش و آموزش همكاری دارند رابطه استخدامی با كتابخانه ندارند.
علوم انسانی