شامل 36 اسلاید است و برای دانشجویان روانشناسی کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
برس فردریک اسکینر
Burrhus Frederic Skinner زادهٔ ۲۰ مارس۱۹۰۴- مرگ ۱۸ اوت۱۹۹۰ روانشناس، نویسنده، مخترع، پشتیبان اصلاحات اجتماعی و چامهسرای آمریکایی بود. او از ۱۹۵۸ تا زمان بازنشستگیاش در سال ۱۹۷۴ استاد روانشناسی دانشگاه هاروارد بود.
او ابداع کننده چند روش مهم برای مطالعه آزمایشی رفتار بود. به علاوه او پایهریز فلسفهٔ علمی تازهای به نام رفتارگرایی بنیادین بود و اعتقاد داشت روانشناسی باید با تجدید نظر در جنبههای غیر علمی خود، به علمی به استواری فیزیک و شیمی تبدیل شود. وی همچنین بنیادگذار تحلیل تجربی رفتار بود.
او را یکی از اثرگذارترین روانشناسان تاریخ و حتی بزرگترین روانشناس سدهٔ بیستم میدانند.
او نویسندهای پرکار بود که ۲۱ کتاب و ۱۸۰۰ مقاله نگاشت. او عضو انجمن برادری لاندا خی آلفا بود. او یک خداناباور بود. مرگ او در اثر بیماری سرطان خون بود اسكینر یكی از آخرین بازمانده های مردان بزرگ در عرصة رفتارگرایی است. ولی در بسیاری از موارد او از پیشتازان این متدولوژی محسوب می شود. مطابق روش اسكینر است كه ما با تغییر شكل محض اصول تقلیل گرایی به عنوان یك روش علمی برخورد می كنیم.
نظریه شرطی سازی كنشگر اسكینر
اسکینر در آزمایشات خود، حیوان گرسنهای را در جعبهای قرار داد و لولهای حاوی گلولههای غذا را در پشت جعبه قرار داد که به میلهای در درون جعبه متصل بود. حیوان در جعبه به این طرف و آن طرف میرفت و هربار که میله را فشار میداد، گلولهای از غذا وارد جعبه میشد.
حیوان غذا را میخورد و دوباره میله را فشار میداد. یعنی غذا عمل فشار دادن میله را تقویت میکرد و سرعت این کار افزایش مییافت. اگر ارتباط لوله حاوی غذا با میله فشار قطع میشد به طوری که با فشار دادن آن دیگر غذا آزاد نمیشد، بار دیگر سرعت فشار دادن میله کاهش مییافت و پاسخ آموختهشده بر اثر عدم تقویت خاموش میشد
اسکینر بر اساس آزمایشهای خود و نظریات پاولف، واتسون و ثورندایک به این نتیجه رسید که همه رفتارها را میتوان به وسیله پیامدهای آنها(تقویتی که به دنبال رفتار میآید) کنترل و پیشبینی کرد. در واقع وی معتقد بود که بیشتر رفتارهای اجتماعی انسان صرفا در اثر تحریک محیط به وجود نمیآید. بلکه این رفتار، اول از جاندار سر میزند و در صورتی که محیط آنها را تقویت کند، پابرجا میمانند.
فهرست مطالب
مقدمه
نظریه شرطی سازی كنشگر اسكینر
رفتار پاسخگر و رفتار كنشگر
اصول شرطی شدن كنشگر
جعبه اسكینر
شكل دهی
خاموشی در نظریه كنشگر
بازگشت خود بخودی در نظریه شرطی سازی كنشگر
رفتار خرافی در نظریه شرطی سازی كنشگر
تقویت كننده های مثبت و منفی
تنبیه
پایان