جزئیات:
توضیحات: فصل دوم پژوهش کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
2-1 حرکات توده ای 9
2-1-1 انواع زمین لغزه 11
2-1-1-1 طبقهبندی وارنز از حركات تودهای 11
2-1-2 ریزشها 13
2-1-3 واژگونیها 13
2-1-4 لغزشها 13
2-1-4-1 لغزشهای چرخشی 13
2-1-4 -2 لغزشهای انتقالی 14
2-1-4-3 جدا شدگیهای جانبی 15
2-1-4-4 جریانها 15
2-1-4 -5 حركتهای مركب و تركیبی 15
2-1-5 علل وقوع حرکات دامنه ای 16
2-1- 5-1 شرایط ساختاری و بنیادی 16
2-1- 6 عوامل ایجاد كننده زمین لغزش 18
2-1- 6-1 عوامل افزایش دهنده تنش برشی 18
2-1- 6-2 عوامل كاهنده مقاومت برشی 19
2-1-7 پایداری دامنهای 20
2-1-8 تعریف و مفهوم پهنه بندی خطر زمین لغزش(حركات دامنه ای) 22
2-1- 9 پیشینه ی تحقیق 22
2-1 حرکات توده ای
یكی از مهمترین واژههایی كه در مطالعات حركات دامنهای به كار می رود واژه زمین لغزش باشد زمین لغزش فرمی از فرایندهای دامنهای است كه به جابجایی و حركت روبه پایین مواد، خاك و سنگها در دامنهها اشاره دارد. شكل یك دامنه تابعی از فرم اولیه، ساختمان زمین شناسی و جنس مواد و تغییرات بعدی حاصل از فرآیندهای تخریبی است. فرم اولیه یك دامنه كه در اثر عوامل درونی بوجود آمده با گذشت زمان به وسیله عوامل بیرونی به صور مختلف هوازدگی، تخریب و جابجایی، شكل ثانویهای بخود میگیرد. فرایند تكامل و دگر ریختی دامنهها ناشی از نظام (سیستم) مختلفی از عوامل است كه میتواند در قالب یك سیستم باز دامنهای مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. حركات تودهای و زمین لغزشها در واقع از فرایندهای اصلی مسئول تغییر شكل دامنهها هستند كه وقوع آنها، تبعات زیست محیطی و اقتصادی با اهمیتی را به دنبال دارد. در بسیاری از متون زمین لغزش اصطلاحی است عام و رایج كه برای بررسی و اشاره به حركت و جابجایی رو به پایین خاك و مواد سنگی در دامنهها بكار میرود. این واژه درگذشته به طور گسترده ای به وسیله مهندسان و پژوهشگران مرتبط با موضوع استفاده میشد و اكنون نیز واژهای مصطلح و رایج است. مفهوم زمین لغزش در شكل عامیانه خود در بر گیرنده كلیه حركات دامنهای است كه تحت تأثیر عوامل مختلف بر روی شیبها رخ میدهند. اما باید خاطر نشان ساخت كه اصطلاح “حركات تودهای” در این زمینه واژهای جامعتر و رساتر است. “حركات تودهای شامل تمامی جابجاییها و جدا شدگیهای خاك و مواد سنگی به صورت تودهای است كه تحت تأثیر نیروی گرانش رخ میدهد (1984,cheroly). این تعریف به طورجامعی تمامی حركتهای دامنهای اعم از كوچك و بزرگ، سریع و كند را در برمیگیرد. لیكن خزش یا كریپ در داخل این تعریف قرار نمیگیرد. چنانچه هدف كلیه حركات تودهای و غیرتودهای (همچون كریپ) باشد، در این هنگام باید از اصطلاح “حركات دامنهای” استفاده كرد. وقوع حركات تودهای باعث تغییر شكل ناهمواری ها و دامنهها شده و حجم قابل توجهی از مواد را به سمت پایین منتقل میكند. عمل فرسودن و پست كردن زمین و دامنهها به وسیله حركات تودهای و سایر فرم های فرسایشی “تخریب تودهای” نامیده میشود. بنابراین آن دسته از جابجاییهای دامنهای كه به صورت تودهای رخ میدهند حركات تودهای نامیده میشوند و خود داری انواع مختلف و ویژهای هستند كه لغزش یا زمین لغزش خود نوعی از آنها میباشد. لذا در یك برداشت و مفهوم:
1- زمین لغزهها یكی از انواع ویژه حركات تودهای هستند كه مشخصهها و ویژگی های خاص خود را دارا میباشند
2- در مفهوم و برداشت دوم از زمین لغزهها كه عمدتاً از سوی مهندسان و برخی از پژوهشگران به كار گرفته میشود زمین لغزهها مترادف با حركات تودهای هستند و شامل كلیه حركات دامنهای میشود.
در پژوهش حاضر به دلیل آنكه برداشت و اصطلاح اخیر در ادبیات مربوط به این موضوع همچنین در میان مردم و جامعه جهانی به طور وسیعی جا افتاده و رایج شده است، مفهوم زمین لغزهها به مفهوم عام آن و مترادف با حركات تودهای به كار میرود. از میان تعاریفی كه برای زمین لغزش ارائه شده است می توان به نمونههایی چند اشاره كرد: ترزاگی (1950) زمین لغزش را اینگونه تعریف كرده است: زمین لغزش جابجایی توده سنگی، خاكی یا رسوبهای نهشته شده بر دامنه است. مركز ثقل توده لغزشی در جهت پایین و خارج از محل شروع كشیده میشود و سرعت حركت مواد در زمین لغزش نمونه وار صفر تا حداقل یك پا در هر ساعت افزایش مییابد.
جغرافیا