شامل 60 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . این پاورپوینت برای دانشجویان روانشناسی وسایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
علامتهای احساس گناه
1-احساس گناه در ساختمان عصبیت جزء بسیار مهمی است.او خود را مستحق رنج میداند.مثلا شخص عصبی از اینکه دارای تمایلات جنسی انحرافی است یا گاهی آرزوی مرگ ذوستان خود را میکند و یا صداقت ندارد احساس گناه میکند.اگر رئیس اداره اش او را احضار کند اولین فکری که به ذهنش میرسد این است که رئیسش میخواهد او را توبیخ کند و یا اگر دوستانش مدتی از او خبر نگیرند فکر میکند که مرتکب عمل اشتباهی شده است.پس اولین علامت احساس گناه این است که شخص همیشه خود را متهم و سرزنش میکند.
2-بعد از انجام عمل خود را مجبور میبیند عملش را برای دیگران توجیه کند و میدانیم اگر فشار احساس گناه نبود لزومی نداشت تلاشی برای موجه جلوه دادن کارش بکند.
3-شخص همیشه نگران است مچش باز شود و دیگران به باطن او پی ببرند و او را همانطور که واقعا هست بشناسند.
4-در جلسات روانکاوی رابطه او با روانکاو مثل رابطه متهم با قاضی است
5-ترس از رد شدن و مورد تائید قرار نگرفتن اثرات وسیعی در ساختمان رفتار شخص عصبی دارد لذا میکوشد حرکات و رفتار خود را عالی و بی عیب و نقص گرداند.
6-شخص عصبی داوطلبانه از حوادث ناگوار استقبال میکند یعنی اگر در موقعیت نامطلوبی قرار گیرد مثلا تصادف کند و صدمه ببیند باطنا احساس خرسندی روانی میکند و بسیاری از حالات عصبی اش موقتا تسکین میابد لذا گاهی اگاه و یا نا آگاه شرایطی را پیش میاورد تا دچار مصائبی شود این جریانات حکایت از ان میکند که وی باطنا گرفتار احساس گناه سنگینی است و برای اینکه مقداری از بار این احساس گناه را سبک کند میکوشد خود را دچار صدماتی گرداند.
احساس گناه یک مکانیسم دفاعی است
********احساس گناه مانند احساس خود کم بینی یک نقش دفاعی را بازی میکند و شخص عصبی از ترس مواجه شدن با اضطراب مصلتحا به احساس گناه و ملامت خود متوسل میشود.شخص عصبی بطور مبالغه امیزی میل دارد خود را مقصر جلوه دهد که نشان میدهد این احساس برای او یک نقش دفاعی دارد .البته سرزنش و ملامت او نسبت به خودش از ته دل نیست و مثلا اگر به خطا یا بی ارزشی خود اقرار کند و دیگران او را تائید کنند فوق العاده عصبانی و خشمگین میشود .
همچنین میدانیم اگر کسی واقعا احساس گناه کند باید افتاده و متواضع باشد ولی شخص عصبی بر خلاف شکسته نفسی ظاهری اش خودخواه و گنده دماغ است.با وجود اظهار بی ارزشی و شکسته نفسی بسیار پرتوقع است و تحمل انتقاد را ندارد و انتقاد دیگران را منصفانه نمیداند.
۱-اول اینکه شخص عصبی برای اینکه مورد رد و محکومیت دیگران قرار نگیرد پیش دستی میکند و خودش را ملامت میکند و نا اگاهانه اینطور استدلال میکند که اگر قرار باشد دیگران مرا محکوم کنند خودم این کار را بکنم بهتر است لذا بوسیله دادن این احساس ملامت به خود اضطراب کمتری را در خودش احساس میکند.
۲-دوم اینکه شخص عصبی بوسیله ملامت خود نقصهای واقعی خود را محو میکند زیرا اولا خود را بخاطر صفاتی محکوم و ملامت میکند که ان صفات اصلا قابل ملامت نیستند ثانیا صفات قابل ملامت خود را چنان مبالغه امیز و بزرگ میگرداند که رنگ و ماهیت واقعی بودن را از دست میدهند و یک کیفیت غیر واقعی و باورنکردنی پیدا میکنند.
۳-البته او با ملامت کردن خودش میخواهد به دیگران نشان دهد که ادم غیر منصف و بی اخلاقی نیست و شهامت و صداقت برای بیان ملامت خود دارد.
و ...
فهرست مطالب
علامتهای احساس گناه
احساس گناه یک مکانیسم دفاعی است
راه های فرار شخص عصبی از انتقاد و ملامت دیگران
شخص عصبی از افشا شدن چه چیزی در درون شخصیتش میترسد؟
طغیان شخص عصبی
تردید و دودلی در شخص عصبی
مازوخیسم
فرهنگ و عصبیت
از رقابت تا عشق
تضاد در ساختمان فرهنگ و عصبیت
پایان
عنوان : احساس گناه و خود آزاری و فرهنگ در عصبیت از دیدگاه کارن هورنای
فرمت : پاورپوینت
حجم : 640 کیلوبایت
تعداد صفحات : 60
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت
روان شناسی