شامل 46 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان روانشناسی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
پاراسومنیاها
پاراسومنیاها یا اختلال های شبه خواب که به کابوس ها ، خواب گردیها و جز آن پوشش می دهند ، اختلال هائی هستند که بر اساس رفتار های نابهنجار و یا بروز پدیده های فیزیولوژیک در خلال خواب ، در جریان مراحل خاص آن و یا در وهله های انتقال خواب – بیداری مشخص می شوند . در این اختلال ها ، مشکل اصلی به خودی خود متوجه خواب نیست بلکه ناشی از رویداد هایی است که فرایند خواب را مختل می کنند.
بر خلاف نارسا خوابیها ، اختلال های شبه خواب – که مستلزم فعال سازی سیستم عصبی خود مختار ، سیستم حرکتی یا فرایند های شناختی در خلال خواب یا در وهله های انتقال بیداری / خواب هستند – از نابهنجاری مکانیزمهای ایجاد کننده حالتهای بیداری / خواب یا تغییر ساعات به خواب رفتن یا بیدار شدن ناشی نمیشوند بلکه از عدم مطابقت بین فعال سازی سیستم های فیزیولوزیک با چرخه بیداری / خواب به وجود می آیند . افرادمبتلا به این اختلال ها ، بیش از آنکه از بی خوابی یا خواب آلودگی مفرط روزانه شاکی باشند از بروز رفتار های غیر عادی در خلال خواب رنج می برند.(DSM IV ).
گستره اختلال های شبه خواب در برگیرنده کابوسها ، وحشت زدگی شبانگاهی ، خواب گردی و اختلال های شبه خواب تصریح نشده است ، اختلال هایی که به دو گروه عمده تقسیم میشوند : گروهی که در وهله حرکت های سریع چشم ( REM )متجلی می گردند (مانند کابوسها یا فلج خواب ) و آنهایی که در جریان خواب کند ( NREM ) بروز میکنند ( مانند خواب گردی و وحشت زدگی شبانگاهی ).
کابوسها
کابوسها که فراوانترین نوع اختلال های شبه خواب را تشکیل میدهند بر اساس بروز مکرر خواب دیده های ترسناکی که بیداری را در پی دارند مشخص می شوند . کابوسها اغلب در خلال کودکی بروز می نمایند ، فقط در صورتی به تشخیص اختلال کابوس مبادرت می شود که با ناراحتی ها یا مشکلات پایداری که به خودی خود انجام یک آزمایش بالینی در کودک را توجیه کنند ، مواجه باشیم .
این اختلال در کودکان نیز میتواند در پی یک تنیدگی روانی – اجتماعی شدید بروز کند و اگر چه ، محتوای خواب دیده ها بر حسب سن تغییر می کند اما ویزگی های اصلی اختلال در سنین مختلف ، مشابه اند .
کابوسها در زنان ۲ تا ۴ برابر مردان است اما هنوز مشخص نیست که آیا این ارقام نشان دهنده تفاوت واقعی بین دو جنس است یا آنکه سهولت بیشتر زنان در بیان خواب دیده ها را آشکار می کند .
کابوس ها اغلب بین ۳ تا ۶ سالگی آغاز می شوند .فراوانی اختلال کابوس که در کودکان ۳ تا۶ ساله در حدود ۲۰ درصد تخمین زده شده است، با افزایش سن ، کاهش می یابند ، اما در تعدادی از افراد ( در حدود ۵ درصد تا ۱۰ در صد ) ، کابوسها تا سن بزرگسالی پایدار باقی می مانند و سراسر زندگی را دچار اختلال می کنند .
و ...
فهرست مطالب
پاراسومنیاها
کابوسها
ضوابط تشخیصی کابوسها بر اساس DSM IV
وحشت زدگیهای شبانگاهی
ضوابط تشخیصی وحشت زدگی شبانگاهی بر اساس DSM IV
پایان
عنوان : اختلال های شبه خواب
فرمت : پاورپوینت
حجم : 368 کیلوبایت
تعداد صفحات : 46
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
روان شناسی