شامل 38 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان علوم تربیتی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
اساس این روش بر اصول یادگیرى اکتشافى استوار است؛ به این معنى که در این روش، مستقیماً چیزى آموزش داده نمىشود، بلکه موقعیت و شرایطى فراهم مىشود تا شاگردان خود از طریق آزمایش به پژوهش بپردازند و جواب مسأله را کشف کنند؛ به عبارت دیگر، روش آزمایشى فعالیتى است که در جریان آن، شاگردان عملاً با به کار بردن وسایل و تجهیزات و مواد خاصى درباره مفهومى خاص تجربه کسب مىکنند. آزمایش معمولاً در آزمایشگاه انجام مىشود، اما نداشتن آزمایشگاه مجهز یا وسایل مناسب در مدرسه نباید دلیلى بر عدم اجراى این روش باشد. در بسیارى از موارد، براى انجام دادن آزمایش وسایل چندان پیچیدهاى مورد نیاز نیست و حتى اینگونه وسایل را مىتوان با کمک شاگردان فراهم نمود. این روش براى موضوعات علومتجربى روش بسیار مناسبى است، ولى امروزه در روانشناسى و سایر علومانسانى نیز از آن استفاده مىشود.
روش آزمایشى ممکن است به منظورهاى مختلفى بکار رود؛ مثلاً گاهى ممکن است این روش به منظور آشنا کردن شاگردان با جنبههاى عملى یک مفهوم و زمانى به منظور فراهم آوردن محیطى مناسب براى حل مسألهاى بکار گرفته شود. در هر صورت، معلم باید جهت کلى فعالیت را مشخص کند و اطلاعات و راهنمایىهاى لازم را در اختیار شاگردان قرار دهد. روش آزمایشى مىتواند کیفیت یادگیرى را افزایش دهد و یک عامل بسیار برانگیزنده در فعالیت آموزشى باشد. این روش مىتواند براى ارضاى حس کنجکاوى و تقویت نیروى اکتشاف و اختراع و پرورش تفکر انتقادى فراگیران بسیار مفید باشد و در شاگردان اعتماد بهنفس و رضایتخاطر ایجاد کند. روش آزمایشى مىتواند فعالیتهاى آموزشى را براى فراگیران جالبتوجه و شیرین نماید و در نتیجه، کمتر آنان را خسته و بىحوصله کند.
نقش معلم در روش آزمایشى
نقش معلم در این روش هدایت شاگردان و نظارت بر کار آنان است. در آزمایشهایى که شاگردان با وسایل و مواد خطرناک سر و کار دارند، ممکن است به علت بىتجربه بودن شاگردان، ضایعاتى به دستگاهها وارد شود؛ بنابراین، معلم باید چگونگى کار با دستگاهها را دقیقاً براى آنان توضیح دهد و بر کارشان نظارت داشته باشد و در موارد خاصى که احتمال بروز خطر زیاد است یا دستگاه منحصر به فرد است، معلم باید شخصاً به آزمایش بپردازد. البته در این صورت، روش آموزش روش نمایشى خواهد بود، نه روش آزمایشی.
و ...
فهرست مطالب
- مقدمه
- نقش معلم در روش آزمایشى
- نکاتی که هنگام آزمایش باید رعایت شود
- محاسن روش آزمایشى
- محدودیت روش آزمایشى
- پایان