عیوب و تقویت فونداسیون
از آنجایی که معمولاً فونداسیون یا پی ساختمان در زیر خاک یا پشت دیوارهای داخلی پوشیده شده رویت عیوب موجود در آن به آسانی ممکن نیست و باید برای آگاهی از آن به علائم دیگری توجه کرد. علائمی ظاهری مانند ترکها، نشستها، کجیها و غیره.
بارهای مرده و زنده به وسیله دیوارهها و ستونهای به فونداسیون و از آن طریق به سطح وسیعتری از خاک منتقل میشود. دیوارههای فونداسیون باید از استحکام کافی برخوردار باشند تا بتوانند در مقابل نیروهای وارد شده توسط خاک اطراف از خود مقاومت نشان دهند. رطوبت یکی از عوامل مهم تخریب پی ساختمان به شمار میرود. در یک فونداسیون استاندارد و سالم، ایزولاسیون و سیستم تخلیه آبهای زیرزمینی باید به صورتی باشد که از ورود رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری کند.
فونداسیون ساختمان ممکن است از مواد متفاوتی نظیر بتون، آجر، سنگ، بلوکهای سیمانی، چوب و مواد پیشساخته مدرن و … ساخته شود. استفاده از هر کدام به طراح و سازنده ساختمان، استانداردهای موجود و مواد در دسترس در هر منطقه بستگی دارد. اما در حال حاضر فونداسیونهای ساختهشده از بتن خیلی رایج است و در بیشتر موارد از این نوع فونداسیون استفاده میشود. به غیر از نیروهایی که از داخل ساختمان به فونداسیون وارد میشود عوامل دیگری نیز ممکن است باعث وارد آمدن آسیب بر فونداسیون شود. از جمله این عوامل میتوان به وجود آبهای زیرزمینی یا بالا بودن سطح این آبها، حرکت دینامیکی خاک زیر فونداسیون و طراحی یا اجرای نامناسب آن اشاره کرد.
چگونگی تشخیص عیوب
هر گونه آسیب و شکستگی در پی ساختمان باعث نشست و حرکت اجزای سازنده آن میشود. این نشست گاه بیخطر و گاه بسیار جدی و غیرقابل صرفنظر است. یکی از علائم ظاهری که میتوان از آن برای تشخیص عیوب فونداسیون استفاده کرد. وجود ترک در دیوارههای داخلی یا خارجی فونداسیون یا وجود ترک در نمای ساختمان است. این ترکها میتوانند اشکال مختلفی داشته باشند که در واقع جهت نیروهای اضافی وارد شده به فونداسیون را نشان میدهند.
کاربران عزیز توجه داشته باشید هنگام دانلود فایل از مرورگر internet explorer استفاده نکنید تا با مشکل روبه رو نشوید.
عمران و ساختمان