توضیحات: 26 صفحه فارسی (word)
با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها مناسب برای پایان نامه وپروپوزال
خلاصه ای از کار:
هیجان نقش مهمی در جنبه های مختلف زندگی نظیر سازگاری با تغییرات زندگی و رویدادهای تنیدگی زا ایفا میكند. اصولاً، هیجان را می توان واكنشهای زیستشناختی به موقعیت هایی دانست كه آن را یك فرصت مهم یا چالش برانگیز ارزیابی میكنیم و این واكنشهای زیستی با پاسخی كه به آن رویدادهای محیطی میدهیم، همراه میشوند (گرانفسکی و همکاران، 2001).
هر چند هیجانها مبنای زیستی دارند، اما افراد قادرند بر شیوههایی كه این هیجانها را ابراز میكنند، اثر بگذارند. این توانایی كه نظمجویی هیجان نامیده میشود، فرآیندهای درونی و بیرونیای است كه مسئولیت كنترل، ارزیابی و تغییر واكنشهای عاطفی فرد را در مسیر تحقق یافتن اهداف بر عهده دارد (تامپسون، 1994، به نقل از مشهدی، میردورقی و حسنی، 1390).
...............
راهبردهای شناختی تنظیم هیجان عبارتاند از:
راهبردهای شناختی منفی تنظیم هیجان
سرزنش خود: خود را مسئول و مقصر دانستن در تجربیات تلخ. كسی كه در وقایع پیش آمده به سرزنش خود میپردازد به این معنی است كه شخص به شدت گرفتار احساس گناه است. احساس گناه بالا ممكن است منجر به بیماریهای روانی چون افسردگی باشد گفته میشود سبكهای اسنادی در سرزنش خود دخیل هستند و با افسردگی و دیگر بیماریهای روانی نیز مرتبط میباشند (گرانفسکی و همکاران، 2002).
............
راهبردهای شناختی مثبت تنظیم هیجان
پذیرش: دلالت دارد بر پذیرش رویداد و تجربه تلخ و كنارهگیری از آنچه روی داده است. پذیرش یك راهبرد مقابلهای است كه رابطه مثبت و تعدیل كنندهای با میزانی از خوشبینی و عزتنفس و رابطه منفی با میزانی از اضطراب دارد. اگرچه خود فرآیند پذیرش، خوب است اما برای بسیاری از وقایع، سطوح خیلی بالای پذیرش می تواند نشانگر نوعی از كناره گیری حسی شود و به احساس عدم توانایی در تأثیرگذاری روی وقایع منجر گردد (گرانفسکی و همکاران، 2002).
..........
تنظیم هیجان و آسیبشناسی روانی
نظریههای متعددی این موضوع را مطرح کردهاند که افرادی که نمیتوانند بهطور مؤثر پاسخهای هیجانی خود نسبت به رویدادهای روزمره را مدیریت کنند، دورههای شدیدتر و طولانیتر رنج روانی را تجربه میکنند (برای مثال، منین، هالووی، فرسکو، مور و هیمبرگ، 2007).
...........
منابع
احمدی، وحید (1390). طراحی و آزمودن الگویی از پیشایندها و پیامدهای شخصیت خودشیفته در دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز. پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه شهید چمران اهواز.
امینآبادی، زهرا، دهقانی، محسن و خداپناهی، محمد کریم (1390). بررسی ساختار عاملی و اعتباریابی پرسشنامه تنظیم هیجان شناختی. مجله علوم رفتاری، دوره 5، شماره 4، 371- 365.
..............
علوم انسانی