مبانی نظری استرس ادراک شده، فشار روانی
توضیحات: 21 صفحه فارسی (word)
با رفرنس دهی کامل فارسی و انگلیسی و پانویس ها مناسب برای پایان نامه
خلاصه ای از کار:
- مقدمه:
اگر تمام نیازهای ما به طور خودکار برآورده میشدند، زندگی واقعاً آسان بود، اما در واقع موانع متعدد شخصی و محیطی، مانع از این وضعیت آرمانی میشوند. این گونه موانع ایجاب میکنند که به آنها سازگار شویم و میتوانند به استرس منجر شوند (بوچر، مینکا و هولی، 2007، ترجمهی سید محمدی، 1389) آدمیان برای آن که به طرز بهنجاری به کار و کوشش بپردازند بایستی کمی
.................
نشانگان انطباق (سازگاری) کلی
هانس سلیه پاسخ بدن به محرکهای تنشزا را با اصطلاح نشانگان انطباق کلی بیان کرد. این نشانگان شامل سه مرحله است، این سه مرحله عبارتند از:
1) واکنش اعلام خطر: واکنش اعلام خطر اساساً یک پاسخ اضطراری بدن است. در این مرحله پاسخهای فوری بدن، که بسیاری از آنها با میانجیگری دستگاه عصبی سمپاتیک انجام میگیرند، ما را آماده میکنند تا با محرکهای تنشزای حاضر مقابله کنیم.
2) مرحلهی مقاومت: اگر واکنش محرکهای تنشزای حاضر ادامه
..............
دیدگاههای مختلف در مورد استرس
این موضوع که استرس ماهیتی جسمانی، شناختی یا عاطفی دارد، از دیرباز مورد بحث اندیشمندان بوده است و در این باره نظرهای متفاوتی ارائه شده است.
شناختگرایی
شناختگرایی به عنوان رویکرد غالب در روانشناسی عصر حاضر، جسم، ذهن و احساس را اجزاء تفکیکناپذیر وجود آدمی میداند که هر یک از آنها متشکل از اجزایی متعدد و پیچیده هستند و در شبکهای متعامل، رفتار را شکل میدهند (لازاروس، 1999).
..................
استرس مثبت و استرس منفی
استرس همیشه منفی نیست و نباید از آن اجتناب کرد. سلیه در تعریف استرس، هر نوع تقاضای سازگاری از ارگانیسم را
...............
تأثیر استرس
نقش استرسهای روانی- اجتماعی، همواره به عنوان یکی از مهمترین عوامل پیدایش و شکلگیری بیماریهای مختلف جسمانی و روانی و مرگ و میر افراد مطرح بوده است. در این
...............
پاسخ فشار روانی
پاسخ فشار روانی واکنشی است که در مقابل محرکهای فشارزا ارائه میشود. پاسخهای گوناگون فرد به فشار
.............
روشهای کاهش فشار روانی
برای کنار آمدن با فشار روانی و حفظ بهداشت روانی، شیوههای زیادی ذکر شده است. میتوان با ارزشیابی منطقی واقعیت
..............
منابع
آرگیل، مایکل (2001). روانشناسی شادی. ترجمه مسعود اناری انارکی، حمید طاهر نشاط دوست، حسن پالاهنگ و فاطمه بهرامی (1383). اصفهان: اتشارات جهاد دانشگاهی.
آیزنک، مایکل (1990). همیشه شاد باشید. ترجمه زهرا چلونگر (1384) . تهران: نشر نواندیش.
علوم انسانی