سایت کاریابی جویا کار

مبانی نظری کودهای شیمیایی، نانوکودها، نانوکود کلاته آهن

دسته بندي: مقالات / پاور پوینت
7 تیر


توضیحات: 17صفحه فارسی (word) با منابع کامل

تحقیق آماده با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها مناسب برای پروپوزال و پایان نامه

خلاصه ای از کار:

مضرات مصرف کودهای شیمیایی

مصرف بی رویه کودهای شیمیایی باعث کاهش کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش بیماری های سرطانی در کشور شده است. مصرف این کودها در اراضی کشاورزی سبب افزایش غلظت نیترات در آبهای زیرزمینی و شرب می شود که این موضوع به رغم مفیدبودن برای رشد گیاهان سلامت انسان ها را به خطر می اندازد. کودهای شیمایی در واقع نوعی نمک هستند که اگر در هر سال به مقدار زیاد وارد خاک شوند سبب تخریب ساختار خاک خواهند شد،این تخریب در مناطق خشک بسیار سریع تر صورت می گیرد و علاوه بر آن آلودگی های زیست محیطی و خطرات بهداشتی و زیانباری متوجه انسان ها می شود. (رضایی و همکاران، 1388).

......................

نانوکودها و اهمیت آنها

با تداوم روند کنونی برداشت از منابع طبیعی در آیند های نه چندان دور شاهد اتمام این منابع خواهیم بود. به دلیل محدودیت دسترسی به اراضی زراعی و منابع آب، رشد بخش کشاورزی تنها از طریق افزایش راندمان استفاده از منابع با حداقل خسارت به بستر تولید به واسطه ی استفاده ی موثر از تکنولوژی های پیشرفته، امکان پذیر است. در این راستا استفاده از نانوکودها یکی از زمینه های تحقیقاتی امید بخش جهت افزایش راندمان استفاده از منابع و کاهش آلودگی محیط زیست بشمار می آید. جمع بندی نتایج بررسی حاضر نشان می دهد که افزایش راندمان و کیفیت منابع غذایی به واسطه ی سرعت جذب بالاتر، عدم اتلاف کودها از طریق آبشویی و جذب کامل کود توسط گیاه به دلیل رهاسازی عناصرغذایی کود با سرعت مطلوب در تمام طول فصل رشد، کاهش قابل توجه آلودگی خاك، ذخایر آبی و محصولات غذایی ب هواسطه ی کاهش آبشویی کودها، کاهش میزان فشردگی خاك و سرعت از دست رفتن کیفیت آن، کاهش مسمومیت گیاهی و تنش ناشی از وجود غلظت های بسیار بالای موضعی نمک در خاك، افزایش عملکرد به واسطه ی وضعیت تغذیه ای مطلوب گیاه و بهبود خواص انبارداری و سهولت جابجایی کود از مزایای قابل توجه استفاده از نانوکودها در مقایسه با کودهای مرسوم می باشند.  با توجه به روند رو به رشد تحقیقات در زمینه نانوکودها و ساخت و توسعه نانوحسگرهای زیست ی که جهت ردیابی مولکو لهای هدف و الحاق به پلیمرهای کنشی دارای آپتامرهای ویژه ای هستند، در آینده مزیت نسبی نانو کودها افزایش خواهد یافت (بقایی و همکاران، 1390).

..................

مقایسه کودهای شیمیایی مرسوم و نانوکودها از لحاظ اقتصادی

تنها با یک بار مصرف نانوکودها، می توان نیاز غذایی گیاه را در تمام طول فصل رشد برطرف نمود. چراکه این کودها عناصر غذایی خود را به صورت آهسته و پیوسته رها می کنند و لذا بکارگیری آنها در مقایسه با کودهای شیمیایی مرسومی که احتیاج به کاربرد چندباره در طول یک فصل رشد دارند، باعث صرفه جویی در هزینه های ناشی از کاربرد و پخش کود در سطح مزرعه می شوند (Shaviv, 2005).

....................

مقایسه کودهای شیمیایی مرسوم و نانوکودها از لحاظ فیزیولوژیکی 

فراهمی بیش از حد عناصر غذایی که معمولاً در نتیجه ی مصرف مقادیر بسیار زیاد کودهای شیمیایی مرسوم با حلالیت زیاد رخ می دهد، ممکن است که باعث تجمع غلظت های بالایی از نمک های محلول در محیط ریشه ی گیاهان گردد. این امر ممکن است سبب القای تنش اسمزی شده و صدمات آشکاری را به گیاهان زراعی در طی مراحل مختلف رشد آنها وارد کند و یا اینکه منجر به بروز معضلات نموی از جمله ورس و شکستگی ساقه گردد. در این رابطه استفاده از نانوکودهایی که قادرند عناصر غذایی خود را در تمام طول فصل رشد و بصورت تدریجی آزاد نمایند در مقایسه با کودهای شیمیایی مرسومی که از انحلا ل پذیری بسیار بالایی برخوردار هستند، دارای مزایایی از جمله بهبود جوانه زنی بذر و کیفیت محصول، کاهش سوختگی برگ، شکستگی ساقه، و هجوم بیمار یها، می باشد.

..................

نانوکود کلاته آهن

به منظور افزایش تولید محصولات كشاورزی در واحد سطح، عملیات زراعی متعددی نظیر مصرف كودهای شیمیایی صورت می‌گیرد. نتیجه این فعالیت‌ها طی سال‌های اخیر بحران آلودگی‌های محیط زیست و به ویژه آلودگی منابع خاك و آب بوده كه زنجیره‌وار به منابع غذایی انسان‌ها راه یافته و سلامت جامعه بشری را مورد تهدید قرار داده است. به این منظور تلاش‌های گسترده‌ای با هدف یافتن راهكارهای مناسب برای بهبود كیفیت خاك، محصولات كشاورزی و حذف آلاینده‌ها آغاز شده است.كاهش این مخاطرات زیست محیطی همگام با افزایش عملكرد گیاهان زراعی نیازمند به كارگیری تكنیك‌های نوین زراعی است(Omidi et al., 2010). یکی از این تکنیک‌ها استفاده از کودهای طبیعی و یا کودهای سنتتیک با بنیان آلی است. که اثرات تخریب زیست محیطی را ندارند. در مطالعات انجام شده استفاده از کود دامی در خاک‌های فقیر توانسته بود عملکرد محصول را به میزان قابل توجهی بالا ببرد(کریمی و همکاران، 2001). این نوع کودها بیشتر عناصر ماکرو را در اختیار گیاهان قرار میدهند. نانوکود آلی کلاته آهن خضراء دارای بنیان یا کمپلکسی پایدار و قوی است که در بازه 11>pH>3 یعنی بالاتر از استاندارد ملی ایران (3/8=pH)، 9% آهن محلول در آب را در اختیار گیاهان قرار می­دهد.

....................

منابع:

اصفهانی، م. صدر زاده، س. م. کاووسی، م. دباغ محمدی نسب، ع،1384.بررسی مقادیر نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد، اجزای عملکرد و رشد برنج رقم خزر. مجله علوم زراعی ایران. جلد هفتم، ش 3. ص: 240-226. 

آلی ج.، خلیلی م.، و سلیمانی، ر. (1386). "ارزیابی اثر کم آبیاری بر روی مراحل مختلف رشد ذرت دانه ای در منطقه میاندوب". نهمین سمینار آبیاری و زهکشی،  504 صفحه.

.................

................


علوم انسانی
قيمت فايل:14000 تومان
تعداد اسلايدها:17
خريد فايل از سايت مرجع
دسته بندی ها
تبلیغات متنی