شامل 44 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان روانشناسی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
ژان فرانسوا لیوتار (۱۹۲۴ – ۱۹۹۸) در محضر موریس مرلو-پونتی پدیدارشناسی خواند. در الجزایر و در دبیرستان آموزگاری کرد و بعدها در دانشگاه پاریس فلسفه درس داد. وی در ۱۹۸۹ از سمت استادی فلسفهی دانشگاه پاریس بازنشسته شد. لیوتار در چندین دانشگاهها امریکایی مانند ییل و اموری نیز درس داده است. لیوتار در طول فعالیت حرفهایاش به دین (بهویژه به یهودیت) علاقه نشان داده است. وی زمانی که استاد مهمان در دانشگاه اموری بود، در مقطع کارشناسی ارشد چندین دورهی فلسفه تدریس کرد که موضوع اصلیشان تجربهی دینی بود. یکی از این دورهها دربارهی امر والا در «نقد قوهی حکم» کانت بود، و دیگری دربارهی موضوع تغییر دین در «تجربهی درونی» ژرژ باتای و «اعترافات» آگوستین.
فلسفهی لیوتار
لیوتار از همان ابتدای فعالیت حرفهایاش در برابر «چرخش زبانشناختی» ساختارگرایانه مقاومت نشان میداد. چرخش زبانشناختی بر معاصرین لیوتار در فرانسهی دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ (مانند لوی-استروس، لاکان، بارت) بسیار تاثیرگذار بود. این ایده تاکید داشت که زبان، تجربه را شکل میدهد. لیوتار اما تاکید داشت که همیشه بین تجربه و زبان شکاف وجود دارد، و اینکه نباید تجربهی فرازبانی را نادیده گرفت. لیوتار میگفت تنها زبان نیست که زندگی ما را برمیسازد؛ تجربههایی وجود دارند که زبان نمیتواند آنها را انتقال دهد.
لیوتار دو کتاب مهم دارد: «شرایط پسامدرن» (۱۹۷۹) که اصلا گزارشی بوده بهدرخواست دولتِ کبک دربارهی وضعیتِ کنونی دانش، و «تفاوت» (Differend) (۱۹۸۳). این دو کتاب رابطهی تنگاتنگی با هم دارند و مقدمهای ارزشمند از فلسفهی لیوتار به دست میدهند.
«کلانروایت» (metanarrative) یا «روایت حاکم» (master narrative) مفهوم کلیدی در کتاب «شرایط پستمدرن» است. لیوتار از این اصطلاح بهره میبرد تا به روایتهای جامع و اسطورهای اشاره کند، روایتهایی که افراد و جوامع زمان و مکانِ ویژهی خودشان را با تبیین آنها در زمینهی وسیعتری قرار میدهند و بدینوسیله اهمیتِ آن را افزایش میدهند. کلانروایت میخواهد موقعیتِ کنونی (فردی یا جمعی) را درون ساختار روایتیِ بزرگتری قرار دهد که کلِ حرکت و جنبش را به سوی هدف نهاییِ ویژهای (پیشرفت، حکومتِ خرد، پیروزی طبقهی پرولتاریا، رستگاری) هدایت میکند.
و ...
فهرست مطالب
مقدمه
فلسفهی لیوتار
لیوتار و دین
پایان
عنوان : زندگی نامه ژان فرانسوا لیوتار
فرمت : پاورپوینت
حجم : 304 کیلوبایت
تعداد صفحات : 44
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
روان شناسی