nبهطور کلی طبق دانش تغذیه غذای اصلی انسان دانه و میوه است. هرچند در الگوی غذایی سالم باید همه گروههای غذایی وجود داشته باشد اما سهم اصلی انرژی مورد نیاز انسان باید از دانهها و میوهها تامین شود. چاقی و
اضافه وزن حاصل به هم خوردن این توازن است. مصرف زیاد گوشتهای پرچرب و غذاهایی با چربیهایی با منشاء حیوانی چاقی و اضافه وزن را در پی خواهد داشت. از طرفی، افراط در مصرف سبزی و صیفی میتواند مشکلهایی ایجاد کند. در کشورهای غربی ویتامین و املاح مورد نیاز بدن بهصورت صنعتی به محصولات گیاهی افزوده میشود و خام گیاهخواری در طولانیمدت برای افراد مشکلی ایجاد نمیکند اما در کشور ما هنوز این کمبودها جبران نشده است. اگرچه خام گیاهخواری باعث کاهش وزن میشود اما در طولانیمدت میتواند کمبودهایی برای فرد ایجاد کند. ضمن اینکه 50 کیلوگرم کاهش وزن در 5 ماه زیاد است و ما کاهش وزن با سرعت کمتر را توصیه میکنیم.
n
nدلایل بسیاری برای گیاه خواری وجود دارد مثل عوامل محیطی، حقوق حیوانات و سلامتی اما به هر حال گیاه خوار شدن تصمیمی شخصی است. رژیم گیاه خواری اگر صحیح انجام شود میتواند بسیار سالم باشد و خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد. گیاه خواری برای افراد مبتلا به دیابت و سرطان بسیار مفید است. برای حفظ تعادل و دریافت مواد لازم بدن، دقت در قرار دادن انواع مختلف مواد غذایی در رژیم گیاه خواری لازم است. برای مثال خوردن انواع میوه ها، سبزیجات، غلات، دانه های روغنی، محصولات سویا و همه نوع محصولات گندمی برای گیاه خواران لازم است چرا که آنها باید موادی مثل آهن، کلسیم، ویتامین دی، ویتامین ب12 و اومگا3 و اسیدهای چرب را که در گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات یافت میشود، از منابع دیگری تامین کنند.
n
علوم تغذیه