توضیحات: 35صفحه فارسی (word)
با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها مناسب برای پایان نامه
خلاصه ای از کار:
مقدمه
کیفیت زندگی از واژههایی است كه تعریف مشخص و یکسانی ندارد؛ اگر چه مردم به شكل غریزی معنای آن را به راحتی درك میكنند، لیكن این مفهوم برای همه آنها یكسان نیست. از آن جا كه مانند سایر متغیرها اندازه گیری آن مستلزم وجود تعریف جامع و مشخصی از آن خواهد بود، همواره تلاش شده است تا تعریف مناسبی برای آن ارائه گردد. بسیاری از تحقیقات، تعریفی از کیفیت زندگی ارائه نمیدهند. این امر یا به این علت است كه تعریف آن را بسیار ساده میانگارند یا به جهت پیچیده بودن این مفهوم از تعریف آن اجتناب میكنند، در حالی كه با توجه به عدم اجماع در مورد تعریف این واژه، انتظار میرود در پژوهشهای مربوط، این مفهوم و ابعاد در نظر گرفته شده برای آن به صورت شفاف مشخص شوند (نجات، 1387).
................
تاریخچه کیفیت زندگی
آغاز بحث کیفیت زندگی به زمان ارسطو باز میگردد. از ارسطو سه کتاب درباره اخلاق بر جای مانده است: اخلاق کبیر، اخلاق ائودموس و اخلاق نیکوماخس. ارسطو به ویژه در اخلاق نیکوماخس به موضوع سعادت انسانی میپردازد. اینکه سعادت چیست؟ عبارت از چه فعالیتهایی است و چگونه میتوان سعادتمند شد؟ او زندگی خوب را معادل
...............
ابعاد کیفیت زندگی
برخی از پژوهشگران معتقدند که مفهوم كیفیت زندگی همواره 5 بعد زیر را در بر میگیرد:
1- فیزیكی: مفاهیمی مانند قدرت، انرژی، توانایی انجام فعالیتهای روز مره و مراقبت از خود از این دسته هستند.
..............
حیطه ها و شاخص های کیفیت زندگی
از سال 1985 تا کنون بیش از 20900 مقاله بین المللی، اصطلاح کیفیت زندگی را در عنوان خود به کار برده اند. اسکالوک (2004)، بر اساس مطالعه 9749 خلاصه مقاله، 2455 مقاله و 897 مقالهای که به
..............
مفاهیم مرتبط با کیفیت زندگی
در هنگام مطالعه مفهوم کیفیت زندگی نمیتوان به راحتی از کنار واژههای مرتبط با آن گذشت این مفاهیم به قدری با مفهوم کیفیت زندگی نزدیک هستند که گاهی به جای آن به کار میروند. و مهمترین آنها عبارتند از:
الف) بهزیستی
از دیدگاه راین و دسی(2005، به نقل از قائدی و یعقوبی، 1387) دو رویکرد اصلی در تعریف بهزیستی وجود دارد؛ لذت گرایی و فضیلت گرایی. دستهای بهزیستی را با خوشی لذتگرایانه یا
...............
الگوی ویسینگ و وان دان
ویسینگ و وان دان (1994، 1998 به نقل از باجلان و عظیمی، 1388) یک سازه بهزیستی، روان شناختی کلی را معرفی کردند که بوسیله «احساس انسجام و پیوستگی» در زندگی، تعادل عاطفی و رضایت کلی از زندگی، مشخص و اندازه گیری میشود. آنها تأکید کردند که بهزیستی روانی، سازهای چند بعدی یا چند وجهی است و این حیطه ها را در بر میگیرد:
............
نظریه ریف
در طول دهه گذشته برای اولین بار تعریفی چند بعدی برای بهزیستی روانی ارائه شد. این تعریف که توسط ریف مطرح شد دارای شش مؤلفه می باشد که عبارتند از:
.........
