سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری بهره وری، بهره وری واحدهای دام و طیور

دسته بندي: پاور پوینت / ترجمه
7 تیر


توضیحات: 38صفحه فارسی (word) با منابع کامل

تحقیق آماده با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها، برگرفته از مقاله های فارسی و ترجمه مقاله انگلیسی و کتاب های داخلی و خارجی مناسب برای انجام و نوشتن پروپوزال و پایان نامه

خلاصه ای از کار:

- اهمیت بخش کشاورزی و دام و طیور

بخش کشاورزی در ایران جایگاه مهمی در اقتصاد کشور دارد. حدود 15 درصد تولید ناخالص داخلی کشور در این بخش کشاورزی تولید می‌شود و حدود 25 درصد اشتغال، 99 درصد نیاز غذایی، حدود 20 درصد صادرات غیر نفتی و حدود 90 درصد مواد خام مورد نیاز صنایع تبدیلی کشور نیز از طریق این بخش تأمین می‌شود. (امیر تیموری و خلیلیان، 1386)

.....................

- بهره وری

در تعریف مركز بهره‌وری ژاپن[1]، بهره‌وری عبارت است از به حداكثر رساندن استفاده از منابع، نیروی انسانی، تسهیلات و غیره به طریقه علمی و كاهش هزینه های تولید، گسترش بازارها، افزایش اشتغال، كوشش برای افزایش دستمزدهای واقعی و بهبود معیارهای زندگی آن‌گونه كه به سود كاركنان‌، مدیریت و عموم مصرف كنندگان باشد. 
...........................

- مفهوم بهره ‌وری

در ادبیات اقتصادی برای بهره‌وری مفاهیم متعددی توسط اقتصاددانان، مؤسسات و سازمان‌های بین‌المللی ارائه شده است. واژهی بهره‌وری برای اولین بار در سال 1766 توسط کنه به کار رفت. بک قرن بعد از ایشان لیتر در سال 1833 بهره‌وری را به مفهوم «استعداد تولید کردن» تعریف کرد. در اوایل دهه‌ی 1900 بهره‌وری را «رابطه بین ستانده و عوامل به کار گرفته شده در تولید» تعریف کردند. در سال 1950 سازمان همکاری اقتصادی اروپا تعریف دقیق‌تری از بهره‌وری ارائه نمود و آن را «نسبت ستانده به یکی از عوامل تولید» معرفی کرد.دفتر بین‌المللی کار  بهره‌وری را «رابطه‌ی بازده تولید با یکی از عوامل مشخص کننده تولید، زمین، سرمایه، کار و مدیریت» می‌داند و سازمان بهره‌وری اروپا آن را «درجه‌ی استفاده‌ی مؤثر از هر یک از عوامل تولید» معرفی میکند و معتقد است که بهره‌وری قبل از هر چیز یک دیدگاه فکری است. هدف بهره‌وری این است که به طور مستمر سعی در بهبود وضع موجود می‌نماید. مبنای این هدف بر این عقیده استوار است که امروز بهتر از دیروز و فردا بهتر از امروز کار کنیم (عسگری و همکاران، 1383).

.....................

- مدیریت بهره وری

منظور از مدیریت بهره‌وری اداره کردن مجموعه فعالیت‌هایی است که به منظور ارتقاء بهره‌وری صورت می‌پذیرد. مدیریت مؤثر بهره‌وری مستلزم لحاظ داشتن دو معیار عملکردی اثربخشی و کارایی به طور همزمان می‌باشد. چرا که تنها هنگامی می‌توان سیستمی را بهره‌ور دانست که در آن سیستم فعالیت‌های با ارزش افزوده به صورت درست انجام شوند. از این رو است که موفقیت مدیریت بهره‌وری مستلزم توجه کافی به هر دو جنبه مدیریت، یعنی مدیریت عملیاتی و استراتژیک است، چرا که محور مدیریت عملیاتی بهبود کارایی فعالیت‌ها و محور اساسی مدیریت استراتژیک بهبود اثربخشی است (اکبری و رنجکش، 1382).

...................

- عوامل موثر بر بهره وری

در طول دو دهه اخیر، مدیران شاهد یك دوره تغییرات شگرف جهانی به واسطه پیشرفت در تكنولوژی، جهانی شدن بازارها و شرایط جدید اقتصاد سیاسی بو‌ده‌اند. با افزایش تعداد رقبا، سازمانها مجبور ‌شده‌اند كه سریعا فرآیندهای درون سازمانی را برای ابقا در صحنه رقابت بهبود بخشند. در دهه‌های 60-70 سازمانها به توسعه جزئیات استراتژیهای بازار همت گماردند كه بر روی برآورده سازی (رضایت) مشتریان متمركز بود. آنها بدین درك نائل آمدند كه مهندسی و طراحی قوی و عملیات تولید منسجم و هماهنگ، پیش نیاز دستیابی به نیازمندیهای بازار و در نتیجه سهم بازار بیشتر است. بنابراین طراحان مجبور شدند كه ایده آل ها و نیازمندیهای مورد نظر مشتریان را در طراحی محصولات خود بگنجانند و در حقیقت محصولی را با حداكثر سطح كیفیت ممكن، در حداقل هزینه، توام با ایده آل‌های مورد نظر مشتری روانه بازار سازند (حسینی، 1385).   
..........................

