توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
بخش هایی از محتوای فایل پیشینه ومبانی نظری::
سوءاستفاده های فراوانی كه در آمریكا و سایر كشورها اتفاق افتاد، منجر شد تا تمركزی بی سابقه و بینالمللی بر عملیات حسابداری و نیاز به شفافیت بیشتر در گزارشات مالی پدید آمد. عوامل متعددی به بحران در گزارشات مالی انجامید، مسلماً یكی از این عوامل ناكافی و نامناسب بودن ارائه اطلاعات در فرمت های كاغذی و یا الكترونیكی مشابه كاغذ (mimic)، كه فاقد ویژگی های لازم برای انتقال كارآمد اطلاعات مالی پیچیده به سرمایه گذاران، قانونگذاران و سایر ذینفعان بوده، می باشد. (WWW.XBRL.ORG)
بازارهای تجاری و استفاده كنندگان اطلاعات تجاری به تمهیدات و شرایطی احتیاج دارند تا شفافیت مراحل گزارشگری را افزایش دهند، زیرا امروزه گزارشگری تجاری با انبوهی از مشكلات مانند ناكارایی، تجزیه و تحلیل مناسب، انتشار نامناسب اطلاعات تجاری در بین استفاده كنندگان اطلاعات تجاری (مانند بخش های مختلف سازمان، سهامداران و بانكها) روبرو است. بنابراین دستیابی به سامانه گزارشگری تجاری مناسب برای حل مسائل و ناكاراییها بسیار مهم است (بزرگ اصل ،1385 ، 83) موج تازه و پر سرعت فن آوری اطلاعات و ارتباطات همه عرصه ها را در بر می گیرد، حرفه حسابداری شاید بیش از دیگران در معرض برخورداری از امكانات محیط جدید باشد تلاش های كمتر از نیم دهه اخیر سبب شده تا فضای تازه و اثر بخشتری برای گزارشگری مالی فراهم شود. (عرب مازار یزدی ، 1384 ، 27)
استاندارد سازی نرم افزاری بسترهای مالی، خصوصاً بازار سرمایه موجب بالا بردن كیفیت بازار با امكان نظارت دقیق ،سریع و فراگیر بر بازار اولیه و ثانویه، تسهیل و فراگیر بر بازار اولیه و ثانویه، تسهیل پیاده سازی بورس الكترونیك و اطلاع رسانی سریع و عادلانه به سهامداران در راستای حمایت از حقوق سهامداران گردیده است. (باقریان ، 1386 ، 61-40)
زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL) در تحقق اهداف پیش گفته نقش بسزایی دارد. استفادهی گسترده از زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL)، مزایای مهمی را برای سرمایه گذاران فراهم می كند. استفاده از زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL) برای گزارشگری مالی شركتها بر دقت داده های مالی می افزاید، تحلیل آنها را آسان می كند و از آنجایی كه تأثیر بسزایی بر ویژگیهای كیفی اطلاعات حسابداری می گذارد در این گفتار ازفصل دوم به بررسی این زبان جدید گزارشگری مالی پرداخته می شود.
2-3-1 تاریخچه زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL)
تاریخچه زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL) به سال 1998 باز می گردد. در آوریل 1998 چارلز ها فمن، حسابدار رسمی مؤسسه نایت ویل اند گریگوری در شهر تاكومای ایالت واشنگتن، XML را برای گزارشگری الكترونیكی اطلاعات مالی مورد بررسی قرار دارد، هافمن شروع به ایجاد نمونه های صورتهای مالی و برنامه های حسابرسی با استفاده از XML كرد. در جولای سال 1998، هافمن رئیس كار گروه فن آوری برتر AICPA را در جریان امكانات بالقوه XML را به AICPA ارائه كرد و AICPA را متقاعد به اهمیت این زبان جدید گزارشگری مالی نمود. AICPA خواستار یك طرح تجاری برای گزارشات مالی مبتنی بر XML شد. این پروژه XFRML نام داشت .این طرح تجاری در ژوئن 1999 آماده شد و در جولای همان سال اعضای هیئت مدیره AICPA با اعطای بودجه برای پیشبرد این طرح موافقت نمودند در آگوست 1999، 12 شركت به كمیته پشتیبانی این طرح پیوستند. اولین جلسه كمیته پشتیبانی XFRML در اكتبر 1999 صورت گرفت و در آوریل 2000 نام این كمیته از XFRML به XBRL تغییر یافت. (WWW.XBRL.ORG)
در سال 2000 انجمن حسابداران آمریكا پیشنهاد كرد كمیته ای برای نظارت بر بكارگیری استاندارد گزارشگری در شركتها تشكیل گردد. ویرایش زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL) در سال 2000 اتفاق افتاد و اطلاعات برخی از شركتها بصورت نمونه بر اساس آن تهیه شد تا قابلیت های آن مشخص شود از دسامبر سال 2001 كه زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL) بصورت یك راهكار تازه پیشنهادی مطرح شد. عملاً در امر گزارشگری مالی شركتها مورد استفاده قرار گرفته است. شركتهایی كه داوطلب استفاده از این زبان بوده اند. گزارشهای مالی خود را در این قالب در سایت ادگار در معرض استفاده قرار داده اند. برخی از این اطلاعات بصورت رایگان و مابقی با پرداخت مبالغ ناچیزی در اختیار استفاده كنندگان ذینفع و علاقمند به دریافت اطلاعات مالی شركتها قرار می گیرد. پس از این پذیرش اولیه زبان توسعه پذیر گزارشگری مالی (XBRL)، تلاش زیادی برای ایجاد و رده بندی های عمومیتری از اطلاعات مالی برای استفاده در محیط این زبان انجام شد. نخستین متن پیشنهادی برای استاندارد بین المللی حسابداری، پس از ماهها تلاش سخت اعضا، در آوریل 2002 انتشار یافت. (باقریان، 1386 ، 61-40)
علوم انسانی