رضایت از زندگی عبارت از ارزیابی شناختی- عاطفی فرد از زندگی خود است. این ارزیابیها از واکنش های احساسی نسبت به وقایع به علاوه قضاوتهای شناختی از رضایت و برآورده شدن خواستهها تشکیل شده اند. رضایت از زندگی نشانگر آن است که پاسخ دهنده چگونه زندگیاش را در کل ارزیابی و برآورد می کند و بر ارزیابی دامنهداری که فرد از زندگیاش به عمل میآورد متمرکز است. اصطلاح رضایت زندگی می تواند به عنوان همه حیطههای زندگی فرد در مقطع خاصی از زمان یا به عنوان یک قضاوت یکپارچه در مورد زندگی شخص از بدو تولد تعریف شود رضایت از زندگی ارزیابیهای فردی از زندگی کنونی و سالهای قبل را نیز در بر میگیرد. این ارزیابی ها شامل واکنش هیجانی افراد به حوادث، حالات روانی و قضاوتهای آنها در خصوص میزان رضایتشان از زندگی، کمال بسندگی و رضایت از زمینههایی مانند کار و ازدواج است (داینر، لوکاس و اویشی، 2003، به نقل از گنجی ارگنجی و فراهانی، 1388).
.............
ج) شادکامی
شادکامی در زمانهای مختلف، معانی متفاوتی داشته است یونانیان باستان شادکامی را یک فضیلت و به مثابه هدیه خدایان میدانستند. رومیان باستان آن را نعمتی الهی به حساب میآوردند. به مسیحیان وعده داده شد که پس از تحمل رنجهای زمینی، به شادکامی در بهشت خواهند رسید اما در دوره روشنفکری، شادکامی در روی زمین هم یافت میشود. امروزه شادکامی یک حق طبیعی و یک اجبار دیده میشود. روان شناسان شادکامی را ناشی از حوادث مثبت متوالی زندگی، احساس مهارت بر حوادث خوب و بد زندگی، یافتن معنای زندگی، کنترل احساس و تجارب بیرونی و درگیر شدن کامل در جزئیات خوب و بد زندگی می دانند (مک فادن، 2006، به نقل از فلاح و نیک فرجام، 1388).
...........
نظریه یکپارچه کیفیت زندگی
مطابق نظر ونتگود، مریک و آندرسن(2003)کیفیت زندگی شامل مؤلفههای عینی و ذهنی است. مؤلفههای ذهنی شامل بهزیستی، رضایت از زندگی، شادکامی و معنای زندگی میباشد و مؤلفههای عینی عبارتند از عوامل عینی (مانند هنجارهای فرهنگی)، ارضاء نیازها، تحقق زندگی بالقوه و نظم زیست شناختی. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که این مؤلفهها به ترتیب از مؤلفههای سطحیتر شروع و به مؤلفههای عمیقتر ختم میشوند.
............
فواید شادکامی و رضایت از زندگی
افرادی که شادکامی خود را به حداکثر میرسانند، و سطوح بالای شادکامی و رضایت مندی از زندگی را در اکثر مواقع تجربه میکنند، فواید بیشمار دیگری را نیز به دست میآورند. شادکامی و رضایتمندی از زندگی در سطح بالاتر از متوسط حاکی از این است که در رسیدن به آرزوهایمان در حیطه های ارزشمند زندگی عملکرد خوبی داشتهایم. موفقیت
..........
الف- منابع فارسی
افلاک سیر، عبدالعزیز (1388). ادراك معنای زندگی و رابطه آن با سلامت روان و دینداری در بین گروهی از دانشجویان و معلمان ایرانی. همایش ملی معناداری، اصفهان.
آهنگری، مهنار، کمالی، محمد و ارجمند حسابی، منوچهر(1387). اثرات فشار خون بالا بر كیفیت زندگی سالمندان عضو فرهنگسرای سالمند شهر تهران. مجله سالمندی ایران سال سوم، شماره هفتم، 32-26.
آیزنک، مایکلف (1995). روان شناسی شادی. ترجمه
................
......................
علوم انسانی