- عوامل موثر بر وضعیت بهر وری در ایران    
الف عوامل كلان   
1- محیط اقتصادی   
همزمان با رشد و توسعه اقتصادی كشور ، متغیرهای اقتصادی چون تولید، درآمد سرمایه گذاری و اشتغال به صورت..................

.................

- عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی
سازمان بین المللی  كار عوامل موثر بر بهره وی نیروی انسانی را شامل روابط مدیریت و كاركنان ، شرایط اجتماعی و روانی كار و فعالیت اتحادیه های كارگری .... می داند.    
سومانث  از عوامل موثر بر بهره وری كل به اخلاق كاری ،مدیریت، تاثیر اتحادیه های كارگری، قوانین دولت و امنیت شغلی اشاره می كند كه از عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی اند.   
..............

- بهبود مصرف انرژی و بهره وری

بسیاری از کشورها توانسته‌اند بخشی از رشد اقتصادی خود را به جای افزایش در مصرف نهاده‌ها و سرمایه گذاری‌های جدید از طریق ارتقای بهره‌وری و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود تأمین کنند. امروزه کشورها برای رشد و توسعه از رویکردی ترکیبی سود می‌برند. بدین معنی که ضمن ایجاد ظرفیت ها از ظرفیت‌های موجود نیز به طور بهینه استفاده...............

.....................

- کارکنان و بهره وری

در مدل کانن، عوامل مؤثر بر بهبود بهره‌وری نیروی کار عبارتند از نظام شایسته سالاری، نظام پاداش و خدمت، حقوق ماهانه مکفی، فوق‌العاده‌های شغلی و مزایای بازنشستگی،  آموزش و بالنده کردن نیروی کار، بهبود اوضاع کاری و رفاه کارکنان کارگروهی، نظام پیشنهادات، مشارکت و گردش شغلی کارکنان.(طوسی، 1372).

..................

- به روز بودن و بهره وری

شناخت عواملی را که باعث دستیابی به بهره وری است باید مورد توجه جدی قرار داد. یکی از آن عوامل مبارزه با نابهنگامی یا کهنگی است. بهبود بهره وری با کارکردن، دانش و آگاهی بیشتر و نو (بهنگام) حاصل می گردد تا با سخت کار کردن، زیرا شدت بخشیدن به کار به علت محدودیت انسان از نظر قدرت جسمانی نتایج محدود خواهد داشت.   
...............

- نقش تأمین کنندگان در بهره وری واحدها

روابط بین صاحبان کسب و کار و تأمین کنندگان آن، برای هر سازمانی حیاتی است. تأمین کنندگان می توانند به طور مستقیم بر عملکرد مالی و سودآوری کسب و کار از طریق فعالیت خرید تاثیر بگذارند و تاثیرات نفوذ آنها در هزینه های توسعه محصول، سطح موجودی ها، برنامه ریزی تولید، میزان تولید، تحویل بهنگام محصول و خدمات خواهد بود..............

...............

-دولت و  بهبود بهره وری واحدهای تولیدی

اکنون که برنامه پنجم توسعه به قانون و نقشه راه پنج‌ ساله توسعه کشور تبدیل شده است، ضرورت دارد تا به این پرسش، جدی تر اندیشیده شود که تأثیر سیاست‌های کلان اقتصادی بر فضای کسب و کار چیست و چگونه می ‌توان با شفاف ‌سازی‌ و ثبات سیاست‌های اقتصادی راه را برای نقش ‌آفرینی کارآفرینان هموارتر و بستر کسب و کار را برای فعالان اقتصادی مهیا تر ساخت؟ 

.................

- بهره وری در واحدهای مرغ گوشتی

صنایع روستایی از یک سو به واسطه‌ی نقش و جایگاه انکارناپذیرشان در ایجاد اشتغال مفید و مؤثر در نواحی روستایی و از سوی دیگر به دلیل پیوند تنگاتنگ با بخش کشاورزی و خدمات نه تنها نقش بسزایی در توسعه‌ی روستایی در مقیاس محلی دارند، بلکه در مقیاس کلان و از تولید ملی نیز می‌تواند سهم قابل قبولی را نصیب نواحی روستایی ساخته و بدین ترتیب در ایفای نقش مؤثر روستا در فرآیند توسعه‌ی ملی نیز مؤثر و سودمند باشند. از این رو نظریه‌پردازان

....................

منابع

اسلامی، ح. 1376. مفاهیم و اندازه گیری بهره وری در کشاورزی، فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه، شماره 18، صص 34-41.

اکبری، ن و رنجکش، م. 1382. بررسی رشد بهره وری کل عوامل تولید در بخش کشاورزی ایران طی دوره 1345-75. اقتصاد کشاورزی و توسعه، سال یازدهم، شماره 43 و 44، صص 117-142.

.................

.................

 

[1]- JPC


کشاورزی
قيمت فايل:27000 تومان
تعداد اسلايدها:38
